Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Το 2011 που περιμένει την ΑΕΚ…


Το 2010 μας άφησε. Ήταν ένας χρόνος από τους δυσκολότερους στην ιστορία της ΑΕΚ. Σε κάθε επίπεδο. Αγωνιστικό και μη. Μεγάλες πίκρες, απογοητεύσεις και περιστατικά που θα θέλουμε να ξεχάσουμε και να αποβάλλουμε από τη μνήμη μας. Από σήμερα ξημερώνει μία άλλη μέρα. Όπως κάθε πρώτη μέρα του έτους, έτσι και φέτος, κάνουμε όνειρα και ευχές για ένα καλύτερο αύριο. Για εμάς, για τους ανθρώπους που αγαπάμε και για την μεγάλη μας και παντοτινή... λατρεία. Την ΑΕΚ. 1η Γενάρη του 2011 λοιπόν σήμερα. Μια χρονιά κομβική για την Ένωση.
Ένα έτος στο οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά για το μέλλον της ποδοσφαιρικής (και όχι μόνο) ΑΕΚ. Σε όλα τα επίπεδα.
Και τα δύσκολα ξεκινάνε με το «καλημέρα» για την διοίκηση του δικεφάλου, που από τον Ιανουάριο κιόλας πρέπει να τρέξει πολλά και σημαντικά πράγματα που αφορούν το... αύριο της ομάδας.

Τι περιλαμβάνει λοιπόν η ατζέντα αυτού του μήνα. Το πρώτο πράγμα που θα έρθει στην επικαιρότητα (αν και υπάρχει ήδη), είναι το θέμα με τις ανανεώσεις συμβολαίων των Ράφικ Τζιμπούρ και Ίσμαελ Μπλάνκο. Οι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν από σήμερα κιόλας, όχι απλά να διαπραγματευτούν με άλλη ομάδα, αλλά και να υπογράψουν σε ομάδα της αρεσκείας τους, χωρίς η ΑΕΚ να βάλει χρήματα στα ταμεία της. Η διοίκηση θα προγραμματίσει ραντεβού και με τους δύο, εντός των πρώτων ημερών του μήνα, ώστε να «κλείσει» θετικά τα ζητήματα. Παράλληλα, υπάρχει και η μεταγραφική ενίσχυση. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει παραδώσει τη λίστα του και θα περιμένει την διοίκηση να του πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και φυσικά στους αγώνες Κυπέλλου (στον μόνο εφικτό στόχο που έχει απομείνει) και των πλέι οφ.
Την ίδια στιγμή, μέσα στον Γενάρη, η ΑΕΚ δίνει την πρώτη καθοριστική διπλή αναμέτρηση για το Κύπελλο. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι δίχως αύριο και κρίνουν πολλά για το υπόλοιπο της σεζόν, ίσως και για την επόμενη χρονιά. Άλλωστε ο δρόμος για την κατάκτηση του τροπαίου, είναι πολύ δύσκολος, όπως τον διαμόρφωσε η κλήρωση. Ωστόσο, εκτός από τα θέματα που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι και το ποδοσφαιρικό τμήμα, υπάρχει και ένα ακόμα, που οι εξελίξεις του θα καθορίσουν πολλά. Το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι πάντα στο προσκήνιο. Μέσα στον Ιανουάριο θα ξεκαθαρίσουν πολλά, για το αν μπορεί ή όχι να υλοποιηθεί το πρότζεκτ που έχει δημιουργήσει η ΠΑΕ, για την επιστροφή στο... σπίτι της.
Για τους υπόλοιπους μήνες, μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου, η συνέχεια είναι αλληλένδετη με το τι θα συμβεί τον Γενάρη. Όσο η ΑΕΚ είναι μέσα στο Κύπελλο, όσο ο Μανόλο Χιμένεθ θα είναι ικανοποιημένος από αυτά που βλέπει (από διοίκηση και παίκτες), τόσο το... αύριο και η επόμενη μέρα, θα ξημερώνει καλύτερη. Όλα αυτά όμως μέχρι τον Ιούνιο. Που πλέον η Ένωση θα γνωρίζει σε τι θέση έχει τερματίσει τη φετινή σεζόν, σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αγωνίζεται (έστω και στα προκριματικά) και τι θα έχει να περιμένει την περίοδο 2011/12. Μπορεί αυτό να ακούγεται αρκετά... μακρινό, όμως είναι πιο κοντά από όσο θα πίστευε κανείς.
Εξαίρεση αποτελεί το προπονητικό κέντρο και το τρίτο γήπεδο που θα παραδοθεί στην ΑΕΚ. Εκεί θα προπονείται η δεύτερη ομάδα και ο Χιμένεθ θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρίσκεται δίπλα στους «μικρούς» και να μπορεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη για το ποιος ή ποιοι, έχουν μέλλον.
Οι τρεις μήνες του καλοκαιριού θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Μανόλο Χιμένεθ θα ζητήσει μία ομάδα που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Τούτο σημαίνει μεταγραφές, άρα χρήματα. Η στάση των μετόχων και της διοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα, τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει κατά πόσο θα υπάρχει διάθεση από τους Παππά και Νοτιά, να συνεχίσουν να επενδύουν στην ΑΕΚ, είναι αυτή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη χρονιά. Αυτοί οι δύο άλλωστε είναι και οι υπεύθυνοι για να δώσουν όραμα στον κόσμο, που θα κληθεί να δώσει και πάλι το «παρών» με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Οι Ενωσίτες, όπως πέρσι, έτσι και φέτος, θα αποτελέσουν πηγή εσόδων στην ΠΑΕ, αλλά σίγουρα χρειάζονται και τα απαραίτητα κίνητρα.
Και κάπου ανάμεσα στον Ιούνιο και Ιούλιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΠΑΕ και εφόσον μέχρι τότε έχουν πάει όλα καλά, θα ξεκινήσει και η ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό είναι ένα πρώτο... πιάτο, για το τι περιμένουμε από σήμερα και μέχρι το τέλος του 2011, να συμβεί στην αγαπημένη μας ομάδα. Ευχή όλων είναι το 2010 να έχει κάνει σοφότερους όλους στην ΠΑΕ και να μην επαναληφθούν παρόμοια λάθη με φέτος. Η διοίκηση δεδομένα προσπαθεί για το καλύτερο και με έναν επιπλέον χρόνο στην... πλάτη, θα μπορεί να χειριστεί καλύτερα «φλέγοντα» θέματα, για να μπορούν οι Ενωσίτες να χαίρονται και να γιορτάζουν, κάθε Κυριακή στο γήπεδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου