Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

«Μελετάει προτάσεις ο Τζιμπούρ»



Το μέλλον του Ράφικ Τζιμπούρ, από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει υπογράψει στην ΑΕΚ, είναι δεδομένο πως θα απασχολήσει έντονα τον Τύπο της Αλγερίας, καθώς ο «τρομοκράτης» είναι ένα από τα «αγαπημένα» τους παιδιά. Έτσι λοιπόν, από σήμερα κιόλας, δεύτερη μέρα που ο επιθετικός της Ένωσης μπορεί να διαπραγματευτεί και να υπογράψει με άλλη ομάδα, υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ της «Le Buteur», που αναφέρεται στην επόμενη μέρα του Τζιμπούρ και στο ραντεβού της περασμένης Παρασκευής (παραμονή πρωτοχρονιάς) με τον Σταύρο Αδαμίδη, που τελικά δεν έγινε. Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο διεθνής Αλγερινός επιθετικός, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, επικαλούμενους προσωπικούς λόγους, ένα ραντεβού που αναμένεται να γίνει με το νέο έτος.

Στη συνέχεια μάλιστα, κάνει αναφορά σε όλο το ιστορικό, από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του, τονίζοντας όμως πως πλέον είναι ελεύθερος να μελετήσει προτάσεις που ήδη έχει στα χέρια του.
«Στις 7 Σεπτεμβρίου η ΑΕΚ με πρωτοβουλία του προέδρου της, Σταύρου Αδαμίδη, είχε καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τον Αλγερινό διεθνή ποδοσφαιριστή για την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Ο πρόεδρος του συλλόγου τότε, είχε καθησυχάσει τους οπαδούς πως οι υπογραφές θα έρθουν τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει συμβεί από τότε και τώρα, ο «τρομοκράτης», όπως τον αποκαλούν στην Ελλάδα, είναι ελεύθερος να επιλέξει εκείνος τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αφού λοιπόν ήρθε το νέο έτος και όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, ο παίκτης είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα. (...) Ο επιθετικός της ΑΕΚ θα έχει τον απαραίτητο χρόνο να μελετήσει όλες τι προσφορές που έχει και να πάρει την τελική του απόφαση. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ από την πλευρά του, θα κάνει μία επιπλέον προσπάθεια, βελτιώνοντας την οικονομική πρόταση, για να τον κρατήσει για επιπλέον 2 χρόνια στην ομάδα»
Παρακάτω γίνεται λόγος για ενδιαφέρον που έχουν ήδη εκφράσει γαλλικές και γερμανικές ομάδες, μέσω του εκπροσώπου του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στο πρώτο μισό της φετινής περιόδου για την ΑΕΚ, οι εμφανίσεις του Ράφικ Τζιμπούρ δεν πέρασαν απαρατήρητες από ομάδες της Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αρκετές ομάδες έχουν δείξει την επιθυμία τους να αποκτήσουν τον παίκτη, μετά το τέλος της σεζόν. Οι πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν πως γαλλικές και γερμανικές ομάδες έχουν επικοινωνήσει πρόσφατα με τον εκπρόσωπο του παίκτη και συζήτησαν πιθανή μεταγραφή του το ερχόμενο καλοκαίρι. Γνωρίζοντας πως ο ποδοσφαιριστής είναι ελεύθερος, θέλουν να κινηθούν άμεσα».
Μάλιστα, στη συνέχεια του δημοσιεύματος, γίνεται λόγος και για συλλόγους που είχαν δείξει από πέρσι ενδιαφέρον για τον Τζιμπούρ, όταν αυτός βρισκόταν εκτός ομάδας, λόγω της κόντρας του με τον Μπάγεβιτς. Ανόβερο, Στουτγάρδη, Αμβούργο, Λανς, Τουλούζ και Νανσί, θα εξέταζαν και πάλι την περίπτωση του «τρομοκράτη», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, την στιγμή μάλιστα που δεν θα χρειαστεί να δώσουν τα 3 εκ ευρώ (τόσο είχε κοστολογηθεί πέρσι ο Τζιμπούρ) που είχε ζητήσει πέρσι η ΑΕΚ. Τέλος, το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με τον ισχυρισμό της ΠΑΕ, που επιμένει για σίγουρη συμφωνία με τον παίκτη: «Ωστόσο, παρά τον αργό ρυθμό που λαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις με τον επιθετικό, η ΑΕΚ εξακολουθεί να πιστεύει πως θα τον πείσει για να υπογράψει τη νέα συμφωνία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου