Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ο Χιμένεθ βγάζει λαγούς από το καπέλο

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο Μανόλο Χιμένεθ έχει τελικά ένα μαγικό ραβδί. Ο ίδιος ο Ισπανός το... διαψεύδει μετά βδελυγμίας. Είναι όμως βέβαιο πως ξέρει να κάνει μαγικά. Το έχει άλλωστε αποδείξει πολλάκις. Επίσης είναι βέβαιο πως αν υπάρχει μια ομάδα που εμπνέει τον Χιμένεθ για να κάνει τα... μαγικά του, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Ποιος άλλωστε μπορεί να αμφισβητήσει πως και τις τρεις φορές που η ΑΕΚ αντιμετώπισε τους πράσινους, ο Ισπανός τεχνικός έβγαλε από... λαγούς από το καπέλο του. Και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Χιμένεθ κατάφερε να βγάλει την ομάδα του... κερδισμένη. Ακόμα και σε ματς το οποίο είχε χάσει. Το ThePlayer υπενθυμίζει τα μαγικά του Χιμένεθ, απέναντι στον Παναθηναϊκό.
«Μεταμόρφωσε» παίκτες και πήρε την νίκη 
Στον Μανόλο Χιμένεθ «έλαχε» να βρει αντιμέτωπο τον Παναθηναϊκό, μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο της ΑΕΚ. Και μπορεί ο Ισπανός τεχνικός να είχε κάνει «μαγικό» ντεμπούτο στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Άρη, όλοι όμως υποστήριζαν πως εκείνο το ντέρμπι δεν θα…σήκωνε μαγικά. Παρόλα αυτά ο Χιμένεθ βρήκε τρόπο να κάνει τα... κόλπα του. Για να είμαστε ακριβείς, βρήκε τρόπο να «μεταμορφώσει» τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές και να τους κάνει να πετούν... φωτιές. Ο Νταντόμο που μέχρι εκείνο το ματς ήταν μονίμως τραυματίας, ο Αργυρίου που δεν είχε θέση ούτε στον πάγκο, ο Γκερέιρο που ήταν τελειωμένος και ο Λαγός που είχε χαθεί κάπου στο άκρο της άμυνας, έκαναν σ’ εκείνο το ντέρμπι πράγματα και θαύματα. Και οδήγησαν την ΑΕΚ στην νίκη.

Μαγικές... χειροπέδες στον Σισέ 
Στο πρώτο ματς κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ ήταν φιλοξενούμενη. Το πλάνο του Μανόλο Χιμένεθ, ήταν καταρχήν να μην δεχθεί κάποιο γκολ. Ήταν ένα πλάνο που έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί. Και αυτό διότι το όνομα του Κώστα Μανωλά ήταν γραμμένο στο απουσιολόγιο. Κάτι που σήμαινε πως τον ρόλο του προσωπικού φρουρού στον Σισέ, θα αναλάμβανε ο Κριστιάν Νασούτι. Ο αμυντικός που είχε απογοητεύσει τον Χιμένεθ με τις εμφανίσεις του μέχρι εκείνο το παιχνίδι. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός βρήκε τον τρόπο να πάρει από τον Νασούτι ένα ματς, κατά το οποίο ο Σισέ καθηλώθηκε. Και από εκεί και πέρα ο Νίκος Λυμπερόπουλος χρειάστηκε απλώς να επιστρατεύσει να παράδοση στο σκοράρισμα απέναντι στον Παναθηναϊκό για να πάρει η ΑΕΚ μια καθαρή νίκη.

Από μηχανής... Μίτσελ
Η αλήθεια είναι πως στην ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, όλα πήγαν στραβά. Και η ΑΕΚ για πρώτη φορά διαχειρίστηκε τόσο άσχημα ένα ντέρμπι, από τότε που ο Μανόλο Χιμένεθ κάθισε στον πάγκο. Οι κιτρινόμαυροι έδειχναν να πληρώνουν ακριβά αυτή την κακή διαχείριση. Και έδειχναν ξαπλωμένοι στο καναβάτσο έτοιμοι για νοκ άουτ. Ο Χιμένεθ αποφάσισε να ρίξει στο γήπεδο τον Μιγκέλ Μίτσελ, προκειμένου να δώσει οργανωτική πνοή στην μεσαία γραμμή. Μέχρι το ηλεκτρονικό χρονόμετρο να σημαδέψει το 97ο λεπτό, ο Ισπανός μέσος μετρούσε μόνο λάθος πάσες. Μέχρι που ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ στην μεσαία γραμμή. Με απεγνωσμένες χειρονομίες από τον πάγκο ο Χιμένεθ ζητούσε από τον Μίτσελ να στείλει την μπάλα όσο πιο βαθιά γινόταν στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ισπανός έκανε κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό. Έστειλε την μπάλα βαθιά στα δίχτυα του Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ στον ημιτελικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου