Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

«Πρόβλημα η διοικητική αστάθεια στην ΑΕΚ»

Μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος η ομάδα της Κέρκυρας έχει μια καλή παρουσία και είναι μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. Η χρονιά έκλεισε ιδανικά με την νίκη επί του ΠΑΟΚ, με τον Άκη Στολτίδη να χαρίζει μια μεγάλη νίκη στους «Φαίακες», πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ με τους νησιώτες. Ο αρχηγός της ομάδας μίλησε στο aek365.gr για την πορεία του ΑΟ Κέρκυρα, την ΑΕΚ του Χιμένεθ, τον Μπάγεβιτς και την Εθνική ομάδα.







Για την Κέρκυρα
Πρώτο γκολ με την Κέρκυρα και σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ. Την πιστεύατε αυτή την νίκη; Θεωρείτε ότι θα σας βοηθήσει ψυχολογικά στην συνέχεια του πρωταθλήματος;
«Πάντα είναι κολακευτικό όταν ένας ποδοσφαιριστής πετυχαίνει γκολ, νιώθει ωραία αλλά δεν σημαίνει και τίποτα ιδιαίτερο. Το σημαντικό ήταν ότι κατακτήσαμε τη νίκη απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο γιατί την πιστεύαμε πολύ. Έχουμε μια αρκετά καλή ομάδα και πιστή στις δυνατότητες μας. Πιστεύαμε στη νίκη και τα καταφέραμε δικαία. Κάθε νίκη βοηθά στον ψυχολογικό τομέα άσχετα από τον αντίπαλο. Για την επίτευξη του στόχου μας κάθε βαθμός είναι πολύ σημαντικός και από βαθμολογικής άποψης και από ψυχολογικής καθώς μας δίνει ώθηση για την συνέχεια »

Είστε ικανοποιημένοι από την συγκομιδή των 19 βαθμών στον πρώτο γύρο;
«Θεωρώ ότι είμαστε αρκετά καλά, βεβαίως πάντα υπάρχουν δυνατότητες για κάτι παραπάνω, αλλά αν δούμε γενικά τη βαθμολογία και σε τι κατάσταση είναι οι άλλες ομάδες και το πώς είμαστε εμείς , μας δίνει αρκετές ελπίδες για την συνέχεια»

Επηρέασε την ομάδα η αλλαγή προπονητή και πως;
«Την επηρέασε άμεσα απ' ότι είδατε όλοι. Άλλαξε ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας, το πώς προσεγγίζει τα ματς, άλλαξε εντελώς το στυλ παιχνιδιού της και η τακτική της. Επίσης άλλαξε η ψυχολογία και η διάθεση της ομάδας. Όλα είναι εντελώς διαφορετικά και αυτό αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο»

Γενικά το κλίμα στην ομάδα πως είναι;
«Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό καθώς πλέον ξέρουμε τι μας γίνετε και ποιες είναι οι δυνατότητες μας. Υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα ότι θα πάνε πολύ καλύτερα τα πράγματα. Η καλή ψυχολογία φτιάχνεται μέσω του αγωνιστικού κομματιού, δεν φτιάχνεται διαφορετικά. Ούτε οι πρόεδροι ούτε οι εξωγενείς παράγοντες μπορούν να φτιάξουν την ψυχολογία της ομάδας αν αυτή δεν αγωνιστεί καλά. Λόγω του ότι η ομάδα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, υπάρχει και καλό κλίμα και αισιοδοξία.»

Υπάρχει κάποια ομοιότητα μεταξύ του κ. Τεννέ και του κ. Μπάντοβιτς;
«Όχι δεν υπάρχει καμία ομοιότητα. Με τον κ. Τεννέ ήμαστε μια ομάδα εντελώς αμυντικογενής, περιμέναμε συνεχώς τον αντίπαλο και δεν παίζαμε ουσιαστικά ποδόσφαιρο. Με τον κ. Μπάντοβιτς η ομάδα απέκτησε μια ισορροπία. Όταν χάνουμε την μπάλα πρέπει να αμυνόμαστε και όταν έχουμε την κατοχή της μπάλας να κάνουμε επίθεση ανεξαρτήτως αντιπάλου. Από την πρόσληψη του κ. Μπάντοβιτς η ομάδα παίζει κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, δημιουργεί ευκαιρίες και σκοράρει πιο εύκολα»

Πρώτη φορά βρίσκεσαι σε ομάδα που έχει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία, πως είναι για σένα αυτό;
«Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό για μένα αλλά προσπαθώ να προσαρμοστώ στην καινούρια κατάσταση, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Ουτως η άλλως γνώριζα πριν έρθω στην ομάδα ποιοι είναι οι στόχοι και αυτό με βοήθησε στην προσαρμογή. Το ποδόσφαιρο, το αγωνιστικό κομμάτι, δεν αλλάζει, είναι ίδιο όποιοι και να είναι οι στόχοι.»

Για την ΑΕΚ
Στον αγώνα του πρώτου γύρου απέναντι στην ΑΕΚ απουσίαζες, πως θα αντιμετωπίσετε τον αγώνα του Β' γύρου στο ΟΑΚΑ;
«Στην παρούσα φάση αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα μας. Το πώς θα είμαστε και το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς. Η ΑΕΚ βλέπουμε ότι έχει αρκετά προβλήματα, αλλά έχουμε και εμείς τα δικά μας. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Άλλο παιχνίδι στον πρώτο γύρο και άλλο αυτό τώρα. Αυτό που πραγματικά μας προβληματίζει είναι το πώς θα είμαστε εμείς σε αυτό τον αγώνα και το πώς θα ετοιμαστούμε. Από εκεί και πέρα για την ΑΕΚ ξέρουμε πόσο μεγάλος αντίπαλος είναι και πόσο καλούς ποδοσφαιριστές διαθέτει και θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε ανάλογα.»

Η άποψή σας γενικότερα για την φετινή ΑΕΚ ποια είναι;
«Μια ομάδα του βεληνεκούς της ΑΕΚ σίγουρα ο στόχος της είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε να συμβαίνει αυτό και ο μοναδικός λόγος είναι η διοικητική της αστάθεια και τα διοικητικά προβλήματα. Είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα, όχι μόνο για την ΑΕΚ, όταν δεν έχει την διοικητική σταθερότητα να μπορέσει να κυνηγήσει τους στόχους της. Το βλέπουμε και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει κάποια διοικητικά προβλήματα και βλέπουμε πως επηρεάζουν άμεσα την ομάδα.»

Ποια είναι η γνώμη σας για τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ Ντ. Μπάγεβιτς, με τον οποίο είχατε συνεργαστεί και ποιά για τον τωρινό της προπονητή Μανόλο Χιμένεθ;
«Με τον κ. Μπάγεβιτς είχαμε συνεργαστεί στον Ολυμπιακό όπου είχαμε κατακτήσει και το νταμπλ εκείνη τη χρονιά. Η ιστορία του μιλάει από μόνη της καθώς όλοι λίγο πολύ κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και αυτά δικαιώνουν τον Μπάγεβιτς. Εχει κατακτήσει πολλούς τίτλους με διαφορετικές ομάδες και αυτό τον κάνει έναν επιτυχημένο προπονητή. Όσον αφορά τον κ. Χιμένεθ δεν τον γνωρίζω, επίσης είναι λίγο καιρό στην Ελλάδα αλλά από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής η ΑΕΚ παρουσιάζει κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Έχει κάνει κάποιες πολύ καλές νίκες αλλά έχει κάνει και κάποιες πολύ κακές εμφανίσεις . Έχει γενικά μια αγωνιστική αστάθεια. Σε κάποια ματς όμως είναι πραγματικά πολύ καλή.»

Γνωρίζετε πολύ καλά τη θέση του αμυντικού χαφ, ποια είναι η γνώμη σας για τους αμυντικούς χαφ της ΑΕΚ Ντιόπ, Μάκο και Γκέντζογλου;
«Για να βρίσκονται στην ΑΕΚ σημαίνει ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές, το κατά πόσο θα βοηθήσουν την ΑΕΚ δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Έχουν πάντως καλά στοιχεία. Όσον αφορά τον Ντιόπ, είναι ένας ξένος ποδοσφαιριστής και θέλει τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στην ομάδα και τα ελληνικά δεδομένα . Και ο Μάκος και ο Γκέντζογλου είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Ειδικά ο Μάκος παρουσιάζεται καλύτερος φέτος αλλά η διάρκεια του χρόνου είναι αυτή που κρίνει.»

Για την Εθνική ομάδα
Αισθάνεσαι πικραμένος για την μη κλήση σου στην Εθνική ομάδα; Αυτός ήταν και ο λόγος που αρνήθηκες να πας στα φιλικά της Κύπρου όταν σου έστειλε την πρόσκληση ο Ότο Ρεχάγκελ;
«Όχι δεν αισθάνομαι πικραμένος. Αρνήθηκα να πάω διότι η κλήση μου ήταν άκαιρη, ήμουν επίσης σε μια προχωρημένη ηλικία ποδοσφαιρικά και δεν πιστεύω ότι υπήρχε κάποιος λόγος να με καλέσει εκείνη τη στιγμή. Εκτός αυτού, δεν ήταν μια κλήση η όποια έδειχνε ότι πίστευε σε μένα να πάω να βοηθήσω στην Εθνική ομάδα. Ήταν μια κλήση την οποία δεν την κατάλαβε κανένας θα έλεγα. Με κάλεσε σε κάποια παιχνίδια στα οποία δοκίμαζε άλλους 10-15 νεαρούς ποδοσφαιριστές στο τουρνουά στην Κύπρο και ήμουν ο μόνος τόσο μεγάλος σε ηλικία. Ήμουν 33 ετών και δεν θα μπορούσα να έχω μέλλον στην Εθνική. Θεώρησα άκαιρη την κλήση μου τότε και για αυτό αρνήθηκα. Αλλά δεν αισθάνομαι πικραμένος καθώς η Εθνική είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Αν υπήρχε κάποια κλήση όταν έπρεπε, εγώ θα πήγαινα και θα βοηθούσα την ομάδα. Δεν κλήθηκα, δεν τρέχει και τίποτα, δεν κρατώ κάποια πίκρα.»

Υπήρχε κάποιο θέμα με τον κ. Ρεχάγκελ όπως στις περιπτώσεις του Άκη Ζήκου και του Γρ. Γεωργάτου;
«Εγώ δεν είχα προσωπική επαφή με τον Ρεχάγκελ ποτέ σε αντίθεση με τον Γεωργάτο τον οποίο είχε καλέσει σε κάποια παιχνίδια όταν είχε πρωτοέρθει στην Εθνική. Αλλά η περίπτωση του Άκη Ζήκου είναι ανάλογη με την δική μου. Δεν τον είχε καλέσει ποτέ. Κατά τη γνώμη μου αν κάποιος άξιζε να κληθεί στην Εθνική περισσότερο από όλους, αυτός ήταν ο Ζήκος. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έφτασε να παίξει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό και είχε εξαιρετικές χρονιές στη Γαλλία και δικαιούταν κάποια κλήση στην ομάδα. Έστω σε ένα φιλικό. Δεν έγινε ούτε καν αυτό. Αυτές ήταν επιλογές του προπονητή. Βέβαια είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Εθνική και κανείς δεν μπορεί να του προσάψει και να πει τίποτα.»

Τέλος, η γνώμη σας για την Εθνική με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο ποια είναι;
«Η Εθνική με τον κ. Σάντος έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο λειτουργίας. Από εκεί που ήταν ένα κλειστό κλαμπ , τώρα δέχεται όσους ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν και κάνουν καλά την δουλειά τους . Ο Σάντος έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, αλλά δεν είναι πολύ καιρό στο τιμόνι της Εθνικής. Προσωπικά τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή και θα μπορέσει να προσφέρει στην Εθνική ομάδα αν έχει και την τύχη με το μέρος του, καθώς σε επίπεδο εθνικών ομάδων την χρειάζεσαι περισσότερο. Ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει και αυτός η όχι.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου