Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΑΕΚ χωρίς προσωπικότητα και "ψυχή"

Ο Νέτο δεν ήταν Λέτο! (ΒΙΝΤΕΟ)Έχει καταντήσει πλέον συνήθεια να περνάει... αέρα από το Ολυμπιακό στάδιο κάθε αντίπαλος της ΑΕΚ. Το χειρότερο για την ομάδα του Χιμένεθ είναι ότι δε δείχνει να ενοχλείται κανένας.
Για να καταλάβετε, ο κόσμος δεν μπήκε καν στον κόπο να αποδοκιμάσει μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για τη νέα εντός έδρας ήττα. Λες και έχουν συνηθίσει να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι. Ή αυτό συμβαίνει ή δεν ξέρουν πια πώς να αντιδράσουν. Έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και δε μπορούν να βρουν εξήγηση. Κόντρα στον Αρη, για όσους αγωνίστηκαν δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία η κούραση.
Από τη βασική ενδεκάδα ο Αραμπατζής, ο Νταντόμο, ο Αργυρίου, ο Ματέος, ο Γκερέϊρο, ο Μπερνς και ο Μπλάνκο είτε δεν έπαιξαν καθόλου, είτε έδωσαν το παρών για ελάχιστα λεπτά κόντρα στον Παναθηναϊκό στα μέσα της εβδομάδας. Μιλάμε για τα 8/11 της ενδεκάδας. Ορισμένοι όμως απ’ αυτούς έδιναν την εντύπωση ότι ακόμα κι έτσι, δεν αντέχουν άλλο. Οι επιστροφές τους προς  την άμυνα ήταν τόσο αργές που ακόμα και οι επιθετικοί του Αρη (της ομάδας με τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα) κατάφεραν να τους πιάσουν στον... ύπνο και να σκοράρουν δύο φορές.

Ο Χιμένεθ έχει δίκιο. Όταν λείπουν από την ενδεκάδα παίκτες με προσωπικότητα, όπως ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος και ο Καφές υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Θα πρέπει όμως και ο Ισπανός προπονητής να αποφασίσει. Τελικά έχει τους καλύτερους παίκτες, όπως υποστηρίζει κατά καιρούς, ή όχι; Εκτός από την προσωπικότητα, έλειπε και η «ψυχή» του Νίκου Καράμπελα, ο οποίος φροντίζει σε κάθε ματς, τουλάχιστον να τα δίνει όλα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό δηλαδή που βλέπουμε σε όλα τα παιχνίδια και από τον Γρηγόρη Μάκο. Χθες ο διεθνής μέσος, στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν «κρύφτηκε» πίσω από αστείες δικαιολογίες και παρουσίασε την κατάσταση με τον δικό του τρόπο.
«Δεν υπάρχει βάθος στην ομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων και δεν αποτελεί μόνο προσωπική του άποψη, αφού αυτό ακριβώς αποδεικνύεται εντός αγωνιστικού χώρου. Ίσως την επόμενη Κυριακή η ΑΕΚ φύγει και πάλι νικήτρια από το ντέρμπι, αλλά αυτό δε θα αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση. Θα παραμείνει ένα σύνολο ή του ύψους ή του βάθους, το οποίο χωρίς συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές θα διασύρεται εντός έδρας από την κάθε μικρομεσαία ομάδα του πρωταθλήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου