Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Τέλος ο Τζιμπούρ από την ΑΕΚ


Ο «κύκλος» του Ράφικ Τζιμπούρ στην ΑΕΚ έκλεισε μετά το χθεσινό επεισόδιο που είχε με τον Μανόλο Χιμένεθ, έξι μήνες πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του. Το σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο Αλγερινός, έστω και αν από την ΠΑΕ διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι προκάλεσε τον προπονητή του να «πάνε για ξύλο», ήταν και η τελευταία «παράστασή» του ως ποδοσφαιριστής της Ένωσης. Αυτό αποφασίστηκε στη νέα συζήτηση που είχε ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Μανόλο Χιμένεθ, με μοναδικό θέμα το μέλλον του 26χρονου επιθετικού. Ο Ισπανός, που είναι κατηγορηματικός σε κρούσματα απειθαρχίας, είπε στον πρόεδρο της ΑΕΚ πως θα πρέπει η τιμωρία του να είναι παραδειγματική ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος

. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανοίξει ένα... δεδικασμένο και κανείς δεν γνωρίζει τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον.

Έτσι λοιπόν, ύστερα από απόφαση του προέδρου και του προπονητή, ο Ράφικ Τζιμπούρ τελειώνει από την ΑΕΚ και από αύριο (πιθανότατα) κιόλας, που θα κληθεί να παραδώσει τη γραπτή απολογία του, θα ενημερωθεί για να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θέμα ανανέωσης δεν υπάρχει και σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε ο «πρότερος βίος», που κάνει εξαιρετικά επιφυλακτικούς τους ανθρώπους της διοίκησης ώστε να του δοθεί νέο «συγχωροχάρτι». Σκοπός της Ένωσης είναι να πουλήσει από τώρα τον παίκτη, εξασφαλίζοντας ένα μικρό ποσό (σε σχέση με τα όσα δαπανήθηκαν για την απόκτησή του από τον Πανιώνιο), βρίσκοντας μία ομάδα, κυρίως από το εξωτερικό. Σε αντίθετη περίπτωση ο Αλγερινός θα αποτελέσει ξένο σώμα μέχρι το καλοκαίρι, όπου λήγει και το συμβόλαιό του.
Ωστόσο, υπάρχει και «παράθυρο» να μείνει ελεύθερος ο «τρομοκράτης», υπό όρους φυσικά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει αν ο ίδιος υπέγραφε κάτι σαν ιδιωτικό συμφωνητικό, με το οποίο δεν θα διεκδικούσε τα χρήματά του μέχρι και τη λήξη του συμβολαίου του, ενώ παράλληλα δεν θα προχωρούσε σε μεταγραφή του σε ομάδα εντός συνόρων. Με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ θέλει να εξασφαλίσει πως ο παίκτης δεν θα πάει σε έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της, ως ελεύθερος, ενώ θα μπορούσε να είχε και οικονομικό όφελος από έναν παίκτη που ξεκάθαρα πλέον δεν θα υπολογίζεται για το υπόλοιπο της σεζόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου