This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Επαθαν πλάκα με Ματέος!


Με τον… αέρα παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ σήμερα ο Νταβίντ Ματέος. Ο νεαποκτηθής κεντρικός αμυντικός της Ενωσης έκανε την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα και κατάφερε να προλάβει να τους αφήσει άφωνους! Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός που έφτασε στην Αθήνα μόλις χθες έδειξε στις ασκήσεις τακτικής και κυκλοφορίας της μπάλας ότι ξέρει… πολλά καντάρια. Συγκεκριμένα, ο Ματέος έχει εξαιρετική τεχνική και χειρίζεται άψογα την μπάλα. Το έδειξε και στο διπλό το οποίο δεν ήταν 11 εναντίον 11, αλλά ο Ισπανός μπόρεσε και έδειξε την δουλειά που έχει κάνει τόσα χρόνια στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και τον έφτασαν μέχρι την πρώτη ομάδα και τον… Ζοσέ Μουρίνιο. Ανασταλτικά στο ψηλό παιχνίδι είναι πολύ καλός (τον βοηθά το ύψος του), ενώ στόχος του είναι να βγαίνει πρώτος στην μπάλα όταν αμύνεται.
Μάλιστα, ο Ματέος έβγαλε με μεγάλη άνεση όλη την προπόνηση και δείχνει σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και δυνατός για να βοηθήσει άμεσα. «Ξέρει πολύ μπάλα. Χειρίζεται την μπάλα από πίσω σαν τον Τραϊανό. Βλέπει το γήπεδο και ξέρει να αμύνεται σωστά» έλεγαν κάποιοι από τους νέους του συμπαίκτες, που… στάζουν μέλι για τον Ματέος. Το ίδιο ικανοποιημένος και ο Μανόλο Χιμένεθ που έχει στα χέρια του ένα ποιοτικό αμυντικό για να συμπληρώσει την άμυνα του που έχει προβλήματα.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ματέος είναι διαθέσιμος και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και είναι στο χέρι του προπονητή της ΑΕΚ αν θα τον βάλει αμέσως στα βαθιά με δεδομένη την απουσία του Δέλλα και το ότι ο Μανωλάς έκανε σήμερα πρώτη προπόνηση μετά από δύο εβδομάδες. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι στην αποστολή για το παιχνίδι, σύμφωνα με όσα έλεγε ο Χιμένεθ μετά την προπόνηση.

Ο Καρβέλας στην Λαμία

To ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού τελείωσε. Η ΑΕΚ άγγιξε το θαύμα, αλλά δεν κοιτάει πίσω. Έρχεται η αναμέτρηση Πανελληνίου-ΑΕΚ στη Λαμία, όπου η νίκη για την "Ένωση" αποτελεί μονόδρομο. Στο μεταξύ, η ΚΑΕ κλήθηκε να συμμετάσχει αύριο στη σύσκεψη της Λαμίας για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα. Ο μάνατζερ της ομάδας, Δημήτρης Καρβέλας, θα εκπροσωπήσει την ΑΕΚ.
Βέβαιο είναι ότι αρκετοί οπαδοί της "Ένωσης" από την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας θα συμπαρασταθούν στον Άγγελο Κορωνιό και τους παίκτες του στην κυριακάτικη αναμέτρηση.

Και άλλο όχι


Τελευταίες ώρες για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο και η ΑΕΚ έκανε την κίνηση της για τον Γιώργο Γεωργιάδη. Και όλα δείχνουν ότι θα είναι και η τελευταία… Και αυτό διότι η ΑΕΚ ανέβασε και άλλο την πρόταση της και ο Πανσερραϊκός είπε ξανά «όχι». Συγκεκριμένα, η Ενωση πριν λίγες ώρες επικοινώνησε με τον Πέτρο Θεοδωρίδη και του τόνισε ότι προσφέρει 500.000 ευρώ, συν τρεις ποδοσφαιριστές δανεικούς, συν τα έσοδα ενός φιλικού το καλοκαίρι. Μία πρόταση που κρίνεται ως εξαιρετική τόσο από χρήματα, αφού ξεπερνά συνολικά τις 600.000 ευρώ, ενώ και σε επίπεδο έμψυχων ανταλλαγμάτων (από λίστα παικτών) η ομάδα των Σερρών θα έπαιρνε τρεις παίκτες από το ρόστερ της ΑΕΚ στην προσπάθεια παραμονής της στην Σούπερ Λίγκα. Όμως, ο Θεοδωρίδης είπε «όχι» δείχνοντας ότι δεν θέλει να πουλήσει τον Γεωργιάδη στην ΑΕΚ. Παρά την επιμονή και της ΑΕΚ και του ίδιου του ποδοσφαιριστή που πιέζει από σήμερα το πρωί και με δηλώσεις του…

Εκπτωση 25% την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ!


Στην αναμέτρηση ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (5/2, 21.00) θα ισχύσει έκπτωση 25% για όλους τους κατόχους εισιτηρίου διαρκείας στα ΑΕΚ Shop του ΟΑΚΑ, καθώς και έκπτωση 15% για τους υπόλοιπους φιλάθλους.

Ο Παππάς στο ΑΕΚ - ΠΑΟ


Ο Παππάς στο ΑΕΚ - ΠΑΟΈνας, σχετικά, άπειρος, διαιτητής (αφού σχεδόν όλοι οι Διεθνείς ρέφερι είναι τιμωρημένοι) ορίστηκε να διευθύνει, την δεύτερη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, τη Τετάρτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ, το αθηναϊκό ντέρμπι θα διευθύνει ο Ανδρέας Παππάς από το σύνδεσμο της Αθήνας. Βοηθοί του θα είναι οι κ. Γκάγκας και Γούκος από τη Λάρισα και την Ήπειρο αντίστοιχα. 4ος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Αρετόπουλος (Τρικάλων) και Παρατηρητής ο κ. Τσαχειλίδης (Πειραιά).
Από εκεί και πέρα, ο Αθηναίος Σταύρος Μάνταλος ορίστηκε στη ρεβάνς του 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στο ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μάνταλος ανέβηκε φέτος κατηγορία. Στο ματς Διαγόρα-Ατρομήτου ορίστηκε ο Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου), ενώ ο Θεσσαλονικιός Πραξιτέλης Ζαχαριάδης σφυρίζει Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα.

Τα νούμερα των Ματέος και Μπαχά


Ο Μίτσελ πήρε το νούμερο «11», το οποίο εγκαινίασε στην Ξάνθη το Σάββατο. Οι άλλοι δύο νεαποκτηθέντες παίκτες της ΑΕΚ επέλεξαν σήμερα τα νούμερα τους. Ο Ματέος θα φορά το «6» που είχε από το 2005 μέχρι και το 2010 ο Γιώργος Αλεξόπουλος, ενώ ο Μπαχά πήρε το «39» που τελευταία φορά φόρεσε ο Γιώργος Τόσκας την σεζόν 2004/05.


Και με τη... βούλα Ματέος


Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μπαχά, η ΑΕΚ ανακοίνωσε και τον δανεισμό του Ματέος από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως το καλοκαίρι. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή David Mateos Ramajo με τη μορφή δανεισμού έως τις 30/06/11», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Ανακοινώθηκε ο Μπαχά


Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Ναμπίλ Μπαχά. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Μαροκινό φορ με την κάτωθι ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Nabil Baha έως τις 30/06/11 με δικαίωμα επέκτασης έως τις 20/06/12»

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

«Θεαγένειο» Θεσσαλονίκης στο όνομα Σαλαούνης Σωτήρης του Γεωργίου. Πατέρας δύο παιδιών, 37 χρονών. Δεν έχει σημασία η ομάδα του Αίματος. Ζητάμε βοήθεια από όλους καθώς ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως όλα ξεκίνησαν από μία πνευμονία. Αυτή τη μάχη, πρέπει να τη κερδίσουμε όλοι μαζί.


Original 21 Κοζάνης 1988.

Τιμή στον Καραφέσκο

Τιμή στον ΚαραφέσκοΗ ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζει την πρωτοβουλία της να βραβεύει παλαίμαχους ποδοσφαιριστές με πολυετή προσφορά και η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Καραφέσκο.
Πριν από την έναρξη του επαναληπτικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας, η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα παραδώσει τιμητική πλακέτα στον Καραφέσκο, ο οποίος με τη σειρά του θα βραβεύσει τον πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης μετά τη λήξη της.Ο Γιώργος Καραφέσκος ξεκίνησε την καριέρα του το 1965 και έμεινε στην ΑΕΚ μέχρι το 1974, κατακτώντας μαζί της δύο πρωταθλήματα. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές τόσο στην πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1968-69 όσο και στην κατάκτηση των τίτλων το 1968 και το 1971. Συνολικά φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα 230 φορές, σημειώνοντας 30 γκολ, ενώ συνέχισε να υπηρετεί τον σύλλογο από διάφορα πόστα, κυρίως στις ακαδημίες.

«Πώς κοστολογείται 1,2 εκατ. ευρώ...»

Μετά τον ίδιο τον Γεωργιάδη και ο μάνατζερ του παίκτη, Πάυλος Τοπίδης, πήρε θέση μέσω του NOVAΣΠΟΡ Fm 94.6, στις δηλώσεις του Πέτρου Θεοδωρίδη: 

«Σεβόμαστε την άποψη του προέδρου κ. Θεοδωρίδη. Απλά δεν καταλαβαίνουμε πως ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν βοηθάει τον Πανσερραϊκό στα τελευταία παιχνίδια γιατί κοστολογείται από τη διοίκηση του συλλόγου με 1,2 εκ. ευρώ; 
Από εκεί και πέρα, το ήθος και ο επαγγελματισμός του Γιώργου Γεωργιάδη δεν τίθενται σε αμφισβήτηση, ποτέ και από κανέναν, μετά από έξι χρόνια συνεχής παρουσίας στον Πανσερραϊκό στις καλές και στις άσχημες στιγμές. Εάν θεωρεί ο κ. Θεοδωρίδης ότι ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν έχει βοηθήσει την ομάδα που με τις εμφανίσεις του κλήθηκε στην Εθνική ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος τότε εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Πάντως, σεβόμαστε την άποψη του κ. Θεοδωρίδη γιατί αυτός είναι ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού».

Αρνήθηκε να πάει Τουρκία ο Μπλάνκο


Ο Ίσμαελ Μπλάνκο δέχτηκε πρόταση από τουρκική ομάδα την οποία και απέρριψε όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του επιθετικού της ΑΕΚ, ο Χουάν Μπέρος. Ο ατζέντης του 
Αργεντινού εμφανίστηκε προκλητικός καθώς άφησε να εννοηθεί πως η «Ένωση» προσπάθησε να διώξει τον Μπλάνκο χωρίς να ενημερώσει, όπως εκείνος ισχυρίζεται, τους εκπροσώπους του.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sportday, ο Μπέρος τόνισε: «Έχω να μιλήσω με τον πρόεδρο από τις 6 Δεκεμβρίου, όταν συναντηθήκαμε. Μου είχε πει πως θα μου έστελνε έπειτα από μία εβδομάδα μια βελτιωμένη πρόταση. Ακόμα δεν την έχει στείλει. Μπορεί να καταλάβει ο καθένας πόσο θέλει η ΑΕΚ να μείνει ο Μπλάνκο... Για το αν θέλει να μείνει ο παίκτης, δεν νομίζω πως έχει κάποιος αμφιβολίες.
Επίσημα από την ΑΕΚ δεν με έχει ενημερώσει κανείς, αλλά πριν από μία-δύο μέρες με πήρε ένας μάνατζερ-μεσάζων και μου είπε πως έχει φτάσει πρόταση από τουρκική ομάδα. Με ρώτησε αν θέλει ο παίκτης να πάει και απάντησα αρνητικά και κατηγορηματικά. Ο Ισμαέλ θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του και θα φύγει ελεύθερος τον Ιούνιο, αν δεν θέλει η ΑΕΚ να τον κρατήσει. Από την ΑΕΚ εξαρτάται. Ο παίκτης έχει δείξει τι επιθυμεί. Όταν ο πρόεδρος λέει στις 6 Δεκεμβρίου ότι θα στείλει σε μία εβδομάδα την πρόταση και 48 ώρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος εμφανίζεται προσφορά για την παραχώρησή του, χωρίς να έχω ειδοποιηθεί να του βρω πρόταση, τι να καταλάβω; Γιατί να μην υποθέσω ότι θέλει να τον πουλήσει και απευθύνθηκε σε άλλους μάνατζερ;». Ο Μπέρος μάλιστα έκανε γνωστό, προς τη διοίκηση της ΑΕΚ, το χρονικό όριο που θέτει στην Ένωση προκειμένου να καταθέσει την τελική της πρόταση στον πρώτο της (και φέτος) σκόρερ της: «Ο Ίσμαελ πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του. Απο σεβασμό στον κόσμο της ομάδας, που τον αγαπά και τον έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή και για να του ανταποδώσει την αγάπη αυτήν, έχει αποφασίσει να περιμένει την πρόταση της ΑΕΚ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Μετά θα αποδεχθούμε κάποια από τις προτάσεις που έχουμε ήδη. Το ότι δίνει προτεραιότητα στην ΑΕΚ ακόμη και τώρα, που έχει δικαίωμα να υπογράψει όπου θέλει, δείχνει ότι και αυτός θέλει να μείνει. Έχουμε ένα όριο που έχουμε θέσει εμείς και δεν γνωρίζει ο πρόεδρος της ΑΕΚ. Και πώς να το γνωρίζει αφού δεν έχουν ξαναμιλήσει απο τις 6 Δεκεμβρίου».

Γεωργιάδης: Εξαιρετική η πρόταση της ΑΕΚ


Ξεκάθαρη θέση για το μέλλον του πήρε ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο μέσος του Πανσερραϊκού αποκάλυψε την πρόταση της ΑΕΚ (550.000 ευρώ συν 2-3 παίκτες συν ένα φιλικό το καλοκαίρι), τη χαρακτήρισε εξαιρετική, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο κατηγορώ του Θεοδωρίδη προς το πρόσωπό του:
«Η απάντηση μου σε όλα αυτά είναι απλά: Ευχαριστώ. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια», είπε με... νόημα αρχικά ο 22χρονος άσος στο Sport24 και συνέχισε: «Πραγματικά με λυπεί το γεγονός πως ο δικός μου πρόεδρος μίλησε με αυτά τα λόγια για εμένα, σε μία περίοδο που η ομάδα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Έτσι δεν με βοηθάει καθόλου.

Επειδή δηλαδή σε δυο παιχνίδια δεν ήμουν καλός σημαίνει ότι είμαι και αδιάφορος; Αντί να με στηρίξει όμως βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα.Πραγματικά με στεναχώρησε όταν το έμαθα».
Στη συνέχεια ο Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι τρείς μέρες τώρα (με τελευταία τη σημερινή 31/1) η ΑΕΚ κάνει προτάσεις στον Πανσερραϊκό: «Μόνο σήμερα; Και προχθές και χθες και σήμερα έγινε πρότασηΗ πρόταση έχει να κάνει με 550.000 ευρώ συν 2-3 παίκτες, όπως και ένα φιλικό ματς το καλοκαίρι τα έσοδα του οποίου θα πάνε στον Πανσερραϊκό. Πιστεύω πως είναι μία εξαιρετική πρόταση για την περίοδο που βρισκόμαστε.
Μετά από πολλά χρόνια έρχεται μία τέτοια προσφορά στην ομάδα για παίκτη και αντί να χαρεί γι' αυτό έχει τέτοια συμπεριφορά; Η τελευταία ήταν του Παπάζογλου που έφυγε με 350.000 χιλιάρικα".
Καταλήγοντας στο υποθετικό ερώτημα αν ο Θεοδωρίδης δεν θέλει να δώσει τον καλύτερό του παίκτη στη μέση της σεζόν ο Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος: «Σίγουρα είναι σωστό και αυτό, όμως ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί πως στο μέλλον θα έχω μία ανάλογη πρόταση; Και αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός; Είμαι 100% επαγγελματίας και μία καλή πρόταση όπως είναι λογικό με ενδιαφέρει ανεξαρτήτου ομάδας».

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

VIDEO από την άφιξη του Ματέος


Έφτασε Αθήνα ο Ματέος(Photos)

Στις 16.05 προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο της Ιberia από την Μαδρίτη,με τον Ματέος να βγαίνει απο την αίθουσα αφίξεων στις 16.27.Συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του, κρατώντας δύο βαλίτσες και με έναν άνθρωπο της ΑΕΚ να τον υποδέχεται, ο Ματέος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.Αρνήθηκε ευγενικά και αποχώρησε για κεντρικό ξενοδοχείο τηςAττικής Οδού όπου και θα παραμένει.Τη Δευτέρα ο Ματέος αναμένεται να βάλει την υπογραφή του στον δανεισμό του απο τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ΑΕΚ και το απόγευμα θα είναι κανονικά στα Σπάτα προκειμένου να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.



"Ιδιαίτερα" στο Τζόλο

Tο ταλέντο του Βαγγέλη Τζόλου είναι αδιαμφισβήτητο. Όπως αδιαμφισβήτητη είναι και η επιθυμία του να αγωνιστεί περισσότερο στην ΑΕΚ, την οποία άλλωστε υπηρετεί επί σειρά ετών, καθώς φορά τη φανέλα της από τα εννιά του! Ο Πρεβεζιάνος πόιντ γκαρντ κέντρισε το ενδιαφέρον του Αγγέλου Κορωνιού από την πρώτη στιγμή, που ο 42χρονος τεχνικός πάτησε το πόδι του στην Ζωφριά.

Που σημαίνει ότι τα 3 λεπτά συμμετοχής του μικρού στο ντέρμπι με Ολυμπιακό δεν ήταν απόφαση της στιγμής.Αποκαλύπτεται δε, ότι προπονητής και παίκτης είχαν ιδιαίτερη κουβέντα εντός της εβδομάδας. Ο Κορωνιός εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο Τζόλο, γεγονός που ενεθάρρυνε τον αθλητή. Είναι προφανές ότι η συμμετοχή του Τζόλου -σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή του Πρωταθλήματος- θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Η χθεσινή αναμέτρηση ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοκιμαστεί περισσότερο, αλλά η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ντέρμπι.


Ο Κορωνιός συνέστησε δουλειά και υπομονή στον Βαγγέλη. Είναι δεδομένο ότι θα χειριστεί διακριτικά την περίπτωση του, ελπίζοντας να μην χάσει ο παίκτης τον βηματισμό του και η ΑΕΚ τον παίκτη. Η αρχή έγινε…

"Η ομάδα χρειάζεται έναν άσο και ένα πεντάρι''

Μπορεί το (δεύτερο) ντεμπούτο του Άγγελου Κορωνιού στον πάγκο της ΑΕΚ να μην συνοδεύτηκε από ήττα, ωστόσο η εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό κρίνεται άκρως επιτυχημένη και το γεγονός αυτό δίνει θετική χροιά στο νέο ξεκίνημα.
Πριν από οτιδήποτε άλλο ο Κορωνιός ανταπέδωσε τα καλά λόγια στον "Σοφό". "Για μένα είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι δίπλα στον κόουτς Ίβκοβιτς. Έχω μάθει πολλά από εκείνον ως παίκτης. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια" είπε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ πριν μιλήσει για το παιχνίδι. "Δεν έγιναν μαγικά σήμερα. Απλά τα παιδιά έδειξαν ,μεγάλη διάθεση. Προσπάθησα στις 3 μέρες που βρίσκομαι εδώ να περάσω 2-3 κανόνες. Ξαφνικά δεν μπορώ να αλλάξω πολλά πράγματα. Διάθεση δική μου είναι να βελτιωθούμε στην άμυνα. Αυτές τις μέρες δεν έχω δείξει καθόλου επίθεση. Παίζουμε με τα παλιά Plays".



Αυτό που λείπει κατά τον Κορωνιό είναι οι λύσεις στον πάγκο: "Δεν έχουμε την επιλογή για ξεκούραση παικτών. Ο Καστλ έπαιξε 35 λεπτά και κουράστηκε πολύ. Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση των παιδιών. Θέλουμε τα αποτελέσματα πλέον" ξεκαθάρισε, ενώ μίλησε και για την επιλογή του μη φάουλ στο τελευταίο λεπτό. "Να ρισκάρω τι με τον Ολυμπιακό με τη διαφορά στους έξι πόντους; Το μόνο που θα κερδίζαμε ήταν να πάμε το ματς στους 15 πόντους. Τα παιδιά κατάλαβαν το τι ζητάω".

Ο κόουτς μίλησε και για το παρατράγουδο που προκάλεσε διακοπή του αγώνα στο ξεκίνημα: "Το συμβάν ήταν μεμονωμένο. Όλοι το είδαν. Αυτό το άτομο όλοι το κατέκριναν και απ’ ότι να τον πιάσουν στα χέρια. Είναι άδικο για την ΑΕΚ. Το κακό θα είναι για την ομάδα, αν τιμωρηθούμε".

Για τα κενά του ρόστερ σχολίασε: "Η ομάδα χρειάζεται έναν άσο και ένα πεντάρι. Έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο και γίνεται προσπάθεια. Πρέπει να πάρουμε ένα παίκτη άμεσα γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Μέσα από τη δουλειά το ζητούμενο είναι να βελτιώσουμε την εικόνα. Σήμερα δεν είχαμε καθόλου υπομονή. Ήθελα παίξουμε πιο υπομονετικά στην επίθεση για να κουράσουμε τον Ολυμπιακό".

"Όταν ξεκίνησα την προπονητική είδα ότι είναι ένα πράγμα που μου ταιριάζει" είπε σε σχέση με την επιστροφή του στους πάγκους. "Ποτέ μου δεν υπήρξα ξερόλας. Αν έβλεπα ότι δεν μου πάει θα έφευγα. Κάθισα απ’ έξω γιατί περίμενα μια ευκαιρία είτε από την Α1 είτε από την Α2. Δυστυχώς ξέρετε πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Για μένα είναι ευκαιρία η ΑΕΚ, όπου έχω παίξει. Στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται".

Από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ ήταν ο Δήμος Ντικούδης. "Ξέραμε ότι παίζαμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Θέλαμε τη νίκη σήμερα. Δουλέψαμε πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα. Είμαστε πλέον μια διαφορετική ομάδα και μπορώ να πω ότι σήμερα κάναμε ένα βήμα μπροστά. Πρέπει όμως στη συνέχεια να αρχίζουμε να κερδίζουμε" σχολιασε ο έμπειρος φόργουορντ.

"Αυτό που θέλω να ζητήσω από τους οπαδούς μας είναι να είναι πιο κόσμιοι. Δεν θέλουμε να παίζουμε τιμωρημένοι, τους θέλουμε δίπλα μας και όχι απέναντι μας. Όταν μία ομάδα δεν κερδίζει και όταν έχει μία ατμόσφαιρα ηττοπάθειας η αλλαγή προπονητή επιδρά θετικά. Αυτό έγινε και με εμάς. Υπάρχουν επίσης στην ομάδα και κάποια νέα παιδιά που μας βοηθάνε να είμαστε καλύτεροι".

Πρώτη του Μπάχα


Την πρώτη του γνωριμία με όλη την ομάδα είχε σήμερα (30/1) ο Ναμπίλ Μπάχα. Ο Μαροκινός προπονήθηκε το Σάββατο με τους παίκτες που δεν ταξίδεψαν στην Ξάνθη και την Κυριακή είδε απο τον κοντά τον Μανόλο Χιμένεθ, συστήθηκε προς όλους και προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε τον Μαροκινό φορ στην αποστολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα θεωρείται δύσκολη η συμμετοχή του Γεωργέα, όπως και του Μανωλά οι οποίοι και σήμερα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Η αυριανή (απογευματινή) προπόνηση είναι και η πλέον κρίσιμη για τη συμμετοχή του στο ντέρμπι του Κυπέλλου. Αντίθετα ξεκάθαρη είναι η μη παρουσία του Δέλλα στην 18άδα. Το ευχάριστο για τον Χιμένεθ είναι ότι από το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε απώλειες. Όσοι έπαιξαν πάντως χθες στην Ξάνθη έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης. Στην ΑΕΚ αναμένουν και την επιστροφή του Νέιθαν Μπερνς στην Αθήνα, μετά το τέλος του Asian Cup όπου η Αυστραλία κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Δικαίωση με Κοχαντάρεβιτς

Με απολογισμό 15 πόντους και 4 ριμπάουντ ο Ντάρκο Κοχαντάρεβιτς αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος για την ΑΕΚ, ακόμη και από την πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό! Διότι, η εικόνα στην "πρώτη" του Άγγελου Κορωνιού ήταν ενθαρρυντική, αλλά πιο αισιόδοξη ήταν η εμφάνιση του Σέρβου σέντερ που έλειπε όλο αυτό το διάστημα από την ομάδα. Η επιμονή του Μηνά Γκέκου να μην τον γυρίσει πίσω, παρά το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ενδεχομένως στοίχισε στην ΑΕΚ στην αγωνιστική της εικόνα, αλλά και σε κάποιες ήττες που ήρθαν λόγώ έλλειψης λύσεων. Ο Ντάρκο Κοχαντάρεβιτς με την χθεσινή του απόδοση φώναξε "παρόν" και δίνει το δικαίωμα στον Άγγελο Κορωνιό να υπολογίζει έναν ακόμη παίκτη στην ρακέτα της ομάδας, δικαιώνοντας την διοίκηση του Μπάμπη Καραμανλή που τον έφερε ξανά στην ομάδα. Αυτό που περιμένει πλέον ο τεχνικός των "κιτρινόμαυρων" είναι μεγαλύτερη βοήθεια από τον Περικλή Δορκοφίκη, αλλά και τον Πρόδρομο Νικολαϊδη, ώστε να έχει περισσότερες λύσεις στο παιχνίδι της ομάδας.
Σκέφτεται αλλαγή του Κάρι!
Όσο για την περιφέρεια είναι επιβεβλημένη η απόκτηση ενός οργανωτή που θα δίνει ανάσες στον Τερέλ Καστλ, ο οποίος έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Ο Τζάρετ Χαρτ είναι μια καλή λύση στην θέση "2", αλλά ο Σαρόντ Κάρι αποδεικνύεται πολύ λίγος και εκεί υπάρχει μεγάλος προβληματισμός από τον προπονητή της ΑΕΚ. Το πιθανότερο είναι αν βρεθεί πρώτα ένας παίκτης για την θέση του οργανωτή, ο Κάρι να αποτελέσει παρελθόν και πολύ σύντομα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να βρεθοπύν κάποια χρήματα για να μπορέσει η ΑΕΚ να προχωρήσει σε μεταγραφή, καθώς αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

«Συμφωνία ΑΕΚ - Ρεάλ»


Και η πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης, δια στόματος Χόρχε Βαλντάνο, επιβεβαιώνει τη συμφωνία της ΑΕΚ με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον δανεισμό του David Mateos. «Υπάρχει συμφωνία με την ΑΕΚ και ο Ματέος έχει εξουσιοδοτηθεί από εμάς να ταξιδέψει αύριο (σ.σ.: σήμερα) για να υπογράψει το συμβόλαιό του», δήλωσε ο Βαλντάνο στην SportDay, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί στους όρους του δανεισμού. Ο υψηλόσωμος αμυντικός, που φτάνει στις 16:00, θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα, όπως όλα δείχνουν, για επέκταση αυτής της συμφωνίας για ένα ακόμα έτος.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Φουλάρει για Γεωργιάδη!


Η ΑΕΚ έχει ανακοινώσει τον δανεισμό του Μίτσελ και την Δευτέρα θα ανακοινωθούν (τότε θα τελειώσουν και τα τυπικά…) και οι Μπάχα και Ματέος. Τρεις ποιοτικές προσθήκες για την Ενωση που δίνουν την ευκαιρία στον Μανόλο Χιμένεθ να ανεβάσει την ποιότητα του ρόστερ του μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Ενωση όμως έχει κρατήσει μάλλον το τελευταίο της «χτύπημα» για την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Την Δευτέρα… Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού είναι ο διακαής πόθος της διοίκησης και του Χιμένεθ που έχει εκφραστεί πολλάκις με καλά λόγια για τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Ο 24χρονος βλέπει σαν την μεγάλη ευκαιρία του την ΑΕΚ και πιέζει με τον τρόπο του να φύγει.

Μπορεί στην πρώτη πρόταση ΑΕΚ και Πανσερραϊκός να μην τα βρήκαν, με την Ενωση να δίνει 400.000 ευρώ και έμψυχα ανταλλάγματα και τον Πέτρο Θεοδωρίδη να ζητά 1,2 εκατ.ευρώ (!), αλλά η Ενωση θα ανεβάσει την προσφορά της και αναμένεται να φτάσει στις 600.000 ευρώ συν δανεικούς. Πάντως, η ΑΕΚ έχει το ατού στα χέρια της ότι ο Γεωργιάδης το καλοκαίρι μπορεί να φύγει με 100.000 ευρώ (για το εξωτερικό) αν πληρώσει ο ίδιος το ποσό που παίρνει για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Ετσι, ο 24χρονος θα πιέσει και αυτός από την πλευρά του για να φύγει τώρα για την ΑΕΚ που ξέρει ότι θα πάρει ευκαιρίες με το «καλημέρα».
Η επαφή με τον Πανσερραϊκό αναμένεται την Δευτέρα μια και η ομάδα των Σερρών δίνει την Κυριακή κρίσιμο αγώνα με την Λάρισα εκτός έδρας. Η διοίκηση της ΑΕΚ την Κυριακή θα προετοιμάσει την πρόταση μελετώντας τα δεδομένα και την Δευτέρα θα επικοινωνήσει με τον Θεοδωρίδη με στόχο να πάρει τον 24χρονο μεσοεπιθετικό μέσα στην μέρα.

Παραλίγο..

Πρώτο παιχνίδι του Άγγελου Κορωνιού στον πάγκο μας και η ομάδα παραλίγο να κάνει την έκπληξη και να νικήσει τον Ολυμπιακό.Σε ένα αρκετά γεμάτο κλειστό της Ζωφριάς οι παίκτες μας πάλεψαν όσο μπορούσαν και παραλίγο να πετύχουν μια μεγάλη νίκη.
Το παιχνίδι δεν ξεκήνισε καλά για εμάς καθώς ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα με 2-6 ομως στην συνέχεια με ένα σερί 9-2 περάσαμε μπροστά με 11-8 εκεί διακόπηκε το παιχνίδι λόγω κάποιων καπνογόνων που έπεσαν (αυτό μας έλειπε τώρα μια τιμωρία έδρας).Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός μας ισοφάρισε και γενικά δεν αφήναμε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει.
Ωστόσο άδικα θα έλεγα ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 21-28.Στο δεύτερο δεκάλεπτο ίδια περίπου εξέλιξη με το πρώτο ομως στο τέλος εμείς είμασταν αυτοί που χαμογελάσαμε καθώς μειώσαμε σε 46-40 έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Χάρτ και Κοχαντάρεβιτς (Εντύπωση μου έκανε ο δεύτερος πως ειναι δυνατόν να μένει εκτός ομάδας οχι πως ειναι τίποτα το φοβερό αλλα γεμίζει την ρακέτα μας ενώ σκοράρει κιόλας).Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Τζάρετ Χάρτ που πραγματικά ήρθε ως αντικαταστάτης του Γκράντι και απο το σημερινό παιχνίδι πήραμε μια πρώτη πολύ καλή γεύση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Χάρτ και Κάστλ είχαν κέφια με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουμε στο τρίτο δεκάλεπτο με 54-54 ομως εκεί πάλι τα χάσαμε και ο Ολυμπιακός ξανά πέρασε μπροστά με 54-60 ομως δεν χάσαμε την επαφή μας με το σκόρ καθώς κλείσαμε με 58-60 το τρίτο δεκάλεπτο.Στο τέταρτο δεκάλεπτο περάσαμε μπροστά με 64-63 και ισοφαρίσαμε στην συνέχεια σε 66-66 ομως κάπου εκεί τα χάσαμε πήγαμε πίσω με 68-73.Όμως ο Χάρτ μας κράτησε στο παιχνίδι με 71-73 στο τέλος ομως ο Σπανούλης μας εκτέλεσε και κάπως έτσι χάσαμε.

Έπειτα απο πολύ καιρό ζεστάθηκε το γήπεδο καθώς αρκετά άτομα βρέθηκαν και ζέστανα το κλειστό της Ζωφριάς μπορούμε ακόμη περισσότερα.Μας μεταμόρφωσε έστω και αν χάσαμε ο Άγγελος Κορωνιός.

«Νίκη και με Παναθηναϊκό»


Σήμερα, όπως και στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, έπαιξε στο κέντρο της άμυνας. Κόντρα στην Ξάνθη έδειξε πιο καλός και συγκεντρωμένος ο Σανέλ Γιάχιτς και βοήθησε πολύ περισσότερο την ομάδα του. Ο Βόσνιος αμυντικός είπε μετά το τέλος του αγώνα «Θέλαμε την νίκη ενόψει Παναθηναϊκού, όμως σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και για αυτό σκεφτόμασταν μόνο αυτό με την Ξάνθη. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον Παναθηναϊκό, θα κοιτάξουμε αυτό και θέλουμε να κερδίσουμε και εκεί».
Αναφορικά με τους παίκτες της ΑΕΚ που σήμερα ήρθαν από τον πάγκο και αντικατέστησαν τους απόντες, ο Γιάχιτς σχολίασε «Ολοι παίξαμε πολύ καλά σήμερα, δείξαμε με την εμφάνιση μας ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Σαν ομάδα έχουμε ποιότητα και βάθος πάγκου, που μπορούμε να καλύψουμε κάθε απουσία. Δεν ξέρω ποιος θα παίξει με τον Παναθηναϊκό, αλλά όποιος παίξει θα παλέψει για την νίκη».

Χιμένεθ: Τώρα πείστηκα!


«Τριπλή» χαρακτήρισε τη σημερινή νίκη της ΑΕΚ επί της Ξάνθης ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε στη συνέντευξη Τύπου ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα που σημαίνει πολλά για την ομάδα: «Θεωρώ ότι αυτή η νίκη είναι τριπλή νίκη. Πρώτα απ' όλα κερδίσαμε μια ομάδα η οποία είναι πολύ καλή και δύσκολη. Παράλληλα ξεκουράσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες και δώσαμε... ζωή σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί πολλές φορές. Είναι μια νίκη για όλη την ομάδα. Ήμουν σκληρός με τους παίκτες όλη την εβδομάδα.
Σε κάποιους μίλησα πολύ σκληρά. Τους είχα πει πως για να αντιπροσωπεύουν την ΑΕΚ θα πρέπει να είναι πάντοτε έτοιμοι γιατί χρειαζόμαστε ένα καλό και γεμάτο ρόστερ. Είμαι χαρούμενος για πολλά πράγματα. Ο Αραμπατζής είχε να παίξει καιρό, ο Αργυρίου το ίδιο. Ο Νταντόμο είχε καιρό να ξεκινήσει βασικός. Ο Μίτσελ έπαιξε μετά από καιρό, ενώ οι Καφές και Γκέντσογλου επέστρεψαν από τραυματισμούς. Ο Λεονάρντο και ο Έντερ είχαν καιρό να παίξουν επίσης. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Με αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά έχω πειστεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ένα... ατύχημα», είπε ο Χιμένεθ, που στη συνέχεια αποκάλυψε:
«Πιστεύω ότι για πρώτη φορά στην καριέρα μου μελετούσα ένα ματς (σ.σ. αυτό με την Ξάνθη) και παράλληλα κοιτούσα ένα άλλο (σ.σ. αυτό με τον ΠΑΟ). Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που προσπαθούσε να με πείσει κάποιος συνάδελφός σας για το πως πρέπει να είναι οι επαγγελματίες, σήμερα αποδείχτηκε ότι για να είμαστε επαγγελματίες δεν χρειαζόμαστε να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Οι επαγγελματίες είναι αυτοί που βγαίνουν με φορείο».
Παράλληλα ο προπονητής παραδέχθηκε ότι ήταν σκληρός με κάποιους παίκτες: «Ήμουν σκληρός μαζί τους και εμπιστεύτηκα παίκτες που δεν έπαιζαν. Παίκτες που τους έχετε κρίνει σκληρά εσείς αλλά και ο κόσμος. Ήταν η ευκαιρία τους για να τα δώσουν όλα. Αν δεν το έκαναν ίσως να μην υπήρχε μέλλον γι' αυτούς».
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη του γίνει ερώτηση για το επιτυχημένο ντεμπούτο του Μίτσελ, με τον Χιμένεθ να τονίζει: «Αυτό που έδειξε σήμερα ο Μίτσελ ήταν η ποιότητα κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα. Πρέπει να προσαρμοστεί στο αργό, με την μπάλα στα πόδια, ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά με ένταση χωρίς αυτή. Θα το αποκτήσει σιγά σιγά όπως και οι υπόλοιποι που θα έρθουν. Έχουμε φέρει καλούς παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Δεν έχουμε μπροστά μας προετοιμασία και παλεύουμε ενάντια στον χρόνο. Ξεκουράσαμε παίκτες κάτι που όμως δεν εγγυάται νίκη την Τετάρτη».
Καταλήγοντας ο προπονητής ρωτήθηκε σχετικά με τη φήμη που θέλει τον Λεονάρντο να δίνεται στην Λάρισα και στην ΑΕΚ να έρχεται ο Ιγκλέσιας, με τον Χιμένεθ να αφήνει τα πάντα ανοιχτά: «Αυτή τη στιγμή το καλύτερο είναι να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις μετά το... βραδινό. Ο Ιγκλέσιας είναι ένας ενδιαφέρον παίκτης, ο Λεονάρντο άνοιξε το σκορ. Δεν θέλω να υποτιμήσω τον έναν για να εξυψώσω τον άλλο. Ο Λεονάρντο έκανε ένα καλό ημίχρονο. Κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και σήμερα μου «απάντησε» θετικά με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Αν ο Λεονάρντο πρέπει να φύγει για το καλό της ομάδας θα φύγει. Αν θα πρέπει να μείνει για το καλό της ομάδας, τότε θα πρέπει να παλέψει. Τώρα, δέκα παρά τέταρτο ο Λεονάρντο είναι παίκτης της ΑΕΚ».

Βασικός ο Mίτσελ!


Με τον Μίτσελ να ξεκινά βασικός και τον Μανόλο Χιμένεθ να ξεκουράζει παίκτες ενόψει Παναθηναϊκού, παρατάσσεται η ΑΕΚ απέναντι στη Σκόντα Ξάνθη. Με διάταξη 4-2-3-1 λοιπόν η Ένωση κατεβαίνει στα Πηγάδια με τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια (ο Σάχα προφυλάσσεται), τον Αργυρίου δεξί μπακ, τον Νταντόμο αριστερό και στόπερ τους Γιάχιτς - Νασούτι. Στο κέντρο ξεκινούν οι Γκέντσογλου, Μίτσελ, αλλά και Καφές, με τον τελευταίο να αλλάζει θέσεις με τον Ισπανό. Σαν δεξί εξτρέμ βασικός είναι ο Έντερ, αριστερά ο Λεονάρντο και στην επίθεση μόνος του ο Λυμπερόπουλος. Ο Χιμένεθ χρησιμοποιεί τους δύο βραζιλιάνου στα άκρα προκειμένου να βοηθούν και αμυντικά τα πλάγια μπακ, ενώ πρόθεσή του φυσικά και είναι να δώσει ανάσες ενόψει Κυπέλλου στους Μάκο, Ντιόπ και Σκόκο.

ΑΕΚ-ΟΣΦΠ Live!

Σήμερα στο blog μας θα έχουμε Live τον αγώνα μπάσκετ ΑΕΚ-ΟΣΦΠ με το πρόγραμμα CoverItLive το οποίο θα το ανανεώνουμε αμέσως.Ο αγώνας αρχίζει 19.30. Εμείς θα το ανοίξουμε στις 19.15...Οπότε όσοι είστε μπασκετικοί φίλοι συντονιστείτε.Καλή τύχη στην ομάδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου...Κερδίσαμε στο χάντμπολ...Πάμε και στα άλλα!!!19.15!!!

Εκλεισε Ιγκλέσιας η ΑΕΚ


Οπως μετέδωσε ο Sport FM Λάρισας η ΑΕΚ συμφώνησε με την Λάρισα για την απόκτηση του Ματίας Ιγκλέσιας! Ο Αργεντίνος αμυντικός μέσος θα μείνει στην ομάδα της Θεσσαλίας ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ η Ενωση θα δώσει άμεσα τον Λεονάρντο στους «βυσσινί» δανεικό. Ετσι, ο Λεονάρντο πάει τώρα στην Λάρισα και ο Ιγκλέσιας θα φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ απο το καλοκαίρι, με μεταγραφή! Το μόνο που απομένει για ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και Λάρισας είναι να λυθεί το συμβόλαιο του Μακίνουα και να αδειάσει θέση ξένου στην ΑΕΛ.

«Εμπιστοσύνη στον Χιμένεθ»


Μεγάλη συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Γκολ χωρίς σύνορα» έδωσε ο Νίκος Καράμπελας. Ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ μίλησε για όλους και για όλα και είπε την θέση του για την επικαιρότητα στην Ενωση.
Οι δηλώσεις του Καράμπελα:
Για την παρουσία του στην ΑΕΚ: «Πάνω από όλα είμαι ευτυχισμένος που είμαι στην ΑΕΚ. Από εκεί ξεκινούν όλα… Είναι πολύ ωραία εδώ».
Ποια θέση του ταιριάζει: «Εχω παίξει και μπακ και χαφ, αλλα αριστερό μπακ είναι η θέση που μου ταιριάζει περισσότερο. Αυτή είναι η θέση μου, να έχω μέτωπο προς την μπάλα και όχι να παίζω με πλάτη στην εστία».

Για την κατάρα του αριστερού μπακ στην ΑΕΚ: 
«Εχω ακούσει και εγώ για την κατάρα του αριστερού μπακ στην ΑΕΚ μετά την εποχή Κασάπη. Ήταν σπουδαίος παίκτης. Βασικός για πολλά χρόνια στην ΑΕΚ και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί αντικαταστάτης του. Αυτό με κάνει να πεισμώνω και να θέλω να δείξω στον κόσμο ότι μπορώ να σταθώ αν όχι δίπλα του, κάπου κοντά του».

Για τον Μπάγεβιτς:
 Ότι και αν πω εγώ για τον κύριο Μπάγεβιτς είναι λίγο. Και σας παίκτης και σαν προπονητής έχει προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ. Υπάρχει ένα θέμα με τον κόσμο. Δίχασε… Αλλοι τον αγάπησαν, άλλοι τον μίσησαν. Εγώ πήρα πολλά από τον προπονητή Μπάγεβιτς και με έχει βοηθήσει πολύ και στον Αρη και στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα είμαι επαγγελματίας και συνεχίζω την δουλειά μου».

Για τον Χιμένεθ:
 «Ο κύριος Χιμένεθ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ΑΕΚ και όσο περνά ο χρόνος κερδίζει και ακόμα περισσότερους. Τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έχει δώσει και πιστεύω την άρπαξα από τα μαλλιά έτσι όπως λέμε… Μας βοηθά πολύ και στην καθημερινή ζωή μας γιατί είμαστε μία οικογένεια, αλλά και στο αθλητικό κομμάτι».

Για τους Λυμπερόπουλο – Δέλλα: 
«Δύο μεγάλοι παίκτες, δυο άνθρωποι, δύο ηγετικές φυσιογνωμίες. Βοηθούν όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε εντός και εκτός γηπέδου. Οι συμβουλές τους, η προσωπικότητα τους. Εχουν ιστορία στην ΑΕΚ και όλοι ξέρουμε πόσο την αγαπούν και την έχουν βοηθήσει. Και μπορούν ακόμα να την βοηθήσουν».

Για την συμβουλή του Τσιάρτα να σεντράρει με την μία:
 «Είναι ιδανικό να σεντράρεις με την μία χωρίς να σταματήσεις γιατί η άμυνα παίζε με πλάτη. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ μέσα από τις προπονήσεις. Μου το έχει πει και ο προπονητής μου, αλλά και ο Βασίλης ξέρει τα μυστικά γιατί ξέρει πολλά κιλά μπάλα».

Για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου:
 «Με τον Παναθηναϊκό ξέραμε τι θέλαμε και το πήραμε. Εχουμε ακόμα 90 λεπτά και πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί και πειθαρχημένοι για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: 
«Ο κόσμος έχει εξαγριωθεί και έχει δίκιο. Δεν μπορούν να βλέπουν την ΑΕΚ να κερδίζει τα ντέρμπι και να χάνει από μικρές ομάδες. Δεν έχουν μάλλον την ίδια συγκέντρωση».

Skoda Ξάνθη - ΑΕΚ Pre-Game (19.30 NET)


Με τα πολλά προβλήματα απουσιών να κυριαρχούν και για τις δύο ομάδες, η Ξάνθη υποδέχεται την ΑΕΚ στα Πηγάδια το απόγευμα του Σαββάτου (29/01, 19:30GR), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκονται οι γηπεδούχοι της Ξάνθης, με 24 βαθμούς, ύστερα από έξι νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και επτά ήττες με τέρματα 18-21 κατά. Στην έδρα τους, έχουν την απόλυτη ισορροπία μια και σε εννιά αγώνες έχουν φέρει από τρεις φορές κάθε αποτέλεσμα, με τέρματα 8-10 κατά.
Τρεις ήττες στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, είναι ο απολογισμός της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου, που πάντως δεν έχει χάσει άλλο παιχνίδι από τα τελευταία 11 (πέντε  νίκες και τρεις ισοπαλίες στα υπόλοιπα).

Στην 20μελή αποστολή συμμετέχουν για πρώτη φορά οι νεοαποκτηθέντες, Ζεάν Καριόκα και Βλάση Καζάκη. Αντίθετα οι τραυματίες Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι και Μουγκουρέλ Μπούγκα (αντιμετώπισε πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση) δεν θα βρίσκονται στην διάθεση του τεχνικού της ομάδας, καθώς και οι Δημήτρης Κομεσίδης, Σταύρος Σταθάκης και Κριστιάν Μπεκαμέγκα για λόγους τακτικής.
Την αποστολή της Ξάνθης συνθέτουν οι: Ολουμπάγιο Αντεφέμι, Τζορτζ Μπόατενγκ, Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, Κιμ Τζάγκι, Κρίστοφερ Κατόνγκο, Μαρσελίνιο, Γκλέισον, Μάουρο Πόι, Ντιέγκο Κιντάνα, Τζόρνταν Στιούαρτ, Σπύρος Βάλλας, Θόδωρος Βασιλακάκης, Βλάσης Καζάκης, Σπύρος Βρονταράς, Ζεάν Καριόκα, Θανάσης Κωστούλας, Πέτρος Μάνταλος, Μανώλης Μπέρτος, Δημήτρης Σουάνης και Κώστας Φλίσκας.
Στον αντίποδα, η ΑΕΚ, η οποία προέρχεται από την συντριβή 0-4 στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό Βόλου, προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας νίκες για το πρωτάθλημα και τέσσερις συνολικά για όλες τις διοργανώσεις. Μακριά από το ΟΑΚΑ πάντως, έχει μόλιες τρεις επιτυχίες, μία ισοπαλία και έξι ήττες, έχοντας δεχθεί διπλάσια γκολ απ` όσα εντός έδρας (14 έναντι 7).
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει μόλις τέσσερις νίκες στις τελευταίες 10 αγωνιστικές (στα υπόλοιπα τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες). Επίδοση που οφείλεται βέβαια και στο άνοιγμα της διαφοράς που είναι πλέον στους 18 βαθμούς από την πρώτη θέση, στους 11 από τη δεύτερη και στους τρεις από την τρίτη.
Συνολικά, η Ενωση μετρά εννιά νίκες, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες στο πρωτάθλημα, με τέρματα 29-21 υπέρ. Παράλληλα, μακριά από την έδρα της έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, με 15 τέρματα, έναντι 14 που έχει δεχτεί.
Στα αγωνιστικά, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μανωλά, Γεωργέα, Δέλλα, τον τιμωρημένο Καράμπελα, αλλά και τον Νέιθαν Μπερνς που βρίσκεται με την Εθνική του ομάδα στο Κατάρ. Είναι χαρακτηριστικό πως για να συμπληρωθεί η αποστολή ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε μαζί του και τους Νικόλτση, Κλωναρίδη και Τσαμουρλίδη.
Αναλυτική, η αποστολή αποτελείται από τους Σάχα, Αραμπατζή, Ντιόπ, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Νασούτι, Μίτσελ, Νταντόμο, Σκόκο, Εντερ, Λεονάρντο, Γκέντσογλου, Μάκος, Λαγός, Αργυρίου, Νικόλτση, Κλωναρίδη, Τσαμουρλίδη, Καφέ και Λυμπερόπουλο.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Το περσινό 1-0 της Ξάνθης επί της ΑΕΚ στα Πηγάδια, με γκολ του Μάουρο Πόι, ήταν η πρώτη νίκη της ακριτικής ομάδας ανεξαρτήτου έδρας επί της Ενωσης, μετά τον Ιανουάριο του 1999 και το 2-1, που είχε διαμορφωθεί με τέρματα των Κυπαρίσση και Μπα. Με γηπεδούχο την ομάδα της Θράκης, η ΑΕΚ είναι έχει χάσει μία φορά (πέρυσι) στα τελευταία 11 παιχνίδια, διάστημα στο οποίο ο Δικέφαλος έχει να αντιτάξει 4 νίκες και παραχώρησε 6 ισοπαλίες.
Συνολικά, σε 21 αγώνες ως φιλοξενούμενη της Ξάνθης, η ΑΕΚ έχει 7 νίκες, 10 ισοπαλίες και 4 ήττες. Από τις 11 νίκες και των δύο ομάδων, οι 10 ήταν στο γκολ. Μόνο η επιτυχία της ακριτικής ομάδας την περίοδο 1990-91 ήταν με καθαρό σκορ (2-0). Στα τελευταία 29 επίσημα -ανεξαρτήτου έδρας- παιχνίδια (24 πρωταθλήματος και 5 Κυπέλλου) με την ΑΕΚ, η Ξάνθη έχει μόλις 3 νίκες, εκ των οποίων οι 2 για το Κύπελλο. Στα υπόλοιπα 26 παιχνίδια, η Ενωση μετράει 17 νίκες και 9 ισοπαλίες.
ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ       ΣΚΟΡ
1989-90 0-1
1990-91 2-0
1991-92 0-0
1992-93 3-4
1993-94 1-0
1994-95 1-1
1995-96 1-1
1996-97 1-2
1997-98 0-0
1998-99 2-1
1999-00 2-2
2000-01 0-1
2001-02 1-1
2002-03 0-1
2003-04 1-2
2004-05 1-1
2005-06 0-0
2006-07 0-0
2007-08 0-1
2008-09 1-1
2009-10 1-0

Υπέγραψε και προπονείται ο Μπάχα

Παίκτης της ΑΕΚ είναι πλέον ο Ναμπίλ Μπάχα. Ο Μαροκινός που βρίσκεται απο τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αθήνα, πέρασε απο ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο για 6 μήνες συν 1 χρόνο. Μάλιστα ο Μπάχα «τρέχει» απο τώρα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη, αφού θα μεταβεί στα Σπάτα και θα προπονηθεί ατομικά. Την Κυριακή φυσικά θα είναι εκ νέου στην προπόνηση και θα γυμναστεί για πρώτη φορά με τους νέους του συμπαίκτες.

«Κιτρίνισε» η Ξάνθη


Απο νωρίς το πρωί η Ξάνθη ζει σε ρυθμούς η ΑΕΚ. Οπαδοί της Ένωσης περνούν απο το club της ORIGINALΞάνθης προμηθεύονται εισιτήρια για τον αγώνα, αρχίζουν τα τραγούδια και δημιουργούν από νωρίς μία ΑΕΚτζήδικη ατμόσφαιρα. Πούλμαν απο την Αθήνα καταφθάνουν στην Ξάνθη, ενώ αναμένονται επίσης Ενωσίτες απο την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, τις Σέρρες, την Κομοτηνή κι άλλες πόλεις. Είναι βέβαιο ότι το πέταλο στα Πηγάδια θα γεμίσει για ακόμη μία φορά, με τους Ενωσίτες να δείχνουν (για πολλοστή φορά) την στήριξή τους στην ομάδα, παρά την πρόσφατη απογοήτευση της ήττας απο τον Ολυμπιακό Βόλου.

Έρχεται και ο Ματέος!


Τελική υπόθεση πρέπει να θεωρείται ο δανεισμός του Ματέος απο τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ΑΕΚ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός κεντρικός αμυντικός φθάνει στην Ελλάδα σήμερα Σάββατο (29/1) και αφού ολοκληρώσει και αυτός τις τελικές λεπτομέρειες της μεταγραφής του θα ανακοινωθεί απο την ΑΕΚ. Ο Ματέος λοιπόν θα βρίσκεται την Κυριακή στα Σπάτα όπου θα γνωριστεί με τους νέους του συμπαίκτες και θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα, ξεκινώντας προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη (2/2).

«Έκανε διάνα η ΑΕΚ με Ματέος»


Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, τον Νταβίντ Ματέος Ραμάχο μίλησε ο βοηθός του Ζοσέ Μουρίνιο στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Ζοσέ Μοράις. Σύμφωνα με τον Μοράις η «Ένωση» έκανε διάνα με την απόκτηση του 23χρονου αμυντικού ο οποίος ήταν στα πλάνα του Μουρίνιο.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» ο Μοράις τόνισε: «Η ΑΕΚ έκανε διάνα με την απόκτηση του Ματέος. Τον θεωρούμε παίκτη για την πρώτη ομάδα, όμως εμείς μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση της σεζόν και δεν υπάρχει περιθώριο για να πάρει όσο χρόνο συμμετοχής χρειάζεται. Είναι σε μια φάση που χρειάζεται πολλά ματς μέσα στον επόμενο ένα με ενάμισι χρόνο. Αποφασίσαμε ότι έπρεπε να πάει σε μια ανταγωνιστική ομάδα και να
 παίξει».

Ήρθε ο Μπάχα!


Με ανταπόκριση απο τη Ρώμη προσγειώθηκε στη 01.12 στο Ελ. Βενιζέλος ο Μπάχα και αφού πρώτα υπήρξε 40λεπτη περίπου καθυστέρηση στην άφιξή του. Ο Μαροκινός φορ είναι λοιπόν στην Αθήνα, συνοδευόταν απο δύο μάνατζερ και αφού προτίμησε να αποχωρήσει απο την πίσω πόρτα του αεροδρομίου, μετέβει στο ξενοδοχείο προκειμένου να ξεκουραστεί. Το πρόγραμμα θέλει τον Μπάχα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (29/1) να έχει συνάντηση με τον Άρναρ Γκρέταρασον και τους μάνατζέρ του για τις τελικές λεπτομέρειες, ώστε έπειτα να βάλει υπογραφή στο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ.

Πρώτο παιχνίδι με τον Άγγελο Κορωνιό στον πάγκο

Μετά την νέα ήττα στην Γλυφάδα απο τον Ίκαρο το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα μας δεν ειναι καλό.Ο Μηνάς Γκέκος παραιτήθηκε και στην θέση του ήρθε ο Άγγελος Κορωνιός ο οποίος καλείται να βγάλει την ομάδα απο το αδιέξοδο.

Ο Άγγελος Κορωνιός έχει συμβιβαστεί νομίζω με τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας και οργανώνει τα πλάνα του.Στο αγωνιστικό κομμάτι εκτός απο αυτούς που έχουν φύγει δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός ενώ επιτέλους θα δούμε τους Τζάρετ Χάρτ και Σαρόν Κάρι.Για τον πρώτο άκουσα πως άφησε θετικές εντυπώσεις στην Γλυφαδα τον δεύτερο ακόμα δεν τον είδαμε.Το παιχνίδι δεν ειναι το κατάλληλο για την πρεμιέρα ενός προπονητή ωστόσο ο Άγγελος Κορωνιός θα μπορεί να μάθει σιγά σιγά τους παίκτες.

Απο εκεί και πέρα η διοίκηση κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει το κλειστό της Ζωφριάς για το οποίο έχω δώσει πληροφορίες σε προηγούμενο άρθρο.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Βόμβα Ματέος στην ΑΕΚ

Ο David Mateos Ramajo θα είναι τελικά, άνευ συγκλονιστικού απροόπτου, ο σέντερ μπακ που θα αποκτήσει η ΑΕΚ. Η Ενωση έχει έρθει σε συμφωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης για να πάρει για έξι μήνες τον 23χρονο (22-3-1987)  σεντερ μπακ που είναι γέννημα θρέμμα της "Βασίλισσας" με προοπτική να επεκταθεί ο δανεισμός μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Ο Ματέος έχει ύψος 1.91, έχει παίξει επί σειρά ετών στην Β ομάδα της Ρεάλ και φέτος ανέβηκε στην πρώτη ομάδα με εισήγηση του Μουρίνιο  οποίος έχει δηλώσει για τον παίκτη που θα φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ: "Είναι κρίμα που ο Ματέος δεν μπορεί να παίξει αυτή την στιγμή στην Ρεάλ γιατί μου αρέσει πολύ. Αμύνεται σωστά και μπορεί να φτιάξει και παιχνίδι. Με τις δυσκολίες που έχουμε δεν μπορεί να παίξει αλλά θέλω να είναι μέλος της πρώτης ομάδας".
Αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος λοιπόν και ενεργοποιηθεί η συμφωνία η ΑΕΚ θα καλύψει έστω και αργά με τον καλύτερο τρόπο το κενό στο κέντρο της άμυνας. Ο παίκτης μίλησε με τον Χιμένεθ και πείστηκε πως η ΑΕΚ θα βοηθήσει την καριέρα του και θα μπορέσει να επιστρέψει στην "Βασίλισσα" πιο έτοιμος. Ο Χιμένεθ μίλησε και με τους παράγοντες της Ρεάλ όπως και ο Γκρέταρσον και η ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει το "ναι" και των δύο. Ο Ματέος αναμένεται άμεσα στην Αθήνα για εξετάσεις και υπογραφές και είναι πανέτοιμος να παίξει αφού προπονείται σε φουλ ρυθμό με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Νέο όνομα για την άμυνα της ΑΕΚ


Νέο όνομα για την άμυνα της ΑΕΚ Μέσα στα πολλά ονόματα που έχουν ακουστεί σαν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας προστίθεται ακόμη ένα. Αυτό του Βούλε Τριβούνοβιτς! Άγνωστος παίκτης στο ελληνικό κοινό από τη Βοσνία, γεννημένος πριν από 28 χρόνια, ο Τριβούνοβιτς ενδιαφέρει την ΑΕΚ αν πιστέψουμε δημοσίευμα του site sportal.rs. O Βόσνιος διεθνής αγωνίζεται στην Μπόρακ, ομάδα στην οποία ξεκίνησε και την καριέρα του. Σημαντική καριέρα έκανε στη Ρωσία και στη Χίμκι όπου από το 2007 ως το 2009 αγωνίστηκε 63 φορές πετυχαίνοντας 3 γκολ. Από το καλοκαίρι επέστρεψε στη Μπόρακ, ωστόσο όπως αναφέρουν δημοσιεύματα μπορεί να παραχωρηθεί είτε με τη μορφή δανεισμού είτε με ένα ποσό που να αγγίζει τις 500.000 ευρώ. Ο Τριβούνοβιτς είναι ένα δυνατό μπακ, ύψους 1.88 και δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να έχει κοιτάξει και αυτή την περίπτωση, μια και σε όλες όσες έχει στραφεί ως τώρα έχει αποτύχει.

«Χρόνια πολλά, Ντιόπ!»


Πάρτι στην Ξάνθη έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ στον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Ο Σενεγαλέζος έκλεισε τα 33 του χρόνια και οι συμπαίκτες του, σε συνεργασία φυσικά με το τεχνικό τιμ και τους φροντιστές, προσέφεραν στον Σενεγαλέζο μία τούρτα στο ξενοδοχείο τραγουδώντας του φυσικά το καθιερωμένο «Happy Birthday».

Κάλεσμα στον κόσμο της ΑΕΚ!

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρόν στον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Ελάτε να ζεστάνουμε τη Βασίλισσα στο κλειστό της Ζωφριάς. Η ΑΕΚ περιμένει τους φιλάθλους της να δώσουν το βροντερό «παρών» και να χειροκροτήσουμε τους παίκτες και το νέο προπονητή Άγγελο Κορωνιό στο ματς με τον Ολυμπιακό. Η Βασίλισσα σε θέλει στο πλευρό της, σε χρειάζεται σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Δώσε ενέργεια στην ομάδα μας και δημιούργησε μια "ζεστή" ατμόσφαιρα μέσα σε ευπρεπή πλαίσια Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν οριστεί σε 10 και 20 ευρώ. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ Το κλειστό (2.500 θέσεων) βρίσκεται στη Ζωφριά των Ανω Λιοσίων, μια περιοχή περίπου 11 χλμ βόρεια του κέντρου της Αθήνας. Για να φτάσετε ως εκεί με αυτοκίνητο, χρησιμοποιήστε την Αττική Οδό και βγείτε στην έξοδο 6 προς το Καματερό. Περάστε κάτω από την υπόγεια διάβαση και στα φανάρια στρίψτε δεξιά. Ο δρόμος ονομάζεται Μεγάλου Αλεξάνδρου και οδηγεί προς Ασπρόπυργο, παράλληλα με την Αττική Οδό. Συνεχίστε για 1,5 χλμ, στρίψτε αριστερά στην οδό Διονύσου και μετά από 200 μέτρα θα φτάσετε στο γήπεδο (υπάρχουν σχετικές πινακίδες στη Μεγ. Αλεξάνδρου)".

Στην Έβερτον ο Βέλλιος

Η Έβερτον είχε εκφράσει και παλαιότερα ενδιαφέρον για τον Βέλλιο ωστόσο η συμφωνία δεν είχε ολοκληρωθεί.
Αυτή τη φορά, και μετά από διαπραγματεύσεις τριών ημερών, ο Ηρακλής ήρθε σε συμφωνία με το σύλλογο του Λίβερπουλ και οι πληροφορίες θέλουν το γηραιό να εισπράττει 300.000 ευρώ συν κάποια μπόνους ανάλογα με τις συμμετοχές του Βέλλιου.
Ο Βέλλιος δε θα αγωνιστεί στο ματς του Σαββάτου κόντρα στην Κέρκυρα, καθώς ήδη ετοιμάζει τις βαλίτσες για το Γκούντισον Παρκ.

Τα σταστιστικά των παικτών μας

Βρήκα χρόνο σήμερα και έκαναν έναν έλεγχο στα στατιστικά των παικτών μας στην Α1.Ας ξεκηνίσω απο τους σκόρερ της ομάδας μας εκεί οπού ο Δήμος Ντικούδης προηγείται καθώς σημειώνει 14.6 πόντους μέσο όρο ανα παιχνίδι.Πολύ καλή απόδοση για τον Ντικούδη και για πολλοστή φορά θα πω πως ειναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μακάρι να παραμείνει και του χρόνου.Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Περικλής Δορκοφίκης
.Μετά την πολύ καλή εμφάνιση της πρεμιέρας που πέτυχε 35 πόντους δεν έχει ξανα πιάσει κορυφαία απόδοση ωστόσο πετυχαίνει 10.5 πόντους ανα αγώνα.Ο Λαμόντ Μακ που έφυγε πετύχαινε 9.7 πόντους ανα αγώνα άρα αυτό καθιστά αναγκαία την αντικατάση του με καλό παίκτη.Πολύ ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό ειναι και ο Τερέλ Κάστλ μιας και πετυχαίνει 9,6 πόντους ανα αγώνα.Μετά την φυγή του Γκράντι ο Νικολαίδης παίρνει περισσότερες ευκαιρίες και έχει ανέβει αισθητά στους 8.9 πόντους μέσο όρο.

Χαμηλά κινούνται οι Καλλινικίδης και Παπανικολάου με 4.0 και 2.2 πόντους αντίστοιχα.Στα ομαδικά στατιστικά έχουμε αρκετά καλή επίθεση με 74.9 πόντους ανα αγώνα ομως δεν παίζει ρόλο μόνο η επίθεση καθώς μπορεί να βάζουμε αρκετούς πόντους ομως δεχόμαστε επίσης αρκετούς.

«Θα τιμήσω το συμβόλαιο μου»


Στην παρουσίαση της νέας συλλογής αυτοκόλλητων της Panini «Superleague Ελλάδα 2010-2011» η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, παρευρέθηκε σήμερα ο Κώστας Μανωλάς. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός (δεν προπονήθηκε για τον λόγο αυτό μαζί με όλη την ομάδα σήμερα στα Σπάτα) στο περιθώριο της εκδήλωσης έκανε και δηλώσεις, αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκού και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.
«Το 0-4 από τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν ένα απίστευτο αποτέλεσμα για όλους μας. Για τον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση στα ημιτελικά. Θα τιμήσω το συμβόλαιο που έχω με την ΑΕΚ και από εκεί και πέρα θα δούμε. Στόχος του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στο εξωτερικό, το ίδιο και για μένα…» είπε χαρακτηριστικά ο Μανωλάς.

Με Μίτσελ στην Ξάνθη!


Σας είχαμε αναφέρει χθες ότι ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ικανοποιηθεί από την παρουσία του Μίτσελ μέχρι στιγμής και για αυτό πήρε τον νεαποκτηθή Ισπανό χαφ στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι με την Ξάνθη εκτός έδρας. Ο προπονητής της ΑΕΚ πάντως έχει δει με καλό μάτι και την παρουσία των μικρών της ομάδας και ειδικά των Μιχάλη Τσαμουρλίδη (αριστερό μπακ χαφ), Βίκτορ Κλωναρίδη (επιτελικός μέσος) και Γιώργου Νικόλτση (σέντερ φορ).

Ετσι και οι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην 20μελη αποστολή της ΑΕΚ που φεύγει σε λίγη ώρα για την Ξάνθη. Επίσης, στην αποστολή είναι και όλοι οι διαθέσιμοι μέσοι (Καφές, Μάκος, Ντιόπ, Μίτσελ, Γκέντσογλου), ενώ εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Δέλλας, Καράμπελας, Μπλάνκο, οι τραυματίες Γεωργέας, Μανωλάς και ο Μπερνς που είναι στην εθνική Αυστραλίας.
Η αποστολή της ΑΕΚ για την Ξάνθη απαρτίζεται από τους εξής παίκτες: Σάχα, Αραμπατζής, Ντιόπ, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Νασούτι, Μίτσελ, Νταντόμο, Σκόκο, Έντερ, Λεονάρντο, Γκέντσογλου, Μάκος, Λαγός, Αργυρίου, Νικόλτσης, Κλωναρίδης, Τσαμουρλίδης, Καφές, Λυμπερόπουλος.