Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΕΚ πάει Ριζούπολη!

Η ΑΕΚ πάει Ριζούπολη!Η ΑΕΚ είναι δυσαρεστημένη με την διοίκηση του ΟΑΚΑ και μία ώρα..αρχύτερα αποφασίζεται η ομάδα να αποχωρήσει από το κρατικό στάδιο. Η διοίκηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Μαρούσι με την χθεσινή προκλητική στάση της (δεν έχει απαντήσει ακόμα στο εξώδικο για τα διαφυγόντα κέρδη για τον αγώνα ΑΕΚ – Νταντί Γ.),έδειξε στην ΑΕΚ ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση από την «μετακόμιση». Και αυτό διότι το ΟΑΚΑ δεν βοηθά πλέον την ομάδα ούτε οικονομικά ούτε αγωνιστικά (μέσο όρο δεν μαζεύει πάνω από 15.000 φιλάθλους), οι παίκτες της ΑΕΚ δεν το νιώθουν ως έδρα τους, οι αντίπαλοι κάνουν.. βόλτες στο αχανές γήπεδο και η ομάδα νιώθει σαν «ξένη» στο ίδιο της το «σπίτι».Εκτός από αυτό το ενοίκιο είναι αρκετά υψηλό, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει τα ανάλογα έσοδα από αγώνες για να το συντηρεί και όλα τα παραπάνω την έφεραν από πιο κοντά στην απόφαση να φύγει. Πλέον, είναι οριστικό ότι η Ενωση αποχωρεί από το ΟΑΚΑ μετά από επτά χρόνια (2004-2011) και η ΠΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε να πάει στην Ριζούπολη. Στο «Γεώργιος Καμάρας», χωρητικότητας 14.200 θεατών, το οποίο και χρησιμοποίησε φέτος στις 12 Σεπτεμβρίου στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό (2-0).

Η ΑΕΚ με την απόφαση της αυτή πάει σε ένα γήπεδο πιο «ζεστό» που έχει την θετική άποψη της μεγαλύτερης μερίδας των φίλων της και θα βοηθήσει πολύ και την ομάδα αγωνιστικά. Άλλωστε, θυμούνται όλοι στην Ενωση την πολύ καλή άποψη που είχαν οι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου μετά τον αγώνα με τους Σερραίους και την θερμή υποστήριξη των οπαδών της ΑΕΚ. Εκτός αυτού η ΑΕΚ έρχεται πιο κοντά και στο… σπίτι της. Στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ριζούπολη και Νέα Φιλαδέλφεια απέχουν «μία ανάσα» και η μονιμοποίηση της ομάδας εκεί θα φέρει στην ΑΕΚ κάτι από την παλιά «ζεστασιά».
Το «Γεώργιος Καμάρας» έχει στάση Ηλεκτρικού και γενικώς χαρακτηρίζεται «προσβάσιμο» για τους φιλάθλους. Το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη Γυμναστικό Σύλλογο Απόλλων Αθηνών, που δεν θα είχε καμία αντίρρηση να έρθει η ΑΕΚ. Και για οικονομικούς λόγους (θα έχει έσοδα) και για λόγους συντήρησης του γηπέδου. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα έρθει σύντομα σε επαφή για να επέλθει συμφωνία για την «μετακόμιση» της ομάδας εκεί από την νέα αγωνιστική περίοδο, αφού θα πρέπει να γίνουν σημαντικές βελτιωτικές εργασίες με πρώτη αυτή του χλοοτάπητα του γηπέδου.
Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ αφήνει πίσω της το αχανές και «παγωμένο» ΟΑΚΑ για να πάει σε ένα γήπεδο «ζεστό» και κοντά στην Νέα Φιλαδέλφεια. Και αυτό διότι και οικονομικά (ενοίκιο, εισιτήρια διαρκείας) και αγωνιστικά (πιο… έδρα) η ΑΕΚ θα έχει σημαντικό όφελος από αυτήν την κίνηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου