Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ψάχνεται για την άμυνα ο Χιμένεθ


Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε και σήμερα τον Σάββα Γκέντσογλου να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και πολύ δύσκολα θα τον έχει στην διάθεσή του για το ματς της Τετάρτης με την Κέρκυρα. Ωστόσο, ο νεαρός αμυντικός μέσος της Ένωσης δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα για την ΑΕΚ, καθώς και ο Κώστας Μανωλάς θα απουσιάσει από την εν λόγω αναμέτρηση. Ο στόπερ του δικεφάλου, συμπλήρωσε κάρτες στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και είχε προαποφασιστεί να εκτίσει τη μία αγωνιστική της τιμωρίας του, στο πρώτο ματς του δευτέρου γύρου.


Αυτή η απουσία βάζει σε δίλλημα τον Μανόλο Χιμένεθ, που δεν έχει καταλήξει ακόμα το ποιος θα είναι ο παίκτης που θα παίξει δίπλα στον Τραϊανό Δέλλα, στο κέντρο της άμυνας.Η λογική εξέλιξη θα ήταν ο Κριστιάν Νασούτι να πάρει φανέλα βασικού και να αγωνιστεί στο πλευρό του «Τράι», καθώς είναι ο μοναδικός στόπερ που είναι στη διάθεση της ομάδας. Ωστόσο η μεγάλη του αποχή από τις επίσημες υποχρεώσεις της ΑΕΚ (τελευταία φορά έπαιξε στην Καβάλα στις 21/11), κρατάνε διστακτικό τον προπονητή της Ένωσης, για τον βαθμό ετοιμότητάς του. Η άλλη επιλογή είναι ο Σάνελ Γιάχιτς. Ο Βόσνιος, που φέτος χρησιμοποιείται περισσότερο ως δεξί μπακ (στο παιχνίδι με την Κέρκυρα θα παίξει εκεί πιθανότατα ο Γεωργέας), μοιάζει να είναι επικρατέστερος ως αντί-Μανωλάς, παρόλο που πολλές φορές έχει αποδείξει ότι δεν είναι η φυσική του θέση και μόνο ως λύση ανάγκης μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ο πονοκέφαλος όμως του Μανόλο Χιμένεθ γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, όταν έχει να αντιμετωπίσει τόσο σοβαρό δίλλημα, τη στιγμή που υπάρχει μόλις μία απουσία για την θέση των κεντρικών αμυντικών. Με τον Μανωλά τώρα να απουσιάζει (σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να είναι ο Δέλλας), ο Ισπανός προβληματίζεται έντονα για το ποιος θα καλύψει το κενό. Για αυτό η ανάγκη απόκτησης ενός αξιόπιστου στόπερ, που δεν θα κάνει τον προπονητή της «σπάει» το κεφάλι του, είναι αναγκαία. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η προσθήκη ενός κεντρικού αμυντικού, την μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, έχει χαρακτηριστεί από τον Μανόλο Χιμένεθ, ως επιτακτική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου