Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σάχα: Δεν χαλαρώνουμε ποτέ

Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα θρίλερ με τον Παναθηναϊκό ο Μανόλο Χιμένεθ έπλεξε το εγκώμιό του. Αναμφίβολα ο Σεμπάστιαν Σάχα ήταν από τους πρωταγωνιστές της χθεσινής βραδιάς. Μιλώντας στονNOVAΣπορ fm ο Αργεντινός τερματοφύλακας τοποθετήθηκε για τον προημιτελικό, όπως τον έζησε ο ίδιος: «Υποφέραμε πάρα πολύ για 96 λεπτά, αλλά ευτυχώς στο 97ο λεπτό ήρθε η πρόκριση που θέλαμε πολύ και είμαστε ευτυχισμένοι για αυτό. Η ομάδα μπήκε προετοιμασμένη για να προστατεύσει αυτό το 2-0 και ίσως μετά το γρήγορο γκολ που πετύχαμε να χαλαρώσαμε. Όταν όμως παίζεις απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, δεν μπορείς ποτέ να χαλαρώνεις».
Αναφερόμενος στα λόγια του Χιμένεθ είπε: «Ευχαριστώ τον κ. Χιμένεθ για τα λόγια του. Δεν είναι εύκολο μετά από ένα ματς που έχεις δεχτεί τρία γκολ να λες ότι έχεις παίξει καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ματς με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα δύσκολα και μου είπαν κι άλλοι πως ήμουν καλός. Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μου, αλλά κυρίως γιατί βοήθησα την ομάδα να πάρει την πρόκριση που τόσο πολύ θέλαμε».

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα βρέθηκε σε ρόλο... οργανωτή, ενώ αποπειράθηκε και να σκοράρει προωθούμενος στην τελευταία φάση του αγώνα. «Ένα όνειρο που έχω και έχει μείνει ανεκπλήρωτο είναι να αγωνιστώ ως επιθετικός. Θα ήθελα να είμαι επιθετικός για να βάζω γκολ κι όχι να δέχομαι», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Όσο για τους λόγους που η ΑΕΚ από τη θέση του φαβορί μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα βρέθηκε στα πρόθυρα του αποκλεισμού, ο γκολκίπερ της ομάδας ανέφερε: «Πρώτον, είχαμε απέναντί μας έναν μεγάλο αντίπαλο και το παιχνίδι πήρε αυτή την τροπή εξαιτίας του Παναθηναϊκού. Αν του δώσεις χώρο, μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Ο δεύτερος λόγος είναι τα δικά μας λάθη. Είχαμε δουλέψει την ίδια ημέρα το πρωί για την αμυντική αντιμετώπιση των κόρνερ, αλλά παρ' όλα αυτά δεχτήκαμε δύο γκολ με αυτόν τον τρόπο».

Πού οφείλονται όμως αυτά τα λάθη; «Ήταν κυρίως θέμα συγκέντρωσης, ειδικά στις στημένες φάσεις. Πρέπει να βελτιωθούμε ανασταλτικά. Στα τελευταία παιχνίδια ήμασταν καλοί σε αυτόν τον τομέα, αλλά κόντρα στον Παναθηναϊκό δεχτήκαμε πολλά γκολ και οι αντίπαλοι δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες. Επίσης δεν κυκλοφορούσαμε την μπάλα με ασφάλεια. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε σε κανένα αποτέλεσμα. Όποιο αποτέλεσμα και να πάρουμε στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ, δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε τίποτα σίγουρο», δήλωσε ο Σάχα.

Χθες τέθηκε αντιμέτωπος του Τζιμπρίλ Σισέ και πλέον στα ημιτελικά του Κυπέλλου θα αναμετρηθεί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. «Ο Σισέ έβαλε ένα γκολ και είχε αρκετές ευκαιρίες στις οποίες τον σταμάτησα. Για μένα είναι ο πιο σημαντικός παίκτης που αγωνίζεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ δεν έχει σκοράρει, ευτυχώς, πολύ. Στην επόμενη φάση αντιμετωπίζουμε μία ακόμη δύσκολη ομάδα και έναν πολύ καλό επιθετικό, τον Σαλπιγγίδη, από τον οποίο θα προσπαθήσω να μη δεχτώ γκολ».

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας ανέφερε: «Δεν τους έχω δει πολύ, παρά μόνο σε κάποιες προπονήσεις. Όμως είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα και θα βοηθήσουν πολύ στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είναι κρίμα που θα μείνουν μέχρι το καλοκαίρι και δεν ξέρουμε αν θα μείνουν περισσότερο. Μακάρι να μείνουν κι άλλο».

Αναφορικά με την εξέλιξη του πρωταθλήματος, τόνισε: «Όπως είναι τώρα η βαθμολογία, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο προβάδισμα για να πάρει το πρωτάθλημα. Εμείς από την αρχή της χρονιάς είχαμε πολλά προβλήματα. Στόχος μας είναι να μπούμε αρχικά στα play-offs και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση, γιατί η ομάδα μετρά αρκετά χρόνια μακριά από το Champions League».

Τέλος, ερωτηθείς αν ο «κολλητός» του, Ίσμαελ Μπλάνκο, θα παραμείνει στην ΑΕΚ, απάντησε στα ελληνικά: «Δεν ξέρω. Είναι δύσκολο να μιλήσω ελληνικά, αλλά καταλαβαίνω».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου