Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Και άλλα προβλήματα ενόψει Σερρών


Το παιχνίδι με την Κέρκυρα ανήκει στο παρελθόν και στην ΑΕΚ κοιτάνε την επόμενη μέρα. Άλλωστε δεν υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι το επόμενο παιχνίδι. Το Σάββατο η Ένωση ταξιδεύει στις Σέρρες, όπου μία μέρα αργότερα την φιλοξενεί ο Πανσερραϊκός. Ο Μανόλο Χιμένεθ από σήμερα θα έχει να λύσει πολλούς γρίφους για την ενδεκάδα που θα παρατάξει. Γιατί ναι μεν επιστρέφει ο Κώστας Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας, αλλά την ίδια στιγμή ο Παντελής Καφές μένει έξω για δύο εβδομάδες περίπου, ο Ίσμαελ Μπλάνκο συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και θα αποφασιστεί σε ποιο από τα επόμενα 4 παιχνίδια θα εκτίσει την ποινή του (Πανσερραϊκός, Αστέρας, Ολυμπιακός Β. Ξάνθη), ενώ παραμένουν αμφίβολοι οι Σάββας Γκέντζογλου και Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.




Το πρόβλημα, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι τεράστιο για τη μεσαία γραμμή και όχι -προς το παρόν- για την επίθεση. Τι εννοούμε με αυτό. Μοναδικός διαθέσιμος αμυντικός μέσος αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ, είναι ο Γρηγόρης Μάκος. Ο Καφές όπως προείπαμε τέθηκε νοκ άουτ και πλέον αναζητείται ο ποδοσφαιριστής που θα πλαισιώσει τον Μάκο.
Ο Γκέντζογλου απέχει από τις προπονήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και η συμμετοχή του, ακόμα και στην αποστολή, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Από την πλευρά του ο Ντιοπ δεν έχει κάποιο τραυματισμό, όμως τις τελευταίες μέρες ακολουθεί πρόγραμμα αποφόρτισης και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται την Κυριακή. Αν τελικά τίποτα από αυτά δεν πάει καλά, λογικά ο Μανόλο Χιμένεθ θα «επιστρατεύσει» τη λύση Γιάχιτς, που μετά από καιρό θα επιστρέψει στη φυσική του θέση, καθώς ο Γκερέιρο για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε να είναι κατώτερος των περιστάσεων, ακόμα και αν χρησιμοποιήθηκε για λίγο.

Όσο για το πρόβλημα με τον Μπλάνκο, ο προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει πότε θα απουσιάσει. Το πιθανότερο είναι να εκτίσει την τιμωρία του, όσο πιο... μακριά γίνεται (η λογική λέει με Ολυμπιακό Βόλου εντός στις 22 Ιανουαρίου), με τον Χιμένεθ να ελπίζει πως θα έχει αποκτηθεί ένας επιθετικός που θα μπορεί να παίξει. Ειδάλλως Λυμπερόπουλος και Σέρτζιο θα είναι οι δύο παίκτες που θα βγάλουν τα... κάστανα από τη φωτιά ή θα υπάρξει μεταφορά του Σκόκο στην επίθεση. Και βέβαια όλα αυτά με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει κανένα επιπλέον απρόοπτο. Αν και στην ΑΕΚ ζουν καθημερινά με... απρόοπτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου