Το γήπεδο

ΟΑΚΑ

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, αποτελεί την έδρα της ΑΕΚ από το 2004. Βρίσκεται στο Μαρούσι και η επίσημη ονομασία του «Σπύρος Λούης» προέρχεται από τον νικητή του Μαραθωνίου δρόμου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896.
Το Ολυμπιακό Στάδιο άνοιξε τις πύλες του το 1982 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει πολλά και σπουδαία αθλητικά γεγονότα.
Κορυφαίο όλων φυσικά, ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004. Για τις ανάγκες των αγώνων προστέθηκε η στέγη του, η οποία σχεδιάστηκε από το γνωστό αρχιτέκτονα κ. Santiago Calatrava. Τρία χρόνια αργότερα, στο ΟΑΚΑ διεξήχθη και ο τελικός του Champions League. Η χωρητικότητά του ανέρχεται σε 68.069 θέσεις και αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο στάδιο της χώρας.
Η ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει ξανά στο παρελθόν ως έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο, τη διετία 1985-87, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 http://www.oaka.com.gr/
Το μελλοντικό : Νεα Φιλαδέλφεια


Πληροφορίες : Οι πληροφορίες θέλουν στο συγκεκριμένο προσχέδιο να αναφέρεται μεταξύ άλλων ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο 30.000 θέσεων το οποίο θα είναι όλο σκεπαστό, ενώ περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ 5.000 θέσεων, 800 θέσεις παρκινγκ και 5.000 εμπορικά.
ΜΠΑΣΚΕΤ

Το κλειστό αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία το πιο "μπασκετικό" γήπεδο στην Ελλάδα. Με αρκετά μεγάλη χωρητικότητα και τις κερκίδες να ξεκινούν δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο, είναι το πρώτο από τα "μεγάλα" ελληνικά κλειστά που δεν είναι ταυτόχρονα και αχανές, όπως π.χ. το ΟΑΚΑ. Σημειώνεται πάντως ότι οι περισσότερες κερκίδες του άνω διαζώματος ήταν προσωρινές και αφαιρέθηκαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αποτέλεσμα ήταν η μείωση της χωρητικότητας του κλειστού γυμναστηρίου στις 8.000 θέσεις περίπου.
Το νέο Κλειστό του Ελληνικού αποτελεί πάντως μία ξεχωριστή περίπτωση για έναν ακόμη λόγο: έχει κατασκευαστεί στον χώρο που κατελάμβανε το υπόστεγο επισκευής αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στο παλιό αεροδρόμιο. Την προηγούμενη χρήση του χώρου υποδηλώνει ο μεταλλικός σκελετός του γηπέδου. Είναι και το μόνο στοιχείο που έμεινε για να θυμίζει ότι εκεί όπου τώρα γίνονται αγώνες, πριν λίγα χρόνια επιδιορθώνονταν τα 747 της Ολυμπιακής!
Η πρόσβαση στο Κλειστό του Ελληνικού είναι πολύ απλή, μιας και βρίσκεται επί της παραλιακής Λεωφόρου Ποσειδώνος. Μπορείτε να φτάσετε εκεί εύκολα με το αυτοκίνητό σας ή διαφορετικά με λεωφορείο (π.χ. Α1 από Πειραιά, Α2 από Αθήνα) ή το τραμ. Σημειώνεται ότι μέσα στον χώρο του παλιού αεροδρομίου βρίσκονται επίσης οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις baseball, softball, hockey επί χόρτου, καθώς και το κέντρο canoe-kayak slalom.
Το κόστος του κλειστού (μαζί με την αίθουσα ξιφασκίας που βρίσκεται δίπλα) ήταν € 48.992.055. Τα έργα ξεκινήσαν στις αρχές του 2003 (από την κοινοπραξία "Μηχανικής" και "EllisDon") και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2004. Το κλειστό εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουνίου με το Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Γυναικών. Όλες οι φωτογραφίες σε αυτή τη σελίδα τραβήχτηκαν τότε. Την τελευταία μάλιστα που ακολουθεί, μπορείτε να τη δείτε και σε πλήρες μέγεθος, εάν την επιλέξετε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου