Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Οι σκέψεις του Χιμένεθ

Σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, φάνηκε μέσα από τις ασκήσεις τακτικής που έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ, ότι προσανατολίζεται σε ένα σύστημα 4-2-3-1. Όπως παρατάσσει συνήθως την ΑΕΚ. Ωστόσο, στην σημερινή τελευταία προπόνηση, πριν από το αυριανό παιχνίδι, ο Ισπανός έδειξε ότι δεν αποκλείεται να αλλάξει τα πλάνα του και τελικά να κατεβάσει την ομάδα με σύστημα 4-3-3. Τουλάχιστον ως προς το πως θα αμύνεται η ομάδα, διότι όταν επιτίθεται, αυτό εύκολα μετατρέπεται σε 4-2-3-1 με τα πρόσωπα που σκέφτεται να ξεκινήσει. Ο προπονητής της ΑΕΚ, έχοντας πλέον ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, βάζοντας 3 αμυντικά χαφ, θεωρεί ότι μπορεί να «κλειδώσει» πιο εύκολα τα άκρα του αντιπάλου.
Δηλαδή ο Γιάχιτς, που θα είναι το δεξί μπακ, θα έχει πάντα την βοήθεια του ενός «κόφτη» και θα μπορεί να «ντουμπλάρει» τον Λέτο που θα παίξει από την πλευρά του, χωρίς να κινδυνεύει από μία κακή επιστροφή του δεξιού χαφ-εξτρέμ. Το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Αντίθετα, όταν η ομάδα επιτίθεται, ο ένας κεντρικός μέσος, με πιο δημιουργικά χαρακτηριστικά, θα μπορεί να παίξει μπροστά από τους άλλους δύο και να κάνει παιχνίδι.

Για αυτό και «σταθεροί» στην ενδεκάδα αναμένεται να είναι οι Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και Γρηγόρης Μάκος, με τον τρίτο που θα τους πλαισιώσει να είναι είτε ο Καφές, είτε ο Μίτσελ που δοκιμάστηκε σήμερα. Η τριάδα της επίθεσης φαίνεται να μην έχει εκπλήξεις, με τον Σκόκο να παίζει στο ένα άκρο, τον Λαγό στο άλλο και τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή, ενώ αίνιγμα αποτελεί ο παρτενέρ του Δέλλα στο κέντρο της άμυνας. Γιάχιτς και Καράμπελας θα είναι τα ακραία μπακ, ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην σημερινή τελευταία προπόνηση, ο Χιμένεθ δοκίμασε και τους άλλους δύο διαθέσιμους στόπερ που είχε, Μανωλά και Νασούτι, με τον δεύτερο να έχει προβάδισμα για το βασικό σχήμα, καθώς ο Ισπανός θεωρεί πως ο νεαρός Έλληνας κεντρικός αμυντικός χρειάζεται ακόμα προσαρμογή μετά τον τραυματισμό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου