Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

AEK-Kέρκυρα (17.15) Pre-Game!


Πρώτη στο 2011 για ΑΕΚ και Κέρκυρα, με το μεταξύ τους παιχνίδι για την 16η αγωνιστική και πρώτη του β` γύρου της Σούπερ Λίγκας, το απόγευμα της Τετάρτης (05/01, 17:15GR) στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη αγωνιστική της νέας χρονιάς.Να ξεπεράσει τα προβλήματα των τελευταίων ημερών με το επεισόδιο του Ραφίκ Τζιμπούρ με τον Μανόλο Χιμένεθ και τα αγωνιστικά της κενά θέλει η ΑΕΚ, μπαίνοντας με το δεξί σε ένα μίνι σερί αγώνων, που θα κρίνουν και το μέλλον της στη σεζόν. Κι αυτό γιατί η Ενωση μετά το παιχνίδι με τους Φαίακες, θα δώσει μέσα σε 17 ημέρες ακόμα τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία συνεχόμενα εκτός (Πανσερραϊκός, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου εντός) για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 23 βαθμούς, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο από τον Αρη, με τον οποίο ισοβαθμούν. Εκλεισαν τον πρώτο γύρο με επτά νίκες, έξι ήττες (όλες εκτός) και δύο ισοπαλίες και τέρματα 23-16 υπέρ. Στο ΟΑΚΑ μετρούν έξι νίκες και μία μόνο ισοπαλία σε επτά αγώνες, με τέρματα 14-3 υπέρ.
Ο Χιμένεθ, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ραφίκ Τζιμπούρ λόγω του πειθαρχικού παραπτώματος που υπέπεσε και ουσιαστικά τον έθεσε εκτός ΑΕΚ, αλλα ούτε και στους τραυματίες Γκέντσογλου, Ντιόπ, Πατσατζόγλου, καθώς και στον τιμωρημένο Μανωλά, αλλά και τον Μπερνς που έχει ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Αυστραλίας για το Ασιατικό Κύπελλο.
Ως εκ τούτου, οι επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες, όσον αφορά στον καταρτισμό της 11άδας, με την τελική απόφαση να μοιάζει μονόδρομος. Σάχα κάτω από τα δοκάρια, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας, Νασούτι στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή οι Μάκος, Καφές, Σκόκο, Λεονάρντο και στην επίθεση ο Μπλάνκο, έχοντας πίσω του τον Λυμπερόπουλο.
Στην αποστολή του αγώνα, ο ισπανός τεχνικός συμπεριέλαβε στους 20 ποδοσφαιριστές δύο 19άχρονους, τον επιθετικό Αμπντουραχμάνι και τον επιτελικό μέσο Κλοναρίδη. Οι δύο νεαροί είναι μέλη της ομάδας κάτω των 20, έχουν εντυπωσιάσει με την απόδοση τους το προπονητικό τιμ και κατόπιν εισήγησης Χιμένεθ ανανεώθηκαν τα συμβόλαια τους και πλέον υπολογίζονται κανονικά στο ρόστερ.
Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Αργυρίου, Γιάχιτς, Νασούτι, Δέλλας, Νταντόμο, Καράμπελας, Καφές, Γκερέιρο, Μάκος, Λεονάρντο, Εντερ, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Λαγός, Μπλάνκο, Κλοναρίδης, Αμπντουραχμάνι.
Στη μέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Κέρκυρα, που θέλει να επαναλάβει την επιτυχία της πρώτης αγωνιστικής, όταν επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στην Πάτρα. Οι Φαίακες, έχουν συγκεντρώσει ως τώρα 19 βαθμούς, με πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες και τέρματα 14-18 κατά. Μακριά από την έδρα τους, σε επτά αγώνες μετρούν δύο νίκες, τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία, με τέρματα 4-9 κατά, έχοντας πετύχει μόλις τα 4 από τα 14 γκολ που έχουν στο ενεργητικό τους.
Τρεις σημαντικές απουσίες έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής της Κέρκυρας, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (5/1, 17:15GR), στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Πιο συγκεκριμένα, οι Επστάιν, Φλαβίνιο και Γκουστάβο δεν θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των νησιωτών, καθώς ο γερμανός ακραίος θα εκτίσει την τιμωρία του στο ματς του ΟΑΚΑ, ενώ οι υπόλοιπο δύο κρίθηκαν ανέτοιμοι και έμειναν εκτός.
Αντίθετα, στην αποστολή της Κέρκυρας επέστρεψαν οι Μάμαλος και Κοντοδήμος. Η αποστολή απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Κωνσταντόπουλος, Αποστολίδης, Στολτίδης, Τσίγκας, Γιάντσης, Μαϊστόροβιτς, Μακρυδημήτρης, Μακρής, Δεινόπαπας, Παρασκευαϊδης, Χαμπλ, Δημήτρης Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Μίχος, Ηλίας Ιωάννου, Βενέτης, Καλαντζής, Κοντοδήμος, Μάμαλος.

Προϊστορία
2004-05 ΑΕΚ - Κέρκυρα 2-0
2004-05 Κέρκυρα - ΑΕΚ 2-2
2006-07 ΑΕΚ - Κέρκυρα 4-1
2006-07 Κέρκυρα - ΑΕΚ 0-1
2010-11 Κέρκυρα - ΑΕΚ 2-1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου