Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ντικούδης:Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο Sentra 103.3 για την επιστροφή του τον κόσμο της ΑΕΚ,αλλά και πολλά άλλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ:«Γύρισα γιατί για εμένα ο σύλλογος αυτός και το όνομα αυτό, λέει πολλά. Έχω περάσει τρομερές στιγμές εκεί. Μίλησα με τον Μηνά Γκέκο το καλοκαίρι και μου είπε να έρθω να βοηθήσω. Δεν είχα διάθεση να φύγω από την Αθήνα και να ψάχνω ομάδα στο εξωτερικό κι όλα αυτά συνετέλεσαν στο γεγονός να επιστρέψω».Για το τι σημαίνει η ΑΕΚ για τον ίδιο:«Για μένα η ΑΕΚ είναι μεγάλο κεφάλαιο και ανεξάρτητα σε πιο επίπεδο βρίσκεται αυτή την στιγμή, η φανέλα είναι βαριά και είναι τιμή για όλους τους παίκτες να λένε ότι έχουν παίξει στην ΑΕΚ στην καριέρα τους».


Για τις δηλώσεις του Μηνά Γκέκου:«Δυστυχώς όλα όσα είπε (σ.σ. ο Μηνάς Γκέκος) είναι αλήθεια. Είναι ένα γήπεδο το Ελληνικό που είναι πολυτέλεια για την ΑΕΚ και μπορεί να το συντηρήσει στις μέρες μας μόνο μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι δύσκολη η συντήρηση του κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ελλείψεις. Σε διάφορους χώρους που δεν είναι πλήρης, αλλά και σε θέματα ζεστού νερού ή πετρελαίου.Το γήπεδο είναι τεράστιο και χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ότι ένα μικρότερο, ώστε να συντηρηθεί και να ζεσταθεί. Έχουμε περάσει πολλά το τελευταίο διάστημα, όπως με τους ξένους να έρχονται παραμονή του αγώνα να παίξουν. Αν η ομάδα δεν μπει σε μια σειρά τώρα που είναι σε κρίσιμη καμπή το πρωτάθλημα θα έχουμε πρόβλημα. Αν στρώσουν αυτά τα πράγματα και συνεχίσουμε, η ομάδα έχει πολύ ταλέντο και μπορεί να κάνει κάτι καλό».


Για την βοήθεια από τον κόσμο:«Ο κόσμος χωρίζεται σε δύο σκέλη. Ο απλός φίλαθλος που πηγαίνει στο γήπεδο και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του και το δεύτερο σκέλος είναι κάποιος επώνυμος που θέλει να ασχοληθεί με τα διοικητικά και να βοηθήσει με άλλους τρόπους. Αυτό είναι που λείπει αυτή τη στιγμή από την ομάδα πιο πολύ. Το δεύτερο σκέλος. Θεωρώ ότι είναι τόσο ρευστά τα πράγματα εκτός των δύο μεγάλων που αν μπουν άτομα στην ομάδα που μπορούν να βοηθήσουν δεν είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις επίπεδο.Πλέον όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Όπως πολύ κοντινό είναι να μπεις στα πλέι οφ, τόσο κοντινός είναι κι ο υποβιβασμός. Όποια ομάδα είναι διοικητικά σταθερή θα βρίσκεται σ’ ένα καλό επίπεδο και όποια ομάδα έχει προβλήματα θα φτάσει στον υποβιβασμό».Για το ότι ο Κολοσσός αντιστάθηκε στον Ολυμπιακό και αν σημαίνει κάτι αυτό:«Να έχουμε φτάσει Γενάρη μήνα για να βρούμε ένα ματς στο οποίο έχει ‘γαργαληθει’ λίγο ο Ολυμπιακός είναι αστείο. Άλλες χρονιές υπήρχαν και άλλες ομάδες που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Όταν ήμουν εγώ στην ΑΕΚ πάντα διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα και το πήραμε το 2002. Τώρα έχει γίνει ένα μονοπώλιο και φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι μια ομάδα κόντραρε σε ένα παιχνίδι τον Ολυμπιακό και λέμε ότι είναι θρίαμβος. Ξεκινάμε και ξέρουμε ποιος είναι ο τελικός και ότι δύσκολα θα κάνουν ήττα στο πρωτάθλημα οι δυο μεγάλοι, αυτό δεν είναι πρωτάθλημα».


Για τους Ιβκοβιτς, Ομπράντοβιτς και το ντέρμπι:«Προπονητικά είναι πολύ μπροστά και οι δύο. Εγώ έχω μάθει πάρα πολλά από τον κύριο Ίβκοβιτς που με πήρε στην ΑΕΚ, όταν ήμουν μικρός και αυτός ήταν ουσιαστικά που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω. Προπονητικά είναι σε άλλο επίπεδο και οι δυο και μεταξύ τους έχουν πολλά να κρύψουν ο ένας από τον άλλο. Έχουν και οι δυο καλές ομάδες με πολλά εργαλεία. Έχουν εμπειρία και επειδή ξέρουν και οι δύο ότι το πρωτάθλημα κρίνεται στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου και ότι στο τέλος στα πλέι οφ θα καταλήξουν οι δυο τους, προετοιμάζονται αποκλειστικά για αυτά τα παιχνίδια».


Για τις διαφορές στην φιλοσοφία Ιβκοβιτς, Ομπράντοβιτς:«Ο Ίβκοβιτς ότι θέλει να σου περάσει στο περνάει με πολύ ηρεμία. Ο Ομπράντοβιτς από την άλλη είναι ένας προπονητής που είναι πάνω από το κεφάλι σου και είναι πιο απαιτητικός και φωνακλάς. Μπασκετικά έχουν πάνω κάτω την ίδια φιλοσοφία και έχουν κοινά, αλλά ο τρόπος που στο περνάει ο καθένας είναι διαφορετικός».


Για την επιστροφή Σπανούλη στο ΟΑΚΑ:«Τον συνάντησα στο αεροδρόμιο στην επιστροφή χτες και μου είπε αστειευόμενος ότι προετοιμάζεται να πάρει ένα αλεξίσφαιρο και κράνη! Είναι άλλο ένα κομμάτι του επαγγέλματος αλλά έχει παραγίνει το κακό, δεν μπορούμε να μιλάμε για σωματικές ακεραιότητες και τέτοια πράγματα».


Για την Λάρισα στο ποδόσφαιρο:«Πονεμένη ιστορία. Όλοι όσοι είμαστε από εκεί, γιατί όλοι οι Λαρισαίοι είμαστε κοντά στην ομάδα, αυτό που συνέβη φέτος και περιμέναμε ν’ αλλάξει επίπεδο η ομάδα, βλέπουμε ξαφνικά έναν υποβιβασμό. Είναι ένα μεγάλο χτύπημα για την πόλη. Ελπίζω να μην γίνει αλλά και μόνο που φτάσαμε ως εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου