Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Φάκελος ΑΕΚ και απόψε από τον Κώστα Χαρδαβέλα

Την αναζήτηση της αλήθειας για την ΠΑΕ ΑΕΚ, συνεχίζει και απόψε ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Ο "Φάκελος ΑΕΚ" άνοιξε στην εκπομπή "Αθέατος Κόσμος" την προηγούμενη Τρίτη και απόψε το βράδυ στις 22.45, η προσπάθεια συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα με νέες αποκαλύψεις.
Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την ομάδα της ΑΕΚ, αφού στις 20 Ιανουαρίου βγαίνει το πόρισμα των ελεγκτών της ΠΑΕ. Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία οι φίλαθλοι περιμένουν απαντήσεις:

1. γιατί μέσα σε 4 χρόνια η ΑΕΚ βρίσκεται πάλι να χρωστάει 60 εκατ. ευρώ (!)
2. ποιοί εκμεταλλεύτηκαν το ιστορικό έμβλημα με τον Δικέφαλο Αετό, χωρίς αν μπει στα ταμεία της ομάδας ούτε ένα ευρώ!
Πέρα από το τεράστιο ηθικό θέμα, μετά την δημοσιοποίηση του διαχειρσιτικού ελέγχου, θα πρέπει επιτέλους -αν εντοπιστούν οικονομικές ατασθαλίες- οι υπεύθυνοι να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τον ιστορικό σύλλογο.

Τι απαντάει επισήμως η ΠΑΕ ΑΕΚ

Από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, η Διοίκηση και ο πρόεδρος κ. Αδαμίδης, σε έγγραφη απάντησή τους προς τον Κ.Χαρδαβέλλα, παραδέχονται μεταξύ άλλων, επισήμως τα εξής:

1. Τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου (περίοδος 2004- 09), αναμένονται εντός δύο εβδομάδων. Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου για να μπορεί ο κάθε φίλαθλος μας να ενημερωθει, στο μέτρο του εφικτού για το πού πήγαν τα χρήματα που μπήκαν στην ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια. Ο έλεγχος γίνεται από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές.

2. Τα επίσημα χρέη της ΠΑΕ σε Δημόσιο, Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και τράπεζες είναι 22.333.808, 59 ευρώ. Εδώ μπορούμε να σταθούμε πιο αναλυτικά και να πούμε ότι δυστυχώς έχουμε αναλάβει και πληρώνουμε χρέη προς το Δημόσιο το οποία υπάρχουν από υποχρεώσεις προηγούμενων Διοικήσεων και που δυστυχώς δεν κατέβαλαν ούτε στο ελάχιστο. Καθημερινά καλύπτουμε μεγάλα ποσά προκειμένου να είμαστε συνεπείς.

3. Το σήμα (Δικέφαλος Αετός) εκχωρήθηκε στην εταιρία EMPIRE επί εποχής διοίκησης Ντέμη Νικολαϊδη. Αυτό που για εμάς θεωρείται κατακριτέο είναι το γεγονός πως έγινε μια λεόντεια συμφωνία με την PUMA, με αρνητικά για την ΠΑΕ αποτελέσματα. Με την ανάληψη της Διοίκησης από εμάς, προσπαθήσαμε άμεσα και προκειμένου να μην πτωχεύσει η εταιρία να έρθουμε σε επαφή με την αθλητική εταιρία. Καταφέραμε τα 7 εκατομμύρια ευρώ χρέη να γίνουν 1 εκατομμύριο ευρώ και αυτήν την εποχή είμαστε σας διοίκηση σε στάδιο εκκαθάρισης!

4. Μέχρι και πριν από λίγους μήνες δεν αποδιδόταν το 10 % στην ερασιτεχνική ΑΕΚ με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το χρέος της ΠΑΕ προς την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, μετά από πολλά χρόνια αντιδικίας των δύο πλευρών. Η Διοίκηση μας έκανε μία συμφωνία όπου υπογράφηκε ένα μνημόνιο μεταξύ των δύο πλευρών. Αναγνωρίστηκαν τα προηγούμενα χρέη και από τότε προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς και να αποδίδεται το ποσοστό στη ΜΑΝΑ ΑΕΚ.

5. Γίνεται μία μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια από την ΠΑΕ και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, από κοινού ώστε να γίνει το γήπεδο μας στη Νέα Φιλαδέλφεια... Είναι ουσιαστικά η πρωτη φορά που γίνονται τόσο συντονισμένες και απόλυτα διαφανείς προς τον κόσμο ενέργειες, ως οφείλουν και οι δύο πλευρές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου