Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Παππάς: Έγιναν λαθροχειρίες στην ΑΕΚ


Παππάς: Έγιναν λαθροχειρίες στην ΑΕΚ Καταιγιστικός ήταν ο Πέτρος Παππάς και στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το οποίο και δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη (12/1). Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κάνει λόγο για «Υπαλληλικές λαθροχειρίες και υπερχρεώσεις συνεργατών ήταν στην ηµερήσια διάταξη», αναφέρεται στον Αδαμίδη και στα συμβόλαια των Σκόκο, Μπλάνκο:
«Ο κ. Αδαµίδης, όπως και όλα τα µέλη του ∆.Σ., είναι φανατικός ΑΕΚΤΖΉς, έξυπνος άνθρωπος και έµπειρος στα νοµικά του ποδοσφαίρου και ειδικά των γηπέδων. Τον γνώρισα πριν από 3 χρόνια από κοινούς γνωστούς και τον σύστησα στους τότε µετόχους οι οποίοι τον ενέκριναν συνολικά. Θεωρώ ότι ήταν εξαιρετική επιλογή και ότι έχει βάλει τάξη σε ένα απίστευτο µπάχαλο που επικρατούσε µέσα στην ΠΑΕ.

Υπαλληλικές λαθροχειρίες και υπερχρεώσεις συνεργατών ήταν στην ηµερήσια διάταξη, είτε στα εισιτήρια του γηπέδου είτε στα εισιτήρια τα αεροπορικά, στα ενοίκια των σπιτιών, στη φύλαξη των γηπέδων και ποιος ξέρει πού αλλού. Οι υπάλληλοι ήταν σχεδόν διπλάσιοι των σηµερινών. Πολλοί είχαν εταιρικά αυτοκίνητα, µέχρι και η καθαρίστρια είχε εταιρικό κινητό. Τι να πρωτοθυµηθώ. Πολλοί φίλαθλοι µάς λένε διαχειριστές. Ναι, είµαστε και διαχειριστές, τι θέλετε να γίνεται δηλαδή; Να σπαταλώνται τα χρήµατα της οµάδας και όποιων ολίγων επενδύουν και να φτάσουµε σε ενάµιση χρόνο στο Financial fairplay system και να µην µπορούν να συµµαζευτούν τα ασυµµάζευτα; Ισως πλησιάζει πλέον η ώρα που ο κόσµος της κάθε οµάδας θα πρέπει να κληθεί να συµµετάσχει στο µέλλον της οικονοµικά και διοικητικά. Ο κ. Κανελλόπουλος έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτό το θέµα και µε βρίσκει σύµφωνο. Εγώ είµαι διατεθειµένος να συνεισφέρω τις µετοχές µου ΤΣΑΜΠΑ σε ένα τέτοιο σχήµα».

∆εν σας ενδιαφέρει να µπείτε εσείς µπροστά και να γίνετε πρόεδρος;«Θυµίζω ότι µπήκα µε 4%και µε πίστη σε όραµα κάτι που απέχει πολύ από προσωπικές µαταιοδοξίες και φιλοδοξίες.
∆εν είχα ποτέ, ούτε και έχω καµία επιθυµία να γίνω πρόεδρος, ούτε καν να συµµετέχω στην καθηµερινότητα και τις διοικητικές αποφάσεις της οµάδας.
Αλλωστε η ΑΕΚ έχει και πρόεδρο και ∆Σ... Χρήµατα δεν έχει. Η δηµοσιότητα, που είναι αναπόσπαστο µέρος αυτής της θέσης, είναι κάτι που όχι µόνο δεν µε αφορά, αλλά µου είναι και δυσάρεστη. Καιο λόγος που δίνω αυτήν τη συνέντευξη τώρα είναι γιατί θα ήθελανα γνωρίζουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ την αλήθεια».

Τι έχει συµβεί µε τις ανανεώσεις των συµβολαίων των Σκόκο,Τζιµπούρ και Μπλάνκο;«Ρωτήστε τον πρόεδρό µας και το ∆.Σ., είναι οι µόνοι αρµόδιοι για αυτά τα θέµατα. Αυτό που µπορώ να πω είναι ότι κρατήσαµε τον ποιοτικότερο παίκτη, αλλά δεν µπορούµε και από την άλλη πλευρά να πληρώνουµε ό,τι ζητάει ο καθένας όποτε του καπνίσει σε µία εποχή κρίσης και φυσικά δεν µπορούµε να ανεχόµαστε ανάρµοστες συµπεριφορές ατιµώρητα».

Τελικά μπορεί να κατασκευαστεί γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια;

«Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι αρκετά περισσότερες υπέρ της ανέγερσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά κατά. Γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και εάν νομικά γίνεται, θα χορηγηθεί η άδεια. Θέλει να βοηθήσει και το κράτος αυτή τη φορά. Την προηγούμενη, ήταν σε όλους τους ειδικούς γνωστό (εκτός από αυτούς που το γκρέμισαν ίσως...) ότι δεν θα πέρναγε από το ΣτΕ. Αν γίνουν σωστά οι διαδικασίες υπάρχουν σοβαρές ελπίδες για ένα γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θεατών. Μετά βέβαια θα πρέπει να βάλουν... χεράκι και κάποιοι κρατικοί φορείς. Έχουμε σοβαρές υποσχέσεις και αναμένουμε να προχωρήσουν σωστά οι διαδικασίες».

Σας ενδιαφέρει να επενδύσετε στο γήπεδο και να δείτε το θέμα επαγγελματικά; Τελικά θα συμβάλλεται οικονομικά ή όχι;

«Πήγα με τον κ. Αδαμίδη να δω τον κ. Σγουρό επειδή τον γνωρίζω και είναι φίλος και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να κάνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αμέσως όλοι είπαν ότι θα χτίσω εγώ το γήπεδο. Αυτό δεν ισχύει. Δεν σκοπεύω να ανακατευτώ άμεσα με το γήπεδο ώστε μετά να λένε ότι το κάνω για να βγάλω χρήμα. Καλύτερα μακριά γιατί ό,τι και να κάνουμε για το καλό, στο τέλος μεταφράζεται ανάποδα».

Για το μέλλον της ΑΕΚ, τόνισε:
"Νομίζω η κατάσταση είναι μονόδρομος πλέον. α) Πρέπει να δημιουργηθεί μία ομάδα εύπορων μετόχων που να είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν την ομάδα μέχρι να ξεκινήσει το financial fair play. Εάν, για παράδειγμα, βρεθούν δέκα ΑΕΚτζήδες που να δέχονταν να βάλουν κάθε χρόνο για τα επόμενα δυο χρόνια μέσο όρο 1.5 εκ. ευρώ ο καθένας στην ΑΕΚ, σχεδόν θα εξαφανιστεί η "τρύπα". Εγώ θα ήμουν διατεθειμένος να είμαι ένας απ' αυτούς τους δέκα.
Β) Θα μπορούσε να μπει σαν μέτοχος ο κόσμος της ΑΕΚ. 'Οπως είπα και παραπάνω, δέχομαι να δώσω τις μετοχές μου χωρίς να πάρω δεκάρα. Ας τις πάρει ο κόσμος δίνοντας το όποιο αντίτιμο θα οριστεί από την ΑΕΚ.
Γ) Η ομάδα πρέπει να έχει έσοδα, άρα ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο (παρότι πάνω από τα μισά έσοδα εισιτηρίων διατίθενται σε διάφορους φόρους και ο κόσμος δεν το ξέρει αυτό).
Δ) Εκτός από τα παραπάνω, πρέπει να συνεχιστεί το οικονομικό νοικοκύρεμα και η ομάδα να έχει ισοσκελισμένο ισολογισμό κάθε χρόνο, αλλιώς δεν θα επιζήσει μέσα στο νέο σύστημα.
Ε) Να χτιστεί δικό μας ιδιόκτητο γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια, εάν γίνεται, ή αλλού, εάν δεν γίνεται, και το κράτος και οι φορείς να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια όπως π.χ. συνέδραμαν τη Λάρισα.
Εάν όμως δεν υπάρχουν οι δέκα εύποροι, δεν θα έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, δεν συμμετάσχουν στο στο κατά δύναμη οι απλοί φίλαθλοι και δεν υπάρχει νοικοκύρεμα στην οικονομικές λύσεις. Η πρώτη είναι σαν μάννα εξ ουρανού να εμφανιστεί ο... θείος από την Αμερική, μόνο που αυτή τη φορά θα πρέπει να είναι κάποιος εύπορος θείος και η δεύτερη λύση είναι ο ΠΑΟΚ".
Για τον Νοτιά, είπε:
"Ο κ Νοτιάς έχει βάλει μέχρι πάρα πολλά χρήματα στην ΑΕΚ χωρίς ποτέ να έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο στο παρελθόν. Επίσης έχει βάλει μεγάλα ποσά για το προπονητικό κέντρο για το οποίος είχε διαφωνήσει κάθετα τότε, διότι θεωρούσα ότι μπορούσε να γίνει με το 40% των χρημάτων που επενδύθηκαν.
Είχα λύση να προτείνω. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκα. Αγόρασε λοιπόν ο κ. Νοτιάς με την προτροπή της διοίκησης του Νίκου Θανόπουλου ένα πανάκριβο οικόπεδο και η οικονομική αφαίμαξη του είχε ως αποτέλεσμα να "κουραστεί" οικονομικά.
Οι σχέσεις πάντως μεταξύ μας είναι πολύ καλές και ό,τι γράφεται είναι εκ του πονηρού. Ακόμα και εάν σταματούσε να πληρώνει, πάλι οι σχέσεις μας θα παρέμεναν καλές γιατί είναι άνθρωπος που έχει προσφέρει τα μέγιστα. Και κατά τη γνώμη μου δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει πίσω τα χρήματα του".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου