Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Άλλη μια ήττα στην Λαμία

Κατάρρευση στη ΛαμίαΗ αγωνιστική και όχι μόνο κατάρρευση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στη Λαμία, όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Πανελλήνιο με 68-59 και έμεινε μόνη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και να θυμίζει σε τίποτα την ομάδα την ομάδα που διεκδικούσε πρωτιές, τίτλους και ήταν φόβητρο για τους αντιπάλους της. Μια ΑΕΚ που αν και έδειχνε μέχρι ένα σημείο της αναμέτρησης ότι μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη για την σωτηρία της αλλά και την ψυχολογικά της αναστήλωση δεν μπόρεσε να αντέξει μέχρι το τέλος και στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος «λύγισε».
Σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη η Ένωση μπήκε δυναμικά και προσπάθησε να αντισταθεί στην διάθεση του Πανελληνίου να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση. Αυτό κι έκανε μέχρι το σημείο που κατάφερε να προηγείται στο σκορ. Κάποιες καλές επιθετικές προσπάθειες τις έδωσαν ισχνό αλλά σημαντικό προβάδισμα για να αυξήσει τη διαφορά της από τους «Ολυμπιονίκες».
Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Άγγελου Κορωνιού να προηγείται με τρείς πόντους ( 32-29) και να δείχνει πως αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς το παιχνίδι θα είναι δικό της και θα βυθίσει τους γηπεδούχους σε σκέψεις και σε περισσότερα προβλήματα. Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ αλλά τα πράγματα αντιστράφηκαν. Ο Πανελλήνιος βρήκε τη λύση και παίζοντας μια καλή άμυνα δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να αυξήσει τη διαφορά της και στην συνέχεια με επιθετικές πρωτοβουλίες μπόρεσε να αναπτυχθεί και να φτάσει εύκολα στη νίκη.
Πάντως ο Πανελλήνιος και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει το πάνω χέρι αφού έχει κερδίσει την ΑΕΚ και στα δύο φετινά ματς.
Τριακόσιοι οργανωμένοι οπαδοί βρέθηκαν στο κλειστό της Λαμίας, οι περισσότεροι μέλη της "Original 21", άλλοι «κιτρινόμαυροι» σε άλλα σημεία του «Χαλκιοπουλείου». Παρών και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος! Ο πρόεδρος του Σ.Φ. ΑΕΚ Λαμίας, Κώστας Μαυριδάκης, τίμησε - πριν από τον αγώνα- τον Κορωνιό για την προσφορά του στην ΑΕΚ.
Δεκάλεπτα: 16-18, 29-32, 49-45, 68-59.
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 6, Παπαμακάριος 5,, Καλαϊτζής 5, Κράμπενχοφτ 8 (7 ριμπ.), Σμιθ 20, Σκλάβος 2, Ούντριχ 4, Φράνσις 16 (9 ριμπ.), Όστοϊτς 2.

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 5, Κοχαντάρεβιτς 5, Νικολαΐδης 14, Παπανικολάου, Χαρτ 13, Ντικούδης 4, Δορκοφίκης 3, Καλλινικίδης 3, Κάρι, Μάντιτς 12, Τζόλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου