This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν καταθέτει νέα πρόταση η ΑΕΚ»

«Δεν καταθέτει νέα πρόταση η ΑΕΚ»Την ώρα που οι φήμες ολοένα και φουντώνουν για επικείμενο ραντεβού ανάμεσα στον Δημήτρη Γόντικα και τον Χουάν Μπέρος, μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο ο Ίσμαελ Μπλάνκο να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟ, έρχεται με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εξέδρα» ο εκ των εκπροσώπων του «Ζορό» να αποκαλύψει πως δεν υπάρχει πρόθεση από την ΑΕΚ να κάνει νέα προσφορά για τον πελάτη του: «Είναι πραγματικά κουραστικό πλέον το θέμα. Η ΑΕΚ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κατάθεση νέας πρότασης και εμείς πρέπει να εξασφαλίσουμε το μέλλον του Ίσμαελ. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω υποθετικά για το αν θα έρθει νέα προσφορά στον πελάτη μας από την ΑΕΚ. Έχω μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για υποθετικές προτάσεις της ΑΕΚ και δεν πρόκειται να το ξανακάνω», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Μπέρος στην εφημερίδα.

Ξαφνικό πρόβλημα με Δέλλα


Ξαφνικό πρόβλημα με ΔέλλαΜετά το χθεσινό ξαφνικό πρόβλημα του Παναγιώτη Λαγού, που αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων από την προπόνηση, ο Μανόλο Χιμένεθ «πονοκεφαλιάζει» από σήμερα για έναν ακόμα ποδοσφαιριστή που πιθανότατα δεν θα έχει στην διάθεσή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο λόγος για τον Τραϊανό Δέλλα ο οποίος έκανε φυσιοθεραπεία εξαιτίας μίας κάκωσης που έχει στο γόνατό και πλέον η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Το ίδιο ισχύει και για τον Λαγό, του οποίου το πρόβλημα δεν ήταν τελικά τόσο ασήμαντο και σήμερα δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά έμεινε στο γυμναστήριο και εν συνεχεία ακολούθησε 
θεραπεία.
Τα προβλήματα όμως για την ΑΕΚ και τον Μανόλο Χιμένεθ δεν σταματάνε εκεί, καθώς εκτός από τους Δέλλα και Λαγό, ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει τους Ντιοπ και Γκέντζογλου. Ο πρώτος έκανε ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ενώ ο δεύτερος φυσιοθεραπεία και γυμναστήριο. Έτσι λοιπόν μετά τους δύο τελευταίους, συν τον Λαγό που έτσι και αλλιώς έχει δηλωθεί για να εκτίσει την τιμωρία του, ο Χιμένεθ θα περιμένει μέχρι την αυριανή προπόνηση, που ορίστηκε για τις 10.30 το πρωί, για δεν αν θα μπορεί να συμπεριλάβει τον Δέλλα στην αποστολή ή όχι.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

«Εξετάζουμε σοβαρά την αλλαγή έδρας»

«Εξετάζουμε σοβαρά την αλλαγή έδρας»Περίπου 1,5 ώρα διήρκησε η συνάντηση που είχε ο Σταύρος Αδαμίδης με τον Πάνο Μπιτσαξή, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις οφειλές της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το ΟΑΚΑ, αλλά και το εξώδικο που είχε αποστείλει η Ενωση στην διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου, για τα όσα είχαν συμβεί τον περασμένο Αύγουστο και στο παιχνίδι με τη Νταντί, όπου και τελικά η Ένωση αναγκάστηκε να... ξεσπιτωθεί και να χάσει μεγάλο μέρος από τα έσοδα του αγώνα (ζητά 800.000 ευρώ). Σε αυτό το ραντεβού, εκτός από τον πρόεδρο της ΑΕΚ και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, το «παρών» έδωσαν και οι Γιώργος Κωνσταντινίδης - Χάρης Γρηγορίου από την ΑΕΚ, αλλά και ο Γενικός Διευθυντής του Σταδίου Βασίλης Κάκος. Μάλιστα, μετά το τέλος της συνάντησης ο Σταύρος Αδαμίδης έκανε και κάποιες δηλώσεις, τονίζοντας:


«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους κ.κ. Μπιτσαξή και Κάκο. Μιλήσαμε και συμφωνήσαμε πάνω σε κάποιους άξονες διακανονισμού του χρέους, το οποίο αναλάβαμε εμείς ως διοίκηση, για τις παλιές οφειλές αλλά και την τρέχουσα περίοδο», ενώ για το αν η ΠΑΕ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το θέμα του εξωδίκου που είχε αποστείλει στην διοίκηση του ΟΑΚΑ, είπε: «Η ΑΕΚ θα εξετάσει μαζί με το νομικό της τμήμα την πιθανότητα να κάνουμε αγωγή σχετικά με το θέμα που είχε προκύψει τότε». Ωστόσο, πριν αποχωρήσει από τα γραφεία του Γ.Γ.Α,αναφέρει πως η ΠΑΕ εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει μετά το τέλος της χρονιάς από το ΟΑΚΑ και να πάει στη Ριζούπολη με τη νέα χρονιά. «Είναι μία πιθανότητα που εξετάζουμε πολύ σοβαρά», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Σταύρου Αδαμίδη σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε.

Αγάπη και ελπίδα έδωσε η ΑΕΚ

Αγάπη και ελπίδα έδωσε η ΑΕΚ Αγάπη και ελπίδα έδωσαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο προπονητής Μανόλο Χιμένεθ και ο πρόεδρος Σταύρος Αδαμίδης με τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, κατά την επίσκεψή τους το μεσημέρι της Τετάρτης (16/2) στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - «ΕΛΠΙΔΑ». Μια επίσκεψη με έντονη συγκινησιακή φόρτιση για όλους τους ανθρώπους της ΑΕΚ που είδαν από κοντά μικρά παιδιά να βασανίζονται από «βαριές» αρρώστιες.

Οι παίκτες  φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά και τους γιατρούς του ιδρύματος, προσφέροντας στιγμές χαράς, ενώ έδωσαν δώρα σε όλα τα παιδιά. Πιο δημοφιλής μεταξύ των παικτών αποδείχτηκε ο Νάτσο Σκόκο ενώ  ο Μανόλο Χιμένεθ την ώρα που η ομάδα έμπαινε στο ίδρυμα άκουσε αρκετά παιδιά να φωνάζουν το όνομά του  και τους ανταπέδωσε υψώνοντάς τους  τη γροθιά του.
Με αφορμή την επίσκεψη της ΑΕΚ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σταύρος Αδαμίδης δήλωσε χαρακτηριστικά «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει συνεχές πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Θέλουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά που δίνουν μάχη και θα είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστούν».
Δηλώσεις έκανε και ο Τραϊανός Δέλλας για την επίσκεψη τονίζοντας «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά αυτά  που δίνουν μία πολύ σημαντική μάχη.  Θέλω να ευχηθώ να έχουν την υγεία τους και  με τη βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματά τους. Κουράγιο στις οικογένειές τους. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις  και θέλω να συγχαρώ τη κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη».

Από την πλευρά της η Μαριάννα Βαρδινογιάννη δήλωσε για την επίσκεψη της ΑΕΚ στην Ογκολογική Μονάδα «Είμαστε  χαρούμενοι που έχουμε εδώ την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βρίσκονται οι παίκτες και η ομάδα κοντά στα  παιδιά τα οποία δίνουν μια τεράστια μάχη. Η παρουσία σας  εδώ μας εμψυχώνει, μας ενθαρρύνει και μια δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε.  Εδώ νοσηλεύονται πάνω από 100 παιδιά τα οποία θα πάρουν μεγάλο κουράγιο από την παρουσία της ΑΕΚ».

Ξέσπασμα απο τον Χιμένεθ

Ξέσπασμα από Χιμένεθ!Ο Μανόλο Χιμένεθ στην προπόνηση μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν θέλησε να μιλήσει, αφού οι περισσότεροι εκ των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έπαιξαν στο ντέρμπι έλειπαν. Την Τρίτη υπήρχε ρεπό και σήμερα μαζεύτηκε και πάλι όλη η ομάδα στα Σπάτα. Ο προπονητής της Ενωσης θέλησε να πει κάποια πράγματα στους παίκτες του για να τους ξεκαθαρίσει τι θέλει από αυτούς. Και αυτό διότι κάποιες συμπεριφορές δεν του αρέσουν τελευταία και αρκετοί κάνουν έτσι κακό στην ομάδα… Και τους εξήγησε τι εννοούσε.

«Από εδώ και πέρα όποιος έχει ενοχλήσεις και δεν είναι 100% έτοιμος θα φεύγει από την προπόνηση και δεν θα παίζει. Δεν θέλω να ξαναδώ αυτά που έχουν γίνει. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό φάγαμε τρία γκολ από έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους προσπάθησαν. Θέλω να είστε πρώτα αμυντικοί και μετά οτιδήποτε άλλο. Πρώτα να μαρκάρετε σωστά, αυτή είναι η δουλειά σας. Να είναι σωστοί αμυντικοί και τα άλλα μετά» είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Και εκεί έδειξε ότι δεν θέλει ποδοσφαιριστές που δεν είναι 100% έτοιμοι να παίξουν. Είτε επειδή προέρχονται από τραυματισμό, είτε για άλλο λόγο. Ενώ τα… γκάζια για την αμυντική λειτουργία αφορούν τα τρία γκολ με τον Παναθηναϊκό που προήλθαν από προσωπικά λάθη παικτών. Στο πρώτο γκολ ευθύνονται οι Μανωλάς – Μάκος, στο δεύτερο όλοι αυτοί που… κοιτούσαν τον Σισέ να κάνει κούρσα, ενώ στο τρίτο ο Μανωλάς με το αστείο τάκλιν του.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Στα Σπάτα ο Χιμένεθ

Στα Σπάτα ο ΧιμένεθΗ ΑΕΚ σήμερα είχε ρεπό, αλλά τρεις ποδοσφαιριστές της (Γκερέιρο, Ματέος και Ντριπτς) ανέβηκαν στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα για να γυμναστούν. Την προπόνηση τους έκανε ο βοηθός του Μανόλο Χιμένεθ (Χέσους Καλντερόν), ενώ εκεί ήταν και ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ πήγε στα Σπάτα για να τσεκάρει την προπόνηση των τριών ποδοσφαιριστών και να δουλέψει και ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα, όπως και για άλλα θέματα της ομάδας. Ο Ισπανός τεχνικός της Ενωσης δεν μίλησε χθες στους παίκτες του για την νέα ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά αναμένεται να το κάνει αύριο στα Σπάτα. Εκεί που θα είναι πλέον όλη η ομάδα για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τον αγώνα με τον Πανιώνιο στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ την Κυριακή (19:30).


Χρήμα και Μπόιντ

Στην προπόνηση της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια έδωσαν το παρόν οι Μπάμπης Καραμανλής και Σωκράτης Λαμπρόπουλος, φέροντας καλά νέα και για τους ξένους της ομάδας, οι οποίοι πληρώθηκαν έναν μήνα του συμβολαίου τους. Χθες είχε γίνει το ίδιο και με τους Έλληνες κι έτσι οι «κιτρινόμαυροι» θα πάνε με λίγο καλύτερη ψυχολογία στον «τελικό» της προσεχούς αγωνιστικής με τον Ηλυσιακό.

 
Απόντας ήταν ο Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ κανονικά συμμετείχε στο πρόγραμμα για πρώτη φορά ο Φλίντερ Μπόιντ, ο οποίος περιμένει να δει τι θα γίνει με τη μεταγραφή του ή όχι στην ΑΕΚ.

Ο Αμερικανός με βρετανικό διαβατήριο άφησε καλές εντυπώσεις στον Άγγελο Κορωνιό και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την Ένωση. Εκτός εάν εμφανιστεί κάποια καλύτερη περίπτωση παίκτη την τελευταία στιγμή, κάτι που αυτή την ώρα μοιάζει απίθανο.

Ύστατη προσπάθεια για Μπλάνκο

 Την τελευταία προσπάθεια για να διατηρήσει τον Ίσμαελ Μπλάνκο στις τάξεις της θα κάνει η ΑΕΚ. Σύμφωνα με τη «SportDay», πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη θα κατατεθεί στον Αργεντινό επιθετικό η τελική (;) πρόταση ανανέωσης συμβολαίου. Αυτή πληροφορίες αναφέρουν πως θα φτάνει τις 600.000 ευρώ ετησίως, ενώ θα προβλέπονται κάποια μπόνους.
Σημειώνεται πως η τελευταία γραπτή πρόταση της «Ένωσης» στον πρώτο σκόρερ της ομάδας άγγιζε τις 500.000 ευρώ, ενώ φήμες ήθελαν λίγο μετά να αυξάνεται η προσφορά στις 550.000 ευρώ. Ο «Ζορό» έχει εκφράσει δημοσίως και κατ’ επανάληψη την επιθυμία να παραμείνει, ωστόσο είχε δηλώσει πως θα περιμένει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου (δηλαδή… σήμερα) την ΑΕΚ. Το βέβαιο είναι πως τα περιθώρια για την «Ένωση» στενεύουν και ο κίνδυνος να χαθεί-ίσως μετακομίζοντας και σε άλλη ελληνική ομάδα (δεδομένο και «ζωηρό» το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού)-είναι ορατός.

Χάνει Πανιώνιο ο Ντιόπ...

Θλάση πρώτου βαθμού στον αριστερό τετρακέφαλο έδειξε ο απεικονιστικός έλεγχος, στον οποίο υποβλήθηκε σήμερα ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, κάτι που σημαίνει πως ο μέσος της ΑΕΚ χάνει αυτομάτως τον αγώνα με Πανιώνιο την ερχόμενη Κυριακή, ενώ πολύ πιθανό είναι να απουσιάσει και από την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη την επόμενη αγωνιστική.
Ο 33χρονος χαφ θα προλάβει, ωστόσο, τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Επ' ευκαιρία του τραυματισμού του, η ΑΕΚ δήλωσε τον Σενεγαλέζο μέσο να εκτίσει την ποίνη της μίας αγωνιστικής, λόγω καρτών, στο παιχνίδι με τους "κυανέρυθρους".

Για την Τρίτη έχει δοθεί ρεπό στους ποδοσφαιριστές της "Ένωσης" από τον Μανόλο Χιμένεθ, αλλά οι Νταβίντ Ματέος και Ναμπίλ Μπαχά, οι οποίοι επέστρεψαν από την άδεια που είχαν πάρει για να πάνε στην Ισπανία, θα πάνε για προπόνηση, όπως και ο Ντίνο Ντρπιτς.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Mε τον λαό της στον ημιτελικό


Mε τον λαό της στον ημιτελικόΗ Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε το χρέος της και έβγαλε την απόφαση εντός της ημέρας όπως και απαίτησε η ΑΕΚ. Η Ένωση λοιπόν τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τα όσα έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, με την ποινή της να την εκτίεει στον παιχνίδι του πρωταθλήματος την Κυριακή απέναντι στον Πανιώνιο. Τούτο σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα έχει κανονικά τον κόσμο της στο πλευρό της στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Εκτός από την ποινή της μίας αγωνιστικής στην ΑΕΚ επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ. Πάντως η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα και θα ασκήσει έφεση προκειμένου να ρίξει την ποινή. Η συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνει την ΑΕΚ που πίεσε το θέμα και δεν άφησαν την ΕΠΟ να κολυσιεργήσει, όπως κάνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, βγάζοντας την απόφαση σε λογικά χρονικά όρια.

Ζήτησε απόφαση σήμερα η ΑΕΚ

Στη 1 το μεσημέρι η ΠΑΕ ΑΕΚ απολογήθηκε ενόπιων της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για το κατηγορητήριο που τη βαραίνει μετά το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ απαίτησε από την επιτροπή να βγει η απόφαση σήμερα, ώστε αν τελικά τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών να εκτίσει την ποινή της στο προσεχή παιχνίδι με τον Πανιώνιο και όχι με τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Μάλιστα όπως τονιζόταν μετά το τέλος της εκδίκασης υπάρχει αισιοδοξία ότι η απόφαση θα γίνει γνωστό το μεσημέρι.
Η πλευρά της Ένωσης, δια του νομικού της Χάρη Γρηγορίου, στάθηκε στο γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει λευκό ποινικό μητρώο για κατηγορίες «ευρείας κλίμακας επεισοδίων», ενώ στηρίχθηκε και στο δεδικασμένο που υπάρχει φέτος, αφού «δύο φορές ο Άρης και τέσσερις ο Παναθηναϊκός για ευρείας κλίμακας επεισόδια τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική». Η ΑΕΚ πάντως ζήτησε να της επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο αφού η πλευρά της εξήγησε ότι η έκθεση της Αστυνομίας δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έγραψαν ο διαιτητής, ο παρατηρητής και ο 4ος στις δικές του εκθέσεις και βάση του κανονισμού η έκθεση της αστυνομίας είναι συμπληρωματική. Επίσης, η ΑΕΚ τόνισε ότι στην έκθεση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι στις 19.30 έγιναν επεισοδία, με την Ένωση να εξηγεί ότι «βάση του κανονισμού ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας υπάρχει μόνο όταν έρχονται οι αποστολές και οι αποστολές στο συγκεκριμένο παιχνίδι έφτασαν στο ΟΑΚΑ στις 19.40». Για την εισόδο των φιλάθλων η ΑΕΚ ισχυρίστηκε ότι οι οπαδοί ήθελαν να κρεμάσουν ένα πανό στις πινακίδες κάτι που αρνήθηκαν η ιδιωτική ασφάλεια του γηπέδου, ενώ γι' αυτά που έγιναν στο τέλος του αγώνα η ΑΕΚ ισχυρίστηκε πως ό,τι έγινε συνέβη μακριά από το ΟΑΚΑ. Εν αναμονή της απόφασης λοιπόν...

Προπονήθηκε και υπογράφει ο Ντρπιτς

Στα Σπάτα βρέθηκε ξανά μετά από δύο μήνες ο Ντίνο Ντρπιτς, με τον Κροάτη να κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ, όντας στην ουσία παίκτης της. Ο Ντρπιτς μετά το τέλος της προπόνησης πήγε για ιατρικές εξετάσεις και έπειτα θα μεταβεί εκ νέου στα Σπάτα, προκειμένου να υπογράψει (εφόσον βέβαια πάνε όλα καλά) συμβόλαιο με την Ένωση για το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης ως το 2013.

Στην Ισπανία Μπαχά, Ματέος

Στην Ισπανία Μπαχά, Ματέος Χωρίς τους Ναμπίλ Μπαχά και Νταβίντ Ματέος έγινε η πρωϊνή προπόνηση της ΑΕΚ. Οι δύο παίκτες της ΑΕΚ έχουν μεταβεί στην Ισπανία για προσωπικούς λόγους και όπως τονίζεται από την ΠΑΕ τους δόθηκε ειδική άδεια. Από εκεί και πέρα ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ δεν ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης μαζί με όσους αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι, αφού αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο και το απόγευμα θα υποβληθεί σε απεικονιστικό έλεγχο, ενώ ο Σάββας Γκέντσογλου συνέχισε τη φυσιοθεραπεία. Αύριο είναι προγραμματισμένο ρεπό και την Τετάρτη η προπόνηση έχει οριστεί για τις 10.30.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Γιάχιτς: Άλλαξε το παιχνίδι ο Σκόκο


Γιάχιτς: Άλλαξε το παιχνίδι ο Σκόκο«Αστεία» χαρακτήρισε ο Σάνελ Γιάχιτς τα γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ στο αποψινό παιχνίδι. Πού τα στήριξε; «Στην έλλειψη συγκέντρωσης που είχαμε και στα τρία γκολ. Ο Παναθηναϊκός είχε την κυριαρχία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν έκανε φάσεις. Δεν ήταν τόσο επικίνδυνος. Εμείς ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, αλλά δεχθήκαμε δύο αστεία γκολ». Όσον αφορά τη συνέχεια ο Βόσνιος είπε: «Είμαστε αρκετά πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο». Καταλήγοντας ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση του Χιμένεθ να κρατήσει στον πάγκο τον Σκόκο: «Αυτή είναι η απόφαση του προπονητή και πρέπει να τη σεβόμαστε όλοι. Πάντως με την είσοδό του στο παιχνίδι, έβαλε το γκολ, έκανε ακόμη 2-3 φάσεις».

Υ.Γ. Εμ jahic...εσύ παίζεις άμυνα και εφόσον τα γκολ είναι αστεία είσαι και εσύ αστείος...

Ξύπνησε αργά

Ξύπνησε αργάΣτο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ ανδρών ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ από τα... αποδυτήρια, καθώς η γηπεδούχος δεν πάτησε ποτέ στο παρκέ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 80-73 και έσπρωξαν την Ένωση στο χείλος του γκρεμού. Η «Βασίλισσα» των χιλίων προβλημάτων αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού, ο οποίος «εν πολλοίς» θα κριθεί στο ντέρμπι (του ερχόμενου Σαββάτου) με Ηλυσιακό στου Ζωγράφου...
Oμάδα με αρχή και τέλος ο ΠΑΟΚ- σε αντίθεση με το συνονθύλευμα της ΑΕΚ- πέτυχε από το ξεκίνημα να προηγηθεί 9-2 και 13-5, αναγκάζοντας τον Κορωνιό να πάρει τάιμ άουτ. Ο Παπαδόπουλος είτε ως δημιουργός, είτε ως εκτελεστής έκανε δύσκολη τη ζωή των «κιτρινόμαυρων». Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 23-9 στο 6΄, καθώς πέτυχαν να εξουδετερώνουν εκτός περιοχής με πιεστική άμυνα τις «κιτρινόμαυρες» επιθέσεις. Οι Παπαδόπουλος, Ντόζιερ, Μάρσαλ είχαν στήσει τείχος κάτω από το καλάθι και ως εκ τούτου δεν υπήρχαν διάδρομοι για την ΑΕΚ, που πιέστηκε στον «άσο» και έχασε τα αυγά και τα καλάθια...
Προβλέψιμη ήταν αυτή η ΑΕΚ, πολλώ δε μάλλον για τον Σούλη Μαρκόπουλο, που είχε βάθος στον πάγκο. Στο 15-28 του 9΄ ο Μαρκόπουλος είχε την πολυτέλεια να ξεκουράσει τον Παπαδόπουλο με τον Γκετσέφσκι. Στον αντίποδα, ο Κορωνιός δεν είχε στη διάθεση του ούτε τον νέο πλέι μέικερ (σ.σ. ακόμη δεν αποκτήθηκε), τον Μπόιντ, που παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 34-18 στο 14΄ και έδειξε διατεθειμένος να «κλειδώσει» τη νίκη νωρίς. Το ματς πήρε ανησυχητικές διαστάσεις για την ΑΕΚ, που έδειχνε να ρίχνει λευκή πετσέτα (στο 16΄ με το σκορ στο 23-40)!
Στα τελευταία τέσσερα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ κατάφερε ένα επιμέρους σερί 8-2, μείωσε 31-42, αλλά το τρίποντο Γκρέι σε χρόνο-μηδέν με το οποίο γράφτηκε το 31-45 «πάγωσε» τη Ζωφριά.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έκανε μέχρι και συντήρηση δυνάμεων. Η ΑΕΚ μείωσε 45-56, αλλά με ατομικές πρωτοβουλίες. Με το σκορ αυτό έκλεισε η Τρίτη περίοδος. Στην τέταρτη περίοδο ίδια εικόνα. Ο ΠΑΟΚ με χαμηλή ταχύτητα προηγήθηκε 70-53 στο 36΄ της αναιμικής ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν καθυστερημένα, μείωσαν 68-74 στα 22 δευτερόλεπτα και 71-76 στα 17 δευτερόλεπτα με δύο τρίποντα του Νικολαίδη και φαινομενικά απείλησαν τον ΠΑΟΚ, που είχε ψύχραιμους στις βολές στο τέλος τους Γκρέι και Μάρσαλ (4/4).
 
Τα δεκάλεπτα: 15-28, 31-45, 45-56, 73-80.
Διαιτητές: Τανατζής, Καρακατσούνης, Βαρδάλος
 
ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 8, Κοχαντάρεβιτς 15 (10 ριμπάουντ), Νικολαίδης 20 (5), Παπανικολάου, Χαρτ 3, Ντικούδης 11 (1), Δορκοφίκης 6, Καλλινικίδης, Κάρι 2, Μάντιτς 8 (1).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 18 (1), Αποστολίδης 2, Δέδας, 12 (3), Ντόζιερ 12, Γκρέι 17 (2), Παπαδόπουλος, Γιαννακίδης, Γκετσέφσκι 13 (2), Καλαμπάκας.
 

Μιτσελ: Είχαμε ευκαιρίες


Στις χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ στάθηκε ο Μίτσελ μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του:
«Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με σκοπό να παίξουμε κλειστά και όταν μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες στην κόντρα, αλλά φάγαμε το γκολ λίγο πριν το ημίχρονο και αλλάξαμε τα πλάνα μας. Ακόμα και στο 2-0 είχαμε πολλές ευκαιρίες  να πετύχουμε γκολ και όταν πιέσαμε να ισοφαρίσουμε μετά το 2-1 είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά μετά ήρθε το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού και τελείωσε το ματς.»

Τρανταχτά ονόματα - μεγάλα χρέη


Στις εταιρείες με τα μεγάλα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι ομάδες που έχουν μπει στη ρύθμιση χρεών, όπως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός (χρωστούσε 4.889.914 ευρώ μέχρι πριν από δύο μήνες), η ΠΑΕ ΑΕΚ (564.648 ευρώ), η ΠΑΕ Προοδευτική (2.866.542 ευρώ), η ΠΑΕ Ηλυσιακός (305.850 ευρώ), η ΚΑΕ Νήαρ Ηστ (1.484.713 ευρώ), η
ΚΑΕ Μαρούσι (3.000.197 ευρώ), η ΠΑΕ Ακράτητος (1.323.881 ευρώ), η ΠΑΕ Αιγάλεω (733.341 ευρώ), ενώ αντίθετα δεν έχουν μπει στη ρύθμιση ο Ιωνικός
Νέας Φιλαδέλφειας (με χρέος 2.156.634 ευρώ) και η ΠΑΕ Αθηναϊκός (9.076.290 ευρώ). Ειδικά για την ΠΑΕ ΑΕΚ υπάρχει επιπλέον και ο διακανονισμός των τεράστιων παλαιότερων οφειλών, από τις οποίες υπάρχει υπόλοιπο 101 εκατ. Ευρώ ληξιπρόθεσμο χρέος (!), ενώ εσχάτως η εταιρεία ελέγχεται και για υπόθεση έκδοσης πλαστών εισιτηρίων.

Η εικόνα μιλάει από μόνη της...
Εάν θέλετε να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε εδώ


Εκτός ενδεκάδας ο Σκόκο!


Ρισκάρει ο Μανόλο Χιμένεθ και αποφασίζει να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τον Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός μένει λοιπόν στον πάγκο και τη θέση του παίρνει ο Μπαχά. Μετά από αυτή την σκέψη του προπονητή ερωτηματικό αποτελεί και το σχήμα της ΑΕΚ, αν και το πιο πιθανό είναι ο Μπαχά να παίξει δεξί εξτρέμ, σε ένα 4-3-3. Yπάρχει βέβαια και το σκεπτικό να παίξει ο Μίτσελ δεξιά και ο Λυμπερόπουλος πίσω από τον Μπαχά που θα αγωνιστεί στην επίθεση. Από εκεί και πέρα κάτω από τα δοκάρια είναι ο Σάχα, αριστερό μπακ ο Καράμπελας, δεξί ο Γιάχιτς, Δέλλας και Μανωλάς στα στόπερ, οι Ντιοπ, Μάκος, Μίτσελ στο κέντρο, ο Λαγός αριστερά και ο Λυμπερόπουλος μπροστά.

Πιθανή ενδεκάδα!

Όπως σε κάθε αγώνα προβλέπουμε την πιθανή ενδεκάδα!
ΑΕΚ vS ΠΑΟ

Μόνο νίκη σήμερα

Δεν υπάρχουν αλλα περιθώρια για απώλειες καθώς σήμερα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Ζωφριάς.Η ομάδα εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεχάσει τι σημαίνει νίκη και έχει βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση.Με δεδομένο λοιπόν πως την επόμενη αγωνιστική πηγαίνουμε στα Ιλίσια θα ηταν καλό να πάμε με το αβαντάζ της μιας νίκη.

Ο Άγγελος Κορωνιός δεν συμπερίλεαβε στην αποστολή τον νεοαποκτηθέντα Μπόιντ και έτσι μας βλέπω πάλι με τον 38χρονό Κάστλ και τον ''δεν ξέρουμε αν θα μείνει'' Κάρι.Βέβαια δεν φταίει ο Κορωνιός μιας και λογικά ο Μπόιντ δεν θα ηταν έτοιμος.

Τουλάχιστον χθές ο Ηλυσιακός δεν έκανε την έκπληξη στο Αλεξάνδρειο και δεν μας προσπέρασε ενώ και ο Πανελλήνιος έχασε.Με λίγα λόγια σε περίπτωση που πάρουμε την πολύ σημαντική νίκη σήμερα θα φτάσουμε τον Πανελλήνιο και θα περάσουμε τον Ηλυσιακό.Και την επόμενη αγωνιστική στα Ιλίσια οπού πρέπει να τα παίξουμε όλα για όλα κόντρα στον Ηλυσιακό.

Τέλος ένας ακόμα λόγος που πρέπει να κερδίσουμε σήμερα ειναι για να σπάσουμε αυτήν την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Σούλης Μαρκόπουλος εναντίον μάς χειρότερη και απο αυτήν του Σκουρόπουλου.

Για δείτε:
05-Φεβ-2006 : Α.Ε.Κ. - ΠΑΟΚ 60-79 στο Γαλάτσι...
06-Γεν-2008 : Α.Ε.Κ. - Μαρούσι 76-80 στο ΟΑΚΑ...
16-Απρ-2008 : Μαρούσι - Α.Ε.Κ. 71-62 στον Άγιο Θωμά..
03-Γεν-2009 : Α.Ε.Κ. - Μαρούσι 75-84 στο Σπόρτιγκ..
15-Απρ-2009 : Μαρούσι - Α.Ε.Κ. 86-81 στον Άγιο Θωμά..
09-Γεν-2010 : ΠΑΟΚ - Α.Ε.Κ. 77-69 στην Πυλαία
17-Απρ-2010 : Α.Ε.Κ. - ΠΑΟΚ 73-90 στο Ελληνικό
13-Νοε-2010 : ΠΑΟΚ - Α.Ε.Κ. 92-70 στην Πυλαία..

Ο Χιμένεθ βγάζει λαγούς από το καπέλο

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο Μανόλο Χιμένεθ έχει τελικά ένα μαγικό ραβδί. Ο ίδιος ο Ισπανός το... διαψεύδει μετά βδελυγμίας. Είναι όμως βέβαιο πως ξέρει να κάνει μαγικά. Το έχει άλλωστε αποδείξει πολλάκις. Επίσης είναι βέβαιο πως αν υπάρχει μια ομάδα που εμπνέει τον Χιμένεθ για να κάνει τα... μαγικά του, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Ποιος άλλωστε μπορεί να αμφισβητήσει πως και τις τρεις φορές που η ΑΕΚ αντιμετώπισε τους πράσινους, ο Ισπανός τεχνικός έβγαλε από... λαγούς από το καπέλο του. Και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Χιμένεθ κατάφερε να βγάλει την ομάδα του... κερδισμένη. Ακόμα και σε ματς το οποίο είχε χάσει. Το ThePlayer υπενθυμίζει τα μαγικά του Χιμένεθ, απέναντι στον Παναθηναϊκό.
«Μεταμόρφωσε» παίκτες και πήρε την νίκη 
Στον Μανόλο Χιμένεθ «έλαχε» να βρει αντιμέτωπο τον Παναθηναϊκό, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο της ΑΕΚ. Και μπορεί ο Ισπανός τεχνικός να είχε κάνει «μαγικό» ντεμπούτο στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Άρη, όλοι όμως υποστήριζαν πως εκείνο το ντέρμπι δεν θα…σήκωνε μαγικά. Παρόλα αυτά ο Χιμένεθ βρήκε τρόπο να κάνει τα... κόλπα του. Για να είμαστε ακριβείς, βρήκε τρόπο να «μεταμορφώσει» τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές και να τους κάνει να πετούν... φωτιές. Ο Νταντόμο που μέχρι εκείνο το ματς ήταν μονίμως τραυματίας, ο Αργυρίου που δεν είχε θέση ούτε στον πάγκο, ο Γκερέιρο που ήταν τελειωμένος και ο Λαγός που είχε χαθεί κάπου στο άκρο της άμυνας, έκαναν σ’ εκείνο το ντέρμπι πράγματα και θαύματα. Και οδήγησαν την ΑΕΚ στην νίκη.

Μαγικές... χειροπέδες στον Σισέ 
Στο πρώτο ματς κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ ήταν φιλοξενούμενη. Το πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ, ήταν καταρχήν να μην δεχθεί κάποιο γκολ. Ήταν ένα πλάνο που έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί. Και αυτό διότι το όνομα του Κώστα Μανωλά ήταν γραμμένο στο απουσιολόγιο. Κάτι που σήμαινε πως τον ρόλο του προσωπικού φρουρού στον Σισέ, θα αναλάμβανε ο Κριστιάν Νασούτι. Ο αμυντικός που είχε απογοητεύσει τον Χιμένεθ με τις εμφανίσεις του μέχρι εκείνο το παιχνίδι. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός βρήκε τον τρόπο να πάρει από τον Νασούτι ένα ματς, κατά το οποίο ο Σισέ καθηλώθηκε. Και από εκεί και πέρα ο Νίκος Λυμπερόπουλος χρειάστηκε απλώς να επιστρατεύσει να παράδοση στο σκοράρισμα απέναντι στον Παναθηναϊκό για να πάρει η ΑΕΚ μια καθαρή νίκη.

Από μηχανής... Μίτσελ
Η αλήθεια είναι πως στην ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, όλα πήγαν στραβά. Και η ΑΕΚ για πρώτη φορά διαχειρίστηκε τόσο άσχημα ένα ντέρμπι, από τότε που ο Μανόλο Χιμένεθ κάθισε στον πάγκο. Οι κιτρινόμαυροι έδειχναν να πληρώνουν ακριβά αυτή την κακή διαχείριση. Και έδειχναν ξαπλωμένοι στο καναβάτσο έτοιμοι για νοκ άουτ. Ο Χιμένεθ αποφάσισε να ρίξει στο γήπεδο τον Μιγκέλ Μίτσελ, προκειμένου να δώσει οργανωτική πνοή στην μεσαία γραμμή. Μέχρι το ηλεκτρονικό χρονόμετρο να σημαδέψει το 97ο λεπτό, ο Ισπανός μέσος μετρούσε μόνο λάθος πάσες. Μέχρι που ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ στην μεσαία γραμμή. Με απεγνωσμένες χειρονομίες από τον πάγκο ο Χιμένεθ ζητούσε από τον Μίτσελ να στείλει την μπάλα όσο πιο βαθιά γινόταν στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ισπανός έκανε κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό. Έστειλε την μπάλα βαθιά στα δίχτυα του Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ στον ημιτελικό.

Επαφές με Μάντζιο

Επαφές με ΜάντζιοΤο όνομα του Βαγγέλη Μάντζιου συνεχίζει (και μετά από 4 μεταγραφικές περιόδους) να βρίσκεται στο μεταγραφικό προσκήνιο της ΑΕΚ, καθώς σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», ο Έλληνας επιθετικός έχει συνεχείς συνομιλίες με ανθρώπους της Ένωσης. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, ο Μάντζιος βρίσκεται στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η Μαριτίμο του χρωστάει 5 μήνες από το συμβόλαιό του και ουσιαστικά έχει θέσει εαυτό εκτός ομάδας, αναζητώντας τρόπο να εξασφαλίσει τα χρήματά του, εξωδίκως. Ουσιαστικά δηλαδή περιμένει το τέλος της σεζόν προκειμένου να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και δείχνει θετικός στο να την συνεχίσει με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μάλιστα, το δημοσίευμα σχετίζει τις επαφές του Βαγγέλη Μάντζιου με πιθανή αποχώρηση του Ίσμαελ Μπλάνκο, καθώς με αυτό τον τρόπο ο παίκτης φαίνεται πως ευελπιστεί να κερδίσει θέση στο βασικό σχήμα.

Μίτσελ: Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ

Ο... δήμιος του Παναθηναϊκού επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος σήμερα το απόγευμα. Στο ίδιο γήπεδο, αλλά σε άλλη διοργάνωση και σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ο λόγος για τον Μίτσελ. Ο Ισπανός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» και μιλάει για τις πρώτες του εμπειρίες στην Ελλάδα, τι έχει ξεχωρίσει από την ΑΕΚ, τον Μανόλο Χιμένεθ, το σημερινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και φυσικά θυμάται το γκολ που πέτυχε στο 98' του επαναληπτικού στο Κύπελλο και περιγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Μίτσελ στην «Ώρα των Σπορ»:


-Έχεις αντιληφθεί ότι το γκολ που πέτυχες επί του Παναθηναϊκού διατήρησε την ομάδα κοντά στην επίτευξη ενός στόχου τον οποίο δεν έχει πετύχει εδώ και σχεδόν 10 χρόνια;

«Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Όμως μας μένουν τρία παιχνίδια ακόμη. Επί της ουσίας δύο προς το παρόν, στα οποία θα πρέπει να πετύχουμε την πρόκριση. Αυτά τα ματς πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με προσοχή, συγκέντρωση και πολλή όρεξη. Η αλήθεια είναι ότι είχα καιρό, πολύ καιρό να παίξω σε κάποιο παιχνίδι. Πέτυχα ένα γκολ, πολύ όμορφο γκολ, το οποίο μου δημιούργησε ωραία συναισθήματα. Ειδικά έτσι όπως μπήκε, στο σημείο που μπήκε. Αλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι αυτό το γκολ έδωσε χαρά στον κόσμο μας».

-Αν στο αυριανό ματς φτάναμε πάλι στις καθυστερήσεις και η ΑΕΚ κέρδιζε ένα μακρινό φάουλ, θα σκεφτόσουν το ίδιο που σκέφτηκες και στον προηγούμενο αγώνα;

«Όχι όχι (γέλια), τώρα θα ήταν πολύ δύσκολο! Θα έχουν τον... νου τους οι αντίπαλοί μας για να μην πάθουν το ίδιο (γέλια)! Θα είναι πιο συγκεντρωμένοι τώρα αυτοί. Αυτό που θέλουμε είναι να μην βρεθούμε ξανά στην ίδια κατάσταση, ν' ανοίξουμε το σκορ εμείς και να ελέγχουμε τον αγώνα».

-Ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού «φοβάσαι» ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά στο αυριανό ματς;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα. Δεν έχουμε όμως να φοβηθούμε τίποτα. Τα καταφέραμε, μπορούμε να το ξανακάνουμε. Υπάρχουν επικίνδυνοι παίκτες, όμως στην ουσία ένας είναι αυτός που κάνει τη διαφορά, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και χρόνια τώρα σε άλλες ομάδες. Λέω για τον Σισέ. Είχε τραυματισμούς στο παρελθόν, όμως τώρα είναι καλά. Είναι γρήγορος, πολύ ταχύς παίκτης».

-Αν το γκολ που πέτυχες με τον ΠΑΟ ήταν... τραγούδι, ποιο θα ήταν; Γιατί;

«Θα έβαζα ένα τραγούδι της Σακίρα (γέλια)! Το «Loca» (σ.σ. μεταφράζεται και ως «Τρέλα»)».

-Η ΑΕΚ φέτος δείχνει να έχει πάρει τον... αέρα του Παναθηναϊκού, αφού τον έχει κερδίσει δύο φορές, ενώ τον έχει αποκλείσει και από το Κύπελλο. Πώς βλέπεις το αυριανό παιχνίδι;

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα πολύ δυνατή. Θα είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι. Θα είναι αυτοί με άλλη διάθεση μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου. Θα θέλουν να μας κερδίσουν, να πάρουν... εκδίκηση. Τα πάντα όμως εξαρτώνται από εμάς».

-Πολλοί ήταν αυτοί, μεταξύ τους και ο Χιμένεθ, που τόνιζαν πως θα χρειαστείς χρόνο προσαρμογής. Νιώθεις προσαρμοσμένος; Χρειάζεσαι χρόνο;

«Εγώ είμαι και αισθάνομαι αρκετά καλά. Προέρχομαι από μια ομάδα στην Αγγλία και είναι γνωστό πως στην Αγγλία κάνουν πολύ σκληρές, γερές προπονήσεις και βασίζονται κυρίως στη φυσική κατάσταση. Αν δεν έπαιζα θα είχα πρόβλημα στη φυσική κατάσταση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αισθάνομαι τώρα όμως καλύτερα. Και τώρα που παίρνω κάποια λεπτά συμμετοχής αισθάνομαι ακόμη καλύτερα. Τουλάχιστον όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, στην οποία είχα δουλέψει πολύ στην Αγγλία, κάθε μέρα βελτιώνομαι και περισσότερο».

-Ποιος είναι ο άνθρωπος μέσα στην ομάδα που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα;

«Από την ημέρα που έφτασα στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ όλος ο κόσμος μου φέρεται πολύ καλά. Είναι φυσικό και λογικό να έρχεσαι πάντα πιο κοντά σε αυτούς που μιλάνε την ίδια γλώσσα με σένα. Έτσι γίνεται συνήθως. Και οι υπόλοιποι όμως μου φέρονται εξίσου καλά. Μιλούν κιόλας πολύ καλά αγγλικά. Γενικά, στ' αποδυτήρια υπάρχει πολύ καλό κλίμα και μου έχουν φερθεί όλοι πολύ ωραία».

-Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος από την ΑΕΚ που σε προσέγγισε προκειμένου να γίνει η μεταγραφή σου; Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε σε αυτά που σου είπε;

«Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ο πρώτος που μου μίλησε από την ΑΕΚ. Με κάλεσε, με φώναξε και γι' αυτό δεν είχα καμία αμφιβολία για να έρθω εδώ. Μόλις μου έδειξε, μου πρόβαλε τον σχεδιασμό που είχε στο μυαλό του ενδιαφέρθηκα πολύ. Ήθελα να έρθω σε μια ομάδα που ο προπονητής της θα με εμπιστευόταν και θα μου έδινε κατευθύνσεις και ευκαιρίες. Και σίγουρα θα μου έδινε κάποια λεπτά συμμετοχής».

-Μέχρι στιγμής έχεις δείξει τι μπορείς να κάνεις; Ποιο, πιστεύεις, ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύνατο;

«Το δυνατό μου σημείο είναι η κατοχή της μπάλας. Μου αρέσει η κυκλοφορία, μου αρέσει να περνάει η μπάλα από τα πόδια μου».

-Σου αρέσει να μην τη... δίνεις καθόλου;

«Όχι, όχι (γέλια)! Εμένα μου αρέσει να μοιράζω την μπάλα. Δεν με ενδιαφέρει να κρατάω μόνο την μπάλα. Είναι σημαντικό να έχουμε κατοχή της μπάλας, γιατί σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται να κάνεις άμυνα (γέλια)! Αυτό είναι σημάδι ότι κάνεις καλή δουλειά».

-Θα ήθελες να μείνεις στην ΑΕΚ μετά τη λήξη του δανεισμού σου; Τι θα πρέπει να γίνει για να πραγματοποιηθεί αυτό;

«Προς το παρόν, κοιτώντας μέχρι τον Ιούνιο θέλω να δουλεύω καθημερινά. Δεν εξαρτάται από μένα τι πρόκειται να γίνει μετά το καλοκαίρι. Εμένα μέχρι τώρα μου αρέσει πάρα πολύ εδώ. Γιατί όχι;».

-Τι θα ήθελες να δεις το καλοκαίρι για να πεις «ναι, μένω»;

«Αυτοί που πρέπει να επικοινωνήσουν για να γίνει κάτι τέτοιο σε πρώτη φάση είναι οι ιδιοκτήτες και οι «δικοί» μου (σ.σ. οι εκπρόσωποί του). Εκεί θα βγάλουν μια απόφαση, από αυτό θα εξαρτηθεί, πιστεύω. Εγώ, προς το παρόν, βλέπω πολλά πράγματα θετικά, όλη η ομάδα, ο κόσμος που είναι εδώ, οι εγκαταστάσεις που είναι εδώ, όλα αυτά με κάνουν και νιώθω πολύ άνετα και γιατί να μην γίνεται και αργότερα (σ.σ. μετά το καλοκαίρι) το ίδιο».

-Θεωρείς πως ο λόγος που δεν κατάφερες σε πρώτη φάση να καθιερωθείς στην Αγγλία οφείλεται στο γεγονός πως το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πιο τεχνικό σε σχέση με το αγγλικό;

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ισπανικού και του αγγλικού. Το αγγλικό απαιτεί πιο πολύ να κυνηγάς τη δεύτερη φάση, τις «ελεύθερες» μπαλιές, χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση και μερικές φορές είναι δύσκολο να προσαρμοστείς. Θεωρώ ότι από την πρώτη στιγμή που πήγα εκεί πέρα, οι διαφορές σε αυτό που ζητούσε ο προπονητής μου και σε αυτό που μπορούσα να δώσω εγώ οδήγησαν στο να μην με συμπεριλάβει στα πλάνα του».

-Πώς βλέπεις το προπονητικό κέντρο της ομάδας. Σίγουρα μετά το πέρασμά σου από την Αγγλία και φυσικά την πατρίδα σου θα έχεις δει πολλά...

«Από αυτό που ήμασταν στην Αγγλία, αυτό είναι πολύ πιο καινούριο, πολύ πιο καλό. Η διαφορά είναι μόνον ο αγωνιστικός χώρος, καθώς εκεί υπάρχουν πάρα πολλά γήπεδα. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ και μου θυμίζει το κέντρο που είχαμε στη Χιχόν, σε ένα κέντρο που πέρασα σχεδόν όλα μου τα χρόνια».

-Ποιους συμπαίκτες σου έχεις ξεχωρίσει; Τόσο από νεαρούς όσο και από μεγαλύτερους σε ηλικία και γιατί...

«Μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ένας βετεράνος παίκτης που κρατάει πολύ καλά την μπάλα. Νομίζω ότι αυτοί που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, αυτοί που βρισκόμαστε πίσω από αυτόν πρέπει να τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη δουλειά που κάνει».

-Προσφάτως, ένας συμπαίκτης σου μιλώντας στα ΜΜΕ αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που γίνονται στις πληρωμές των παικτών. Θεωρείς ότι αυτό το γεγονός επηρεάζει την αγωνιστική σας διάθεση;

«Είναι δύσκολο να πας κάπου και να μην πληρώνεσαι, αλλά εγώ είμαι μαθημένος σε αυτό. Όπως στη Σπόρτινγκ Χιχόν που δεν πληρωνόμασταν στην ώρα μας. Ήταν δύσκολα να κάνεις προπόνηση και να πρέπει ν' αποδώσεις. Όμως το άθλημα είναι συλλογικό και θα πρέπει να παλεύεις όχι μόνο για σένα, αλλά και για τους συμπαίκτες σου».

«Ο κόσμος μπορεί να κάνει έδρα και το ΟΑΚΑ»

Ένα ακόμη θέμα της επικαιρότητας είναι το στάδιο του ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διοίκηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ενώ, παράλληλα, ο κόσμος δεν γεμίζει τις εξέδρες του σταδίου...

-Ποια η γνώμη σου για το ΟΑΚΑ; Οι οπαδοί λένε ότι η ΑΕΚ είναι μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα γιατί δεν έχει «καυτή» έδρα...

«Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό γήπεδο. Μεγάλο γήπεδο, που εντυπωσιάζει με την όψη του και το μέγεθός του. Και τις φορές που πήγαμε με το πούλμαν της ομάδας και φτάσαμε έξω από το ΟΑΚΑ απ' έξω πραγματικά εντυπωσιάζει και σου δίνει τη διάθεση να θες ν' αγωνιστείς. Το αρνητικό είναι ότι ένα τέτοιο γήπεδο, όταν δεν γεμίζει πάντα, έχεις την εντύπωση πως μοιάζει με άδειο. Εφόσον είναι έτσι τα πράγματα, θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του κόσμου με τον παλμό, τη δύναμη και το τραγούδι να κάνει τους 20.000 να φαίνονται πάνω από 50.000!».

-Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα στην Ισπανία;

«Η Σπόρτινγκ Χιχόν!».

-Καμία άλλη;

«Είμαι Χιχόν επειδή έχω παίξει εκεί. Έχω, πάντως, και μια συμπάθεια προς την Μπαρτσελόνα, αλλά η Σπόρτινγκ ήταν και είναι πάντα η ομάδα της ζωής μου. Μια ομάδα που μου έχει δώσει τα πάντα για να γίνω ποδοσφαιριστής. Από πολύ μικρός ίδρωσα και πάλεψα για αυτή τη φανέλα. Απλώς, επειδή στην Ισπανία συνήθως είσαι ή Μπαρτσελόνα, ή Ρεάλ, θα έλεγα ότι η Μπαρτσελόνα με τράβηξε λίγο παραπάνω. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν μου αρέσει η Μπαρτσελόνα τώρα που κερδίζει τους τίτλους, αλλά μου άρεσε από πολύ παλιά».

-Ποιους μεγάλους παίκτες είχες για πρότυπο όταν ξεκινούσες την ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«Είχα για πρότυπο τον Χουανέλε. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που έπαιζε στη Σπόρτινγκ Χιχόν. Μετά πήγε και στην Τενερίφη. Πήγε επίσης και στο Μουντιάλ της Αμερικής το 1994. Ήταν ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, που για μένα έπρεπε να είχε παίξει σε μια μεγάλη ομάδα. Όταν αποσύρθηκε, ο επόμενος μεγάλος ποδοσφαιριστής που είχα για πρότυπο ήταν ο Ντέκο, που έπαιζε στην Μπαρτσελόνα. Ανεξάρτητα από το αν πήγαινε η ομάδα καλά, ο ίδιος πάντα τα έδινε όλα».

-Τι εντύπωση σου έχει αφήσει μέχρι στιγμής ο κόσμος της ΑΕΚ; Έχεις συναντήσει κάτι παρόμοιο;

«Η αλήθεια είναι ότι τον ζούμε πολύ έντονα τον κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Είναι πολύ διαφορετικός ο κόσμος από τα μέρη στα οποία ήμουν μέχρι τώρα. Ο κόσμος το ζει πολύ έντονα στην Ελλάδα, όπως γίνεται και στην Ισπανία. Στο εξωτερικό υπάρχει άλλου είδους σεβασμός. Εδώ, πάντως, οι οπαδοί δίνουν τα πάντα από την κερκίδα για την ομάδα».

-Θεωρείς τρελούς τους οπαδούς της ΑΕΚ;

«Όχι, δεν είναι τρελοί. Είναι τρελαμένοι με το ποδόσφαιρο».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Μανόλο Χιμένεθ;

«Είναι ένας προπονητής πολύ σοβαρός στη δουλειά του. Μου αρέσει πάρα πολύ ο τρόπος που δουλεύει στις προπονήσεις. Εργάζεται με πολλή όρεξη και αυτό μας δίνει κίνητρο».

-Αγωνίζεσαι στην ίδια θέση με τον Μάκο, τον Ντιόπ, τον Καφέ και τον Γκέντσογλου. Μπορείς να χαρακτηρίσεις τον καθένα ξεχωριστά με λίγες λέξεις;

«Ο Καφές είναι πολύ ποιοτικός και αναγνωρίσιμος στην Ελλάδα. Επαγγελματίας παίκτης, παίζει σε υψηλό επίπεδο τόσα χρόνια. Ο Ντιόπ έχει παίξει στην Αγγλία πολλά χρόνια. Είναι πολύ δυνατός παίκτης».

-Ποια είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό για κάθε έναν παίκτη από αυτούς;

«Καφές τεχνική. Ντιόπ δύναμη. Μάκος ταχύτητα. Γκέντσογλου δυναμική».

-Όσο για σένα;

«Όλα αυτά μαζί (γέλια)».

-Έχεις αγωνιστεί σε δύο από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, στην Primera Division και την Premier League. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κορυφαίο;

«Ως Ισπανός που είμαι, θα πω ότι είναι η Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά και η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Στην Αγγλία υπάρχουν περισσότερα λεφτά για μεταγραφές και αγωνίζονται πολύ ακριβοί ξένοι παίκτες, με πολύ μεγάλη ποιότητα. Εξίσου σπουδαίο πρωτάθλημα είναι και το ισπανικό. Νομίζω ότι αυτά τα δύο πρωταθλήματα, μαζί με το ιταλικό, είναι τα κορυφαία, αν δει κανείς και το ποιοι κατακτούν το Champions League τα τελευταία χρόνια».

-Από τους τωρινούς ποδοσφαιριστές, ποιους ξεχωρίζεις;

«Νομίζω ότι ο Ινιέστα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει. Πολύ δύσκολο να του κλέψεις την μπάλα. Έχει φοβερή έκρηξη και απίστευτη ταχύτητα».

-Πώς βλέπεις το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Για τα χαφ, κυρίως, έχει πολλές δυσκολίες, σκληρά μαν του μαν και μοιάζει λίγο παραπάνω με το αγγλικό. Πρέπει να παίζεις γρήγορα την μπάλα, αλλιώς σε... καθαρίζουν. Ειδικά στη θέση που παίζω, πρέπει να σκέφτεσαι πολύ γρήγορα τι θα κάνεις την μπάλα».

-Έχεις κάποιο χόμπι με το οποίο γεμίζεις τον ελεύθερό σου χρόνο;

«Περνάω αρκετό χρόνο στον υπολογιστή, παίζω και διάφορα παιχνίδια στο Playstation. Επίσης περνάω αρκετό χρόνο με την κοπέλα μου, κάνοντας βόλτες σε μια καινούρια πόλη για εμάς, όπως η Αθήνα. Είναι ωραία πόλη και ξεφεύγεις λίγο».

-Πώς σου φαίνεται η Αθήνα μέχρι στιγμής;

«Είχα έρθει ξανά στην Αθήνα άλλη μια φορά. Είναι πολύ ωραία πόλη, με στενά σοκάκια. Μου θυμίζει τη Χιχόν και την Οβιέδο, τις πόλεις όπου έχω μεγαλώσει».

-Με δεδομένο πως στην Ελλάδα αγωνίζονται πάρα πολλοί ισπανόφωνοι παίκτες, έχεις κάποια γνωριμία με κάποιους από αυτούς;

«Προφανώς γνωρίζω πάρα πολλούς. Γνωρίζω τον Πορτίγια του Άρη, με τον οποίον ήμασταν συμπαίκτες στη Σπόρτινγκ Χιχόν. Είναι πολύ καλός μου φίλος. Του εύχομαι να πετύχει και να του πάνε όλα πολύ καλά».

-Πριν είπες ότι έχεις κοπέλα. Οπότε να μη ρωτήσουμε αν σου αρέσουν οι... Ελληνίδες.

«(Γέλια) Ναι, ναι. Επειδή έχω σχέση, ακόμη και αν η κοπέλα μου δεν καταλαβαίνει ελληνικά και δεν πρόκειται να το διαβάσει, καλύτερα να το προσπεράσουμε».

-Τι αυτοκίνητο έχεις;

«Στην Ισπανία οδηγώ ένα Audi A5».

-Τι αυτοκίνητο θα ήθελες να είχες;

«Μία Ferrari».

-Την ελληνική κουζίνα την έχεις μάθει καθόλου;

«Έχω δοκιμάσει κυρίως τυρόπιτες και σπανακόπιτες. Έχετε πάντως απίστευτα γλυκά και γιαούρτια».

Ντρπιτς: Έρχομαι αποφασισμένος να πετύχω


Όσο απρόσμενη ήταν η μεταγραφή του Ντίνο Ντρπιτς για τον κόσμο της ΑΕΚ, άλλο τόσο ήταν και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έδειξε να είναι ενθουσιασμένος με την εξέλιξη της υπόθεσής του. Ο Κροάτης στόπερ, μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα», τονίζοντας αρχικά: «Είμαι ενθουσιασμένος με την κατάληξη της υπόθεσης. Είμαι χαρούμενους που έστω και την τελευταία στιγμή γίνεται αυτή η μεταγραφή. Ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα και τελικά θα μου δοθεί αυτή η ευκαιρία. Έρχομαι στην Αθήνα και θα μεταβώ απευθείας στο ξενοδοχείο που θα βρίσκεται η αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να φέρω γούρι στους νέους συμπαίκτες μου και να καταφέρουμε να νικήσουμε το ντέρμπι που θα γίνει το βράδυ».

Όσο για την αγωνιστική του κατάσταση, ύστερα από την πολύμηνη αποχή του από την ενεργό δράση, έδειξε να είναι γνώστης της πραγματικότητας, ωστόσο είναι αποφασισμένος να κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα: «Εγώ έρχομαι στην Ελλάδα αποφασισμένος για να πετύχω. Είμαι μακριά από την ενεργό δράση για σημαντικό διάστημα, ωστόσο πιστεύω ότι στην ΑΕΚ θα έχω την ευκαιρία να δείξω την αξία μου και να πείσω την ομάδα 
ότι αξίζει να με κρατήσει και τα επόμενα χρόνια».

Κάλεσμα στον κόσμο

Τον κόσμο στο πλευρό της θέλει η ΑΕΚ στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ και με ανακοίνωσή της ζητά την κόσμια συμπαράστασή του. Επίσης, δίνονται και… οδηγίες για την πρόσβαση στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.
Αναλυτικά:"Αύριο στις 16.00 στο κλειστό της Ζωφριάς η ΑΕΚ αγωνίζεται εναντίον του ΠΑΟΚ σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για το μέλλον της. Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ προσκαλεί τους φιλάθλους στη δύσκολη αναμέτρηση και τους ζητάει να στηρίξουν την ομάδα μας. Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει μέσα σε μια κόσμια ατμόσφαιρα την αντίπαλό της, προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο της. Γι' αυτό και θέλουμε να σταθείτε δίπλα στην πληγωμένη βασίλισσα. Οι τιμές τιμώνται 10 και 20 ευρώ.


ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ
Το κλειστό (2.500 θέσεων) βρίσκεται στη Ζωφριά των Ανω Λιοσίων, μια περιοχή περίπου 11 χλμ βόρεια του κέντρου της Αθήνας. Για να φτάσετε ως εκεί με αυτοκίνητο, χρησιμοποιήστε την Αττική Οδό και βγείτε στην έξοδο 6 προς το Καματερό. Περάστε κάτω από την υπόγεια διάβαση και στα φανάρια στρίψτε δεξιά. Ο δρόμος ονομάζεται Μεγάλου Αλεξάνδρου και οδηγεί προς Ασπρόπυργο, παράλληλα με την Αττική Οδό. Συνεχίστε για 1,5 χλμ, στρίψτε αριστερά στην οδό Διονύσου και μετά από 200 μέτρα θα φτάσετε στο γήπεδο (υπάρχουν σχετικές πινακίδες στη Μεγ. Αλεξάνδρου)".

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Άλλος φεύγει...άλλος πληρώνει!


Η απόφαση της ΑΕΚ για απομάκρυνση, την επόμενη χρονιά, από το ΟΑΚΑ είναι αμετάκλητη! Η Ένωση δεν μπορεί να συντηρήσει ένα γήπεδο 65.000 θεατών, όταν δεν κόβει σχεδόν ποτέ πάνω από 20000 εισιτήρια. Έτσι, όπως είναι φυσιολογικό, η διοίκηση του γηπέδου αναμένεται να ρίξει όλο το βάρος των εξόδων στον Παναθηναϊκό!Οι «πράσινοι» θα είναι οι μόνοι κάτοικοι της… Καλογρέζας την επόμενη χρονιά και αυτό αναμένεται να τους επιβαρύνει ακόμα περισσότερο, τη στιγμή που οι ίδιοι ήταν διατεθειμένοι να ζητήσουν μείωση του κόστους κατά 500.000 ευρώ το χρόνο, αφού μέχρι τώρα για το γήπεδο ξοδεύουν πάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ!

Αυτή τη στιγμή το ΟΑΚΑ αποτελεί μονόδρομο για το «τριφύλλι», αφού για παράδειγμα η Λεοφώρος, που θα ήταν μια λύση δεν χωράει τα 32000 διαρκείας της ομάδας, τα οποία ναι μεν μπορεί να είναι μειωμένα σε αριθμό το χρόνου, αλλά πάλι δύσκολα θα είναι κάτω από 12000 που χωράει του γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Πάντως, δεν είναι απίθανο να βάλουν και οι δυο νερό στο κρασί τους και να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση στο τέλος, αφού σίγουρα και το ΟΑΚΑ δεν θέλει να σκέφτεται με τίποτα την φυγή και του «τριφυλλιού», αφού μετά τα έσοδα θα είναι μηδενικά…

Οι σκέψεις του Χιμένεθ

Σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, φάνηκε μέσα από τις ασκήσεις τακτικής που έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ, ότι προσανατολίζεται σε ένα σύστημα 4-2-3-1. Όπως παρατάσσει συνήθως την ΑΕΚ. Ωστόσο, στην σημερινή τελευταία προπόνηση, πριν από το αυριανό παιχνίδι, ο Ισπανός έδειξε ότι δεν αποκλείεται να αλλάξει τα πλάνα του και τελικά να κατεβάσει την ομάδα με σύστημα 4-3-3. Τουλάχιστον ως προς το πως θα αμύνεται η ομάδα, διότι όταν επιτίθεται, αυτό εύκολα μετατρέπεται σε 4-2-3-1 με τα πρόσωπα που σκέφτεται να ξεκινήσει. Ο προπονητής της ΑΕΚ, έχοντας πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, βάζοντας 3 αμυντικά χαφ, θεωρεί ότι μπορεί να «κλειδώσει» πιο εύκολα τα άκρα του αντιπάλου.
Δηλαδή ο Γιάχιτς, που θα είναι το δεξί μπακ, θα έχει πάντα την βοήθεια του ενός «κόφτη» και θα μπορεί να «ντουμπλάρει» τον Λέτο που θα παίξει από την πλευρά του, χωρίς να κινδυνεύει από μία κακή επιστροφή του δεξιού χαφ-εξτρέμ. Το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Αντίθετα, όταν η ομάδα επιτίθεται, ο ένας κεντρικός μέσος, με πιο δημιουργικά χαρακτηριστικά, θα μπορεί να παίξει μπροστά από τους άλλους δύο και να κάνει παιχνίδι.

Για αυτό και «σταθεροί» στην ενδεκάδα αναμένεται να είναι οι Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και Γρηγόρης Μάκος, με τον τρίτο που θα τους πλαισιώσει να είναι είτε ο Καφές, είτε ο Μίτσελ που δοκιμάστηκε σήμερα. Η τριάδα της επίθεσης φαίνεται να μην έχει εκπλήξεις, με τον Σκόκο να παίζει στο ένα άκρο, τον Λαγό στο άλλο και τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή, ενώ αίνιγμα αποτελεί ο παρτενέρ του Δέλλα στο κέντρο της άμυνας. Γιάχιτς και Καράμπελας θα είναι τα ακραία μπακ, ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην σημερινή τελευταία προπόνηση, ο Χιμένεθ δοκίμασε και τους άλλους δύο διαθέσιμους στόπερ που είχε, Μανωλά και Νασούτι, με τον δεύτερο να έχει προβάδισμα για το βασικό σχήμα, καθώς ο Ισπανός θεωρεί πως ο νεαρός Έλληνας κεντρικός αμυντικός χρειάζεται ακόμα προσαρμογή μετά τον τραυματισμό του.

Άσχημη εντύπωση από Μανωλά

Άσχημη εντύπωση από ΜανωλάΚυκλοφοριακή συμφόρηση υπήρξε σήμερα στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, καθώς γινόντουσαν εργασίες στο πάρκινγκ, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους έξω από αυτό και να προκληθεί ένας μικρός πανικός. Όπως λοιπόν ήταν λογικό, υπήρξαν και διπλοπαρκαρίσματα. Μετά λοιπόν το τέλος της προπόνησης και ενώ ο κόσμος περίμενε υπομονετικά για ώρες τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να τελειώσουν το πρόγραμμά τους, προκειμένου να πάρουν μερικά αυτόγραφα και να βγάλουν φωτογραφίες με τους παίκτες, περνάει την πόρτα της εξόδου ο Κώστας Μανωλάς. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν είχε προηγηθεί κάτι στην προπόνηση που τον εκνεύρισε, είδε το αυτοκίνητό του να είναι... μπλοκαρισμένο από κάποιο άλλο (πολύ λογικό για την κατάσταση που επικρατούσε στα Σπάτα) και άρχισε να φωνάζει αγανακτισμένος. Μάλιστα, μία οικογένεια που βρισκόταν εκεί και θέλησε να καλέσει τον Μανωλά για μία φωτογραφία, βλέποντας όμως την αντίδρασή του (τους γύρισε και επιδεικτικά το κεφάλι) δίστασε και άλλαξε τελικά γνώμη.

Τελικά ο κάτοχος του αυτοκινήτου που είχε «κλείσει» αυτό του Μανωλά, ήταν ο Έντερ που θα έφευγε μαζί με τον Λεονάρντο παρέα (ευτυχώς δεν ήταν κάποιου φίλαθλου για να κάνει ακόμα χειρότερη εντύπωση το συμβάν). Μόλις το αντιλήφθηκε αυτό ο Μανωλάς άρχιζε να τους... βάζει χέρι σε έντονο ύφος, χωρίς να σεβαστεί τον κόσμο που βρισκόταν γύρω του. Κάτι που έγινε αντιληπτό από τους εκπροσώπους του Τύπου που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό και κάτι που βέβαια σχολιάστηκε πολύ έντονα και από τους παραβρισκόμενους φίλους της ομάδας. Μάλιστα, αυτό που τους προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η στάση των ξένων παικτών και ειδικά του Νάτσο Σκόκο, που για να φωτογραφηθεί μαζί τους, χρειάστηκε να κατέβει ακόμα και από το αυτοκίνητό (οδηγούσε ο Σάχα) για να μην αφήσει παραπονεμένους όσους βρισκόντουσαν εκεί. Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Μπλάνκο.

Χιμένεθ: Αφοσιωμένος στην ΑΕΚ


Χιμένεθ: Αφοσιωμένος στην ΑΕΚ Αφοσιωμένος στην ΑΕΚ δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό που τον προβληματίζει αυτή την περίοδο και μόνο είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται και όχι το ενδιαφέρον ομάδων για τον ίδιο. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από τα Σπάτα παραμονές αγώνων:
Για το πώς αντιμετωπίζει η ΑΕΚ το ντέρμπι: «Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, όχι χαλαροί. Να έχουμε αυτοπεποίθηση, να πιστεύουμε στην ομάδα και τους εαυτούς μας. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, για τρίτη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και τέταρτη συνολικά φέτος. Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με μεγάλη δυναμική». 

Για την επιστροφή του Δέλλα:
 
«Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας κι αν είναι σε καλή κατάσταση θα αγωνιστεί. Είναι το πρώτο του παιχνίδι μετά από τραυματισμό και αν μου πει ότι είναι έτοιμος θα τον βάλω. Είναι έμπειρος και τον εμπιστεύομαι. Όμως δεν είναι ο μοναδικός που μπορεί να παίξει άμυνα στην ΑΕΚ».

Για τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας: 
«Πρέπει να δυναμώσουμε πίσω, κάτι που είχαμε κάνει μέχρι πρόσφατα, αλλά το είχαμε χάσει στα τελευταία παιχνίδια. Είμαι πεπεισμένος ότι με την καθημερινή δουλειά θα μπορούμε να κάνουμε μία ΑΕΚ κάθε μέρα και καλύτερη. Αυτή που θέλω εγώ και ο κόσμος. Τώρα που δεν είμαστε τόσο δυνατοί πρέπει να δείξουμε μία ενότητα». 

Για το συμβόλαιο του Ίσμαελ Μπλάνκο:
 
«Για το μέλλον του Μπλάνκο δεν μπορώ να μιλήσω εγώ. Θα κάνει ό,τι κρίνει αυτός απαραίτητο. Λήγει το συμβόλαιό του και πρέπει να διαπραγματευτεί αν θέλει να συνεχίσει ή όχι. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι εγώ έχω εκφράσει την άποψή μου. Το υπόλοιπο ανήκει στη διοίκηση». 

Για το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τον ίδιο:
 «
Είμαι αφοσιωμένος απόλυτα στην ΑΕΚ. Είναι ευχάριστο να αξιολογούν τη δουλειά που κάνω άλλες ομάδες. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει είναι η ΑΕΚ στο 100%. Ούτε υπάρχει ρήτρα, ούτε πρόταση από τη δική μου πλευρά να φύγω το καλοκαίρι. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ξέρουμε πόσο το θέλει ο κόσμος μας. Το μόνο που με ανησυχεί, είναι αυτό το παιχνίδι. Όλα τα επόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Είμαι πεπεισμένος ότι με την καθημερινή δουλειά μπορούμε να κάνουμε μία καλύτερη ΑΕΚ. Τώρα που δεν είμαστε τόσο δυνατοί , αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε μία ενότητα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν αφήνω την ΑΕΚ ούτε για τη... Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι ότι θα μου έκανε πρόταση...»

Για τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς: 
«Είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής. Δεν θεωρώ πως είναι ακόμη έτοιμος για την ΑΕΚ. Έχουμε μεγάλους επιθετικούς, τον Μπλάνκο, τον Μπάχα και τον Λυμπερόπουλο, ενώ εμπιστεύομαι τον Νικόλτση και είναι τραυματίες οι Φροξυλιάς και ο Αμπντουραχμάνι. Δεν είναι καλύτερος από αυτά τα παιδιά. Πιθανώς με περισσότερο χρόνο να μπορούσε να δείξει κάτι παραπάνω, αλλά με τρεις προπονήσεις είναι δύσκολο να πω αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί στην ΑΕΚ».

Έρχεται και υπογράφει ο Ντρπιτς


Ο Κροάτης Ντίνο Ντρπιτς έρχεται την Κυριακή και αν περάσει της ιατρικές εξετάσεις, υπογράφει για 2 μήνες συν 2 χρόνια στην ΑΕΚ. 
Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός για τον οποίο ενδιαφέρθηκε η ΑΕΚ το καλοκαίρι είναι ελεύθερος και τα έχει βρε σε όλα με τους «κιτρινόμαυρους» οπότε η Ενωση σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το παραθυράκι στις μεταγραφές και να τον εντάξει στο ρόστερ της ως τις 14 Φεβρουαρίου. Η περίπτωσή του δεν είναι όμοια με του Κοτσόλη καθώς είναι χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Άνοιξε ο δρόμος για Μπλάνκο

Άνοιξε ο δρόμος για ΜπλάνκοΣύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ» οι «πράσινοι» δεν αποκλείεται ανάλογα με τις εξελίξεις να κινηθούν από τώρα για τον άσο της ΑΕΚ καθώς θεωρούν ότι είναι ιδανική περίπτωση για την γραμμή κρούσης. Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού είχε εκδηλωθεί από το περασμένο καλοκαίρι και τους τελευταίους δύο μήνες έχει κορυφωθεί.Οι «πράσινοι» ανεξαρτήτως από το θέμα της παραμονής του Τζιμπρίλ Σισέ θεωρείται δεδομένο ότι θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού.
Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Μπλάνκο, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θέλουν να προχωρήσουν άμεσα στο τυπικό μέρος, δηλαδή στην υπογραφή συμβολαίου προκειμένου να προλάβουν άλλους μνηστήρες.
Για αυτό δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να τεθεί στο τραπέζι το θέμα του Αργεντινού από την τετράδα της διοικούσας επιτροπής και στη συνέχεια να μεταφερθεί στους μετόχους. Εξάλλου, αυτοί είναι που στο τέλος θα πάρουν την τελική απόφαση.

Σκόκο: Δεν έχουμε πρόβλημα στα ντέρμπι…


Σκόκο: Δεν έχουμε πρόβλημα στα ντέρμπι…
Μετά τον Νίκο Λυμπερόπουλο και ο Νάτσο Σκόκο κλήθηκε να μιλήσει για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πόσο διαφορετικό είναι αυτό το παιχνίδι, σε σχέση με αυτά του Κυπέλλου. Παράλληλα στάθηκε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όπως αυτή παρουσιάζεται στα μεγάλα παιχνίδια κατά τη φετινή περίοδο, ενώ δεν θέλησε να δικαιολογηθεί για τις μέτριες εμφανίσεις του μετά τον τραυματισμό του στο ματς με την Άντερλεχτ
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σκόκο στη Nova

-Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Νομίζω ότι σ' αυτά τα «μεγάλα» ματς πρέπει, όχι μόνο οι «μεγάλοι» παίκτες, αλλά όλοι, να αγωνίζονται όσο γίνεται καλύτερα. Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι το πρόβλημά μας δεν είναι σ' αυτά τα παιχνίδια. Αυτό άλλωστε το έχουμε δείξει. Το θέμα είναι να δείχνουμε την ίδια σοβαρότητα και στα υπόλοιπα ματς, αυτά που δεν χαρακτηρίζονται «μεγάλα». Είναι απ' τους αγώνες που περιμένει όλος ο κόσμος. Μιλάμε για ένα ντέρμπι, στο οποίο θέλεις τη νίκη για να δώσεις χαρά στον κόσμο, αφού το περιμένει όλο το χρόνο. Πρόκειται για πολύ σημαντικό παιχνίδι, αν και η νίκη θα μας δώσει απλά τρεις βαθμούς. Δεν έχει καμία σχέση με το ματς που έγινε πριν λίγες μέρες για το κύπελλο. Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Η «μάχη» για το κύπελλο ήταν δύο αγώνων, ενώ τώρα είναι μόνο ένας. Ο αντίπαλος πληγώθηκε από το γεγονός ότι αποκλείσθηκε, όμως τώρα είναι διαφορετικά. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να ξεχάσουμε τι συνέβη στο κύπελλο.
-Μιλώντας για την απόδοσή του και την ανανέωση του συμβολαίου του
Η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να δικαιολογήσω την απόδοσή μου τον τελευταίο καιρό, λόγω του τραυματισμού που είχα. Δε βρίσκομαι σε καλή φάση κι αυτό φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι, στο οποίο η απόδοσή μου δεν ήταν η αναμενόμενη. Δουλεύω όμως καθημερινά, πολύ σκληρά γιατί θέλω να το αλλάξω αυτό και πιστεύω ότι κάθε μέρα βελτιώνομαι και αισθάνομαι όλο και καλύτερα.
-Για το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό έγινε πατέρας
Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Τώρα πια με ενδιαφέρει πρώτα η οικογένειά μου. Όταν τα πράγματα δεν είναι καλά, όταν δεν έρχονται όπως τα θέλω και γυρνάω στο σπίτι μου, το να βλέπω το παιδί μου να με περιμένει είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Μακάρι να πετύχω γκολ και μ' αυτό να κατακτήσουμε τη νίκη, γιατί αυτό ακριβώς θέλουμε. Εννοείται ότι από εδώ και στο εξής όσα γκολ πετύχω θα είναι αφιερωμένα στο παιδί μου και στην οικογένειά μου.
-Για τη "μάχη" με τον φίλο του, Σεμπάστιαν Λέτο:
Μιλάμε πολύ συχνά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Όταν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο ο καθένας θα προσπαθήσει για τη νίκη της ομάδας του. Αυτός θα κάνει τα πάντα για να νικήσει ο Παναθηναϊκός κι εγώ για την ΑΕΚ. Όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά το τέλος του αγώνα.Το μόνο που θέλω να του πω είναι ότι σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Ας νικήσει ο καλύτερος, αλλά ελπίζω στο τέλος να είμαστε εμείς οι νικητές.
-Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ νικάει στα ντέρμπι και δεν τα καταφέρνει με τις υπόλοιπες ομάδες:
Δεν υπάρχει λογική εξήγηση γι' αυτό που συμβαίνει στο πρωτάθλημα. Δεν είναι φετινό φαινόμενο, αφού και πέρυσι νικούσαμε στα δύσκολα παιχνίδια, αλλά στα υποτιθέμενα εύκολα δεν τα καταφέρναμε. Είναι κάτι όμως που θέλουμε να αλλάξουμε και ελπίζω να τα καταφέρουμε.

«Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ»

«Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ»Το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ έκοψε σήμερα την πρωτοχρονιάτικη πίτα της για το 2011 και ο Σταύρος Αδαμίδης στην ομιλία τους στους ποδοσφαιριστές της ομάδας αναφέρθηκε στους στόχους της Ενωσης για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν. «Θέλω να σας ευχηθώ να έχετε μια καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Το 2010 ήταν μια δύσκολη χρονιά, πιστεύω όμως ότι το 2011 θα είναι καλύτερο για όλους μας. Θέλω να παλέψουμε όλοι μαζί για να κατακτήσουμε το Κύπελλο, το οποίο θα σημαίνει πάρα πολλά για τον κόσμο μας, και να βγούμε στο Champions League της επόμενης περιόδου. Το μόνο που ζητάμε από εσάς είναι προσπάθεια και από τη μεριά μας θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Είμαστε μια οικογένεια και θέλουμε όλοι το καλύτερο για την ΑΕΚ» είπε μεταξύ άλλων.

Πάντα ανοιχτό του Μόρα


Ο διακαής πόθος της ΑΕΚ για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνάς της κατά την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο άκουγε στο όνομα Βαγγέλης Μόρας και, όπως είναι λογικό, στην Ενωση δεν κλείνουν το θέμα του.Μάλιστα, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του διεθνούς στόπερ, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπατρισμού του, οι "κιτρινόμαυροι" θεωρούν πως διατηρούν αβαντάζ έναντι των άλλων ομάδων για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο.