Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τα βρίσκει με δύο τράπεζες


Στο τέλος του Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ένα πολύ κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα στην ΑΕΚ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Εκεί θα αναλυθεί λεπτομερώς το σχέδιο του αρχιτέκτοντα Στέλιου Αγιοστρατίτη για την κατασκευή γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια με όλα όσα θέλει να κάνει στο οικόπεδο των 30.000 τ.μ. Ποδοσφαιρικό γήπεδο 28.000 θέσεων που ενδεχομένως να φτάσει στις 30.000 αν είναι εφικτό, εμπορικούς χώρους 5.000 τ.μ. (ή και ακόμα πιο ήπια χρήση) και πάρκινγκ 1.200 θέσεων, ενώ για το οικόπεδο που βρισκόταν το εργοστάσιο της Μπριτάνια υπάρχει η σκέψη μετά την ολοκλήρωση του έργου να γίνει κλειστό 5.000 θέσεων για την «Βασίλισσα» και τα ερασιτεχνικά τμήματα.
Το κόστος αρχικά και με τους πρώτους υπολογισμούς εκτιμήθηκε στα 80-100 εκατ.ευρώ. Οσο περνά ο χρόνος, τόσο γίνεται και πιο συγκεκριμένη η εκτίμηση. Ο Σταύρος Αδαμίδης έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα περισσότερο από ποτέ τις επαφές του και είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με δύο τράπεζες του εξωτερικού. Από εκεί στοχεύει να αντλήσει τα κεφάλια ύψους 30-35 εκατ.ευρώ, για το αρχικό ποσό των περίπου 65 εκατ.ευρώ που χρειάζεται. Τα υπόλοιπα πέρα από τα δάνεια, θα προέλθουν από χρηματοδότηση (όποιοι επενδυτές ενδιαφερθούν μαζί με τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ) και χορηγικά προγράμματα.
Αν όλα πάνε καλά και εντός του 2011 ξεκινήσουν τα έργα στην Νέα Φιλαδέλφεια (ο μεγάλος στόχος), η ΑΕΚ θα ξεκινήσει με τα 65 εκατ.ευρώ και στην πορεία θα δει πόσα θα χρειαστούν ακόμα για να τα εξασφαλίσει πολύ νωρίτερα. Πάντως, όπως έχει τονιστεί από την ΑΕΚ για την αρχή των έργων θα χρειαστούν περίπου 30 εκατ.ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου