Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

"Η ομάδα χρειάζεται έναν άσο και ένα πεντάρι''

Μπορεί το (δεύτερο) ντεμπούτο του Άγγελου Κορωνιού στον πάγκο της ΑΕΚ να μην συνοδεύτηκε από ήττα, ωστόσο η εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό κρίνεται άκρως επιτυχημένη και το γεγονός αυτό δίνει θετική χροιά στο νέο ξεκίνημα.
Πριν από οτιδήποτε άλλο ο Κορωνιός ανταπέδωσε τα καλά λόγια στον "Σοφό". "Για μένα είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι δίπλα στον κόουτς Ίβκοβιτς. Έχω μάθει πολλά από εκείνον ως παίκτης. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια" είπε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ πριν μιλήσει για το παιχνίδι. "Δεν έγιναν μαγικά σήμερα. Απλά τα παιδιά έδειξαν ,μεγάλη διάθεση. Προσπάθησα στις 3 μέρες που βρίσκομαι εδώ να περάσω 2-3 κανόνες. Ξαφνικά δεν μπορώ να αλλάξω πολλά πράγματα. Διάθεση δική μου είναι να βελτιωθούμε στην άμυνα. Αυτές τις μέρες δεν έχω δείξει καθόλου επίθεση. Παίζουμε με τα παλιά Plays".Αυτό που λείπει κατά τον Κορωνιό είναι οι λύσεις στον πάγκο: "Δεν έχουμε την επιλογή για ξεκούραση παικτών. Ο Καστλ έπαιξε 35 λεπτά και κουράστηκε πολύ. Είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση των παιδιών. Θέλουμε τα αποτελέσματα πλέον" ξεκαθάρισε, ενώ μίλησε και για την επιλογή του μη φάουλ στο τελευταίο λεπτό. "Να ρισκάρω τι με τον Ολυμπιακό με τη διαφορά στους έξι πόντους; Το μόνο που θα κερδίζαμε ήταν να πάμε το ματς στους 15 πόντους. Τα παιδιά κατάλαβαν το τι ζητάω".

Ο κόουτς μίλησε και για το παρατράγουδο που προκάλεσε διακοπή του αγώνα στο ξεκίνημα: "Το συμβάν ήταν μεμονωμένο. Όλοι το είδαν. Αυτό το άτομο όλοι το κατέκριναν και απ’ ότι να τον πιάσουν στα χέρια. Είναι άδικο για την ΑΕΚ. Το κακό θα είναι για την ομάδα, αν τιμωρηθούμε".

Για τα κενά του ρόστερ σχολίασε: "Η ομάδα χρειάζεται έναν άσο και ένα πεντάρι. Έχουμε μιλήσει με τον πρόεδρο και γίνεται προσπάθεια. Πρέπει να πάρουμε ένα παίκτη άμεσα γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Μέσα από τη δουλειά το ζητούμενο είναι να βελτιώσουμε την εικόνα. Σήμερα δεν είχαμε καθόλου υπομονή. Ήθελα παίξουμε πιο υπομονετικά στην επίθεση για να κουράσουμε τον Ολυμπιακό".

"Όταν ξεκίνησα την προπονητική είδα ότι είναι ένα πράγμα που μου ταιριάζει" είπε σε σχέση με την επιστροφή του στους πάγκους. "Ποτέ μου δεν υπήρξα ξερόλας. Αν έβλεπα ότι δεν μου πάει θα έφευγα. Κάθισα απ’ έξω γιατί περίμενα μια ευκαιρία είτε από την Α1 είτε από την Α2. Δυστυχώς ξέρετε πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Για μένα είναι ευκαιρία η ΑΕΚ, όπου έχω παίξει. Στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται".

Από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ ήταν ο Δήμος Ντικούδης. "Ξέραμε ότι παίζαμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Θέλαμε τη νίκη σήμερα. Δουλέψαμε πολύ καλά αυτήν την εβδομάδα. Είμαστε πλέον μια διαφορετική ομάδα και μπορώ να πω ότι σήμερα κάναμε ένα βήμα μπροστά. Πρέπει όμως στη συνέχεια να αρχίζουμε να κερδίζουμε" σχολιασε ο έμπειρος φόργουορντ.

"Αυτό που θέλω να ζητήσω από τους οπαδούς μας είναι να είναι πιο κόσμιοι. Δεν θέλουμε να παίζουμε τιμωρημένοι, τους θέλουμε δίπλα μας και όχι απέναντι μας. Όταν μία ομάδα δεν κερδίζει και όταν έχει μία ατμόσφαιρα ηττοπάθειας η αλλαγή προπονητή επιδρά θετικά. Αυτό έγινε και με εμάς. Υπάρχουν επίσης στην ομάδα και κάποια νέα παιδιά που μας βοηθάνε να είμαστε καλύτεροι".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου