Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

«Θέλουμε καλύτερους από αυτούς που έχουμε»

Μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ ότι χρειάζεται η ΑΕΚ καθώς στην καθιερωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στην απόκτηση ποιοτικών παικτών που θα βοηθήσουν την ομάδα του.
Ο Ισπανός είπε για τις μεταγραφές τα εξής: «Τα μεταγραφικά αποπροσανατολίζουν εμένα και τους ποδοσφαιριστές. Οι μεταγραφές που έχω τώρα είναι οι ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεσή μου. Ο κ. Γκρέταρσον, όπως και όλη η ΑΕΚ, δουλεύουμε για την καλύτερη λύση. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Αν καταφέρουμε να φέρουμε παίκτες που συζητάμε, όχι μόνο θα κάνουν καλό στην ΑΕΚ, αλλά πρόκειται για παίκτες που δύσκολα θα έρχονταν σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Είναι όμως δύσκολο, όχι μόνο για μας, αλλά για οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα.


Πρόκειται για παίκτες που είναι βασικοί σε ομάδες της Ισπανίας. Προσπαθούμε να βρούμε κάποιες άλλες λύσεις και αν δεν τα καταφέρουμε να πάρουμε αυτούς που θέλω, θα εμπιστευτώ αυτούς που η ομάδα έχει παρακολουθήσει εδώ και καιρό. Θέλουμε παίκτες μόνο αν είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε. Διαφορετικά θα μείνουμε με τα παιδιά που υπάρχουν, γιατί μην ξεχνάμε πως είμαστε τρίτοι. Με δουλειά και με τη βοήθεια του Θεού μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Με όλα όσα αρνητικά συμβαίνουν είμαστε τρίτοι και μπορούμε να χάσουμε αυτή τη θέση μόνο από τον ΠΑΟΚ».

Για τις φήμες περί δανεισμού του Μίτσελ από την Μπέρμιγχαμ, ανέφερε: «Αν ο Μίτσελ ερχόταν και είναι στο επίπεδο που ήταν πέρυσι στη Χιχόν, είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής. Γι’ αυτό και η Μπέρμιγχαμ πλήρωσε 3 εκατ. λίρες να τον αποκτήσει. Αν ο Μίτσελ είναι στο επίπεδο που βρισκόταν στη Χιχόν, ίσως να τον ήθελε ακόμη και η Ρεάλ Μαδρίτης. Έχω χάσει λίγο τα ίχνη του τελευταία. Είναι ένα αμυντικό χαφ κι εμείς έχουμε μόνο ένα καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, τον Γρηγόρη Μάκο».

Για τους παίκτες που έχει προτείνει να αποκτηθούν ή να δοκιμαστούν ο Άρναρ Γκρέταρσον, ο Χιμένεθ είπε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο υλικό της ΑΕΚ. Έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Αν δεν είναι νεαρός, δεν έχει φιλοδοξία ή δεν μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο της ομάδας, δεν θα τον πάρουμε. Οι παίκτες που είδαμε δεν πιστεύουμε πως μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Το ποδόσφαιρο είναι συλλογικό και όλοι κάνουν τη δουλειά τους για να κάνουμε σωστές επιλογές. Εμπιστεύομαι τη δουλειά που κάνουν οι συνεργάτες μου. Όλοι δουλεύουμε για το καλό της ομάδας».

Για τη φημολογία περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον Γιώργο Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού απάντησε χαριτολογώντας: «Δεν θέλω να μιλήσω, γιατί αν το πω θα τον κυνηγήσει να τον πάρει ο Ολυμπιακός».

Για το θέμα του Ραφίκ Τζιμπούρ πάντως, δεν θέλησε να επεκταθεί. «Το θέμα Τζεμπούρ το έχω κάνει πέρα. Ποτέ δεν είχα μέχρι εκείνη την ημέρα κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Ραφίκ. Τον θεωρώ στο αγωνιστικό κομμάτι πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Μετά το επεισόδιο τον έκανα πέρα στην προπόνηση και σέβομαι απόλυτα την όποια απόφαση παίρνουμε σαν σύλλογος. Εγώ δεν μπορώ να διορθώσω προβλήματα του παρελθόντος, αλλά τα τωρινά και προσπαθώ να βελτιώσω μία ομάδα. Αλλά δεν πρόκειται να κοιτώ τον καθρέφτη για να βλέπω ποιος έρχεται πίσω. Κοιτάζω μόνο μπροστά. Η απόφαση είναι ο Τζεμπούρ να τεθεί εκτός ομάδας. Αγωνιστικά είναι απώλεια, αλλά η ομάδα είναι πάνω από όλους. Έχουν περάσει από την ιστορία της ΑΕΚ πολλοί προπονητές, παίκτες, πρόεδροι, άλλοι καλύτερα κι άλλοι χειρότερα, αλλά η ομάδα παραμένει. Για ένα καλό χτίσιμο χρειάζονται καλές βάσεις. 

Πάνω από το αγωνιστικό κομμάτι βρίσκεται η ιστορία της ομάδας, όλη η ομάδα. Όπου υπάρχει κάποιο πρόβλημα, κάποια διαμάχη που θα λυθεί δικαστικώς, ο καθένας τραβά το δικό του δρόμο και παλεύει για τα δικά του συμφέροντα. Θα με ενδιέφερε μόνο αν ο Τζεμπούρ ήταν ακόμη στη δική μου διάθεση. Από τη στιγμή που η ομάδα αποφασίζει να αποχωρήσει ο Τζεμπούρ, δεν είναι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Του εύχομαι τα καλύτερα σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, αλλά δεν είναι στο χέρι μου να πάρω οποιαδήποτε απόφαση. Εμένα δεν με υποχρεώνει κανείς να κάνω τίποτα. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε η Σεβίλλη, ούτε κανείς. Μόνο ο Θεός».

Για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό τόνισε: «Παίζουμε με μία ομάδα που έχει πολύ καλά όπλα και θα μας δυσκολέψει αρκετά. Αυτό που εύχομαι για το ματς με την Κέρκυρα είναι να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Θέλουμε να βρούμε το στόχο. Να έχουμε την ίδια δημιουργία φτάνοντας στην αντίπαλη περιοχή, αλλά με καλύτερη αποτελεσματικότητα. Πολλές φορές το γκολ είναι και θέμα τύχης. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Στο ματς με την Κέρκυρα δεν είχαμε κάνει τόσο καλό παιχνίδι, αλλά είχαμε κατοχή της μπάλας, ευκαιρίες, προσπαθήσαμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω και με σωστές κινήσεις. Όταν όμως δεν μπορείς να σκοράρεις, όλα είναι μηδέν. Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, αλλά δεν μπορείς να συγχαρείς κανέναν όταν δεν κερδίζει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου