Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Που πάμε έτσι;


Ο Νέτο δεν ήταν Λέτο!Με κορυφαίο τον Ντάρσι Νέτο, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, ο Άρης νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Όγδοη νίκη των Θεσσαλονικέων, όγδοη ήττα της «Ένωσης»!
Μπορεί ο Λέτο να μην κατάφερε την Τετάρτη να δώσει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό (με τη χαμένη ευκαιρία στο 94'), ο Νέτο όμως κατάφερε να δώσει τη νίκη στον Άρη κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής πέτυχε δύο γκολ (29’,76’) και χάρισε τους τρεις πόντους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Για την ΑΕΚ ισοφάρισε με ωραίο γκολ ο Μπλάνκο στο 51’.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έδειχνε αρχικά ότι είχε καλύτερα πατήματα στο γήπεδο, δημιούργησε ορισμένες καλές φάσεις, ο Άρης όμως ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα. Στο 29’, οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, ο Μίσελ έβγαλε θαυμάσια κάθετη μπαλιά με αποδέκτη τον Νέτο, ο οποίος με σουτ έγραψε το 1-0.

Η ΑΕΚ έμοιαζε ασύνδετη στο πρώτο μέρος με τον Μίτσελ να κάνει αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. Γι’ αυτό, ο Μανόλο Χιμένεθ στις αρχές της επανάληψης, τον αντικατέστησε με τον έμπειρο Ντιόπ, ενώ έβαλε στη θέση του Γκερέιρο τον Μπάχα, προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, με τον Μπλάνκο να φέρνει το ματς στα ίσια για το 1-1 (50’).
Σε εκείνο το σημείο, οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι η ΑΕΚ θα έβαζε άλλο ένα γκολ, θα διατηρούσε το σκορ και θα έβγαινε νικήτρια. Αλλά όχι! Το σενάριο ήταν διαφορετικό και περιλάμβανε πολύ σασπένς, αφού ο Άρης πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 76’. Ο Νέτο χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ, κάνοντας πλάκα στην άμυνα της «Ένωσης».
Στα λεπτά που απέμειναν οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ενώ στις καθυστερήσεις έμειναν με 10 λόγω της αποβολής του Ματέος! Έτσι το σκορ έμεινε 2-1 υπέρ του Άρη, με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν την 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ενώ η ΑΕΚ υπέστη την 8η ήττα της!
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τρίτη νίκη στην ιστορία του Άρη μέσα στην έδρα της ΑΕΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου