Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΕΚ 1-5

Θησαυρός ο άνθρακας! (video)
 
 

Μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες η ΑΕΚ δεν βλεπόταν. Τώρα, δεν χορταίνεις να τη βλέπεις! Πεντάρα στον Πανθρακικό μέσα στη λάσπη με χατ τρικ του Μπλάνκο και πρόκριση στους «16» του κυπέλλου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε αλλαγές στην 11άδα, δίνοντας στον Καλαμιώτη το επίσημο ντεμπούτο του σε θέση δεξιού μπακ, ενώ στο αρχικό σχήμα ήταν και οι Καράμπελας, Μπλάνκο. Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο ο Ισπανός ήθελε από τους παίκτες του να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, αλλά τελικά τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς έτσι... Η απειρία του Καλαμιώτη φάνηκε με ένα... χαζό πέναλτι που έκανε στο 18' και έδωσε τη δυνατότητα στον Σίμωση να κάνει το 1-0.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η ΑΕΚ αντέδρασε ακριβώς όπως έπρεπε και άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Χιμένεθ. Με τους Γκερέιρο και Μάκο να κάνουν πολλή δουλειά και τον Μπλάνκο να έχει την κατάλληλη ψυχολογία, το σκορ έγινε 1-2 πριν το τέλος του ημιχρόνου με δύο γκολ του Αργεντινού σέντερ φορ και στην επανάληψη το παιχνίδι έμοιαζε τυπική διαδικασία.

Η ΑΕΚ ήλεγχε πλήρως την κατάσταση, έβγαινε συχνά στην επίθεση ψάχνοντας κι άλλα γκολ και τα βρήκε με τους Μπλάνκο (69'), Καράμπελα (74') και Λεονάρντο (84'). Τελικό σκορ 1-5, σε βαρύ αγωνιστικό χώρο, με συνεχή συνθήματα υπέρ του Χιμένεθ από τους Ενωσίτες στο πέταλο και η ευτυχία στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο καλά κρατεί!
Man of the match: Ίσμαελ Μπλάνκο οέ, οέ, οέ...! Ο Αργεντινός σέντερ φορ έχει αμφισβητηθεί όσο κανείς και ήθελε να δώσει μια απάντηση. Βασικά, για να πάρει και πάλι τα πάνω του ψυχολογικά. Και τα κατάφερε. Μέσα σε όλες τις φάσεις, πέτυχε τρία γκολ, κέρδισε πέναλτι, είχε ευκαιρίες, έφτιαξε το γκολ του Καράμπελα. Τι άλλο να κάνει;

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Πανθρακικού αποδείχθηκε πολύ λίγη για να σταματήσει τον Μπλάνκο. Κανείς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον Αργεντινό, που έκανε πάρτι στην Κομοτηνή!

Στο ύψος του: Μάκος και Γκερέιρο ήταν και πάλι πολύ καλοί, γεγονός που άφησε ικανοποιημένο και τον Χιμένεθ. Ο πρώτος έτρεξε αρκετά, έδινε σχεδόν πάντα σωστά την μπάλα και βοήθησε πολύ την ΑΕΚ, όπως και ο Γκερέιρο που έφτιαχνε συνεχώς τις προϋποθέσεις για την ομάδα του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Νατσούρας στη φάση του πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ και έκανε το 1-2. Έκανε τραγικό λάθος, χάνοντας την μπάλα εντός περιοχής και δευτερόλεπτα μετά ανέτρεψε τον Μπλάνκο...

Το στραγάλι: Δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος ο Γιάχος. Οι βοηθοί του έχασαν κάποιες φάσεις και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κατά της ΑΕΚ, αλλά... μικρό το κακό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου