Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Που πάτε έτσι;


Τεράστια απώλεια για την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, «πετώντας» ακόμη δύο βαθμούς. Το τελικό 0-0 με την Κέρκυρα και η κάκιστη εμφάνιση της ομάδας, έδειξε για ακόμη μία φορά ότι αυτό το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση. Χρειάζεται η διοίκηση να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να έρθουν στην ΑΕΚ παίκτες επιπέδου... ΑΕΚ. Η άριστα αμυντικά στημένη Κέρκυρα, πήρε μία εύκολη ισοπαλία απέναντι στην ομάδα του Χιμένεθ που είχε μόνο τρεις ευκαιρίες με τον Μπλάνκο προκειμένου να φτάσει στο γκολ.

Ο Αργεντινός όμως είδε τα τελευταία λεπτά του αγώνα, από τον πάγκο με τον Χιμένεθ να αποφασίζει να τον κάνει αλλαγή σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα πίεζε. Στα θετικά της αναμέτρησης; Η συμμετοχή του Σέρτζιο Αμπντουραχμάνι. Ένα παιδί που η ΑΕΚ στηρίζει πολλά.

Η Κέρκυρα ήρθε στο ΟΑΚΑ με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Η ΑΕΚ από την άλλη είχε και αυτή τις δικές της απουσίες. Μία ομάδα ωστόσο επιβαλλόταν να μπει στο γήπεδο και να κυνηγήσει τη νίκη, παρά τα προβλήματά της. Η ΑΕΚ κυνήγησε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ με τον Ίσμαελ Μπλάνκο πρωταγωνιστή. Από εκεί και πέρα, μία ανούσια υπεροχή είχε η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ που προτίμησε το 4-2-3-1, έχοντας μία έκπληξη στην ενδεκάδα αυτής της συμμετοχής του Έντερ. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε σαν εξτρέμ, αλλάζοντας θέσεις με τον Σκόκο και η αλήθεια είναι πως δεδομένης της αποχής του από τους αγώνες η παρουσία του δεν ήταν κακή. Ήταν αυτός που έκανε δύο κούρσες από τα δεξιά στο ξεκίνημα του αγώνα, είχε και ένα σουτ που έφυγε άουτ. Το πρόβλημα της ΑΕΚ εντοπιζόταν στη δημιουργία φάσεων. Το 4-1-4-1 της Κέρκυρας μα κυρίως η σωστή αλληλοκάλυψη των φιλοξενουμένων, λειτούργησε με τέτοιο τρόπο που έκλεινε χώρους στην ΑΕΚ. Η μπάλα χανόταν όταν έφτανε έξω από την περιοχή της Κέρκυρας. Καλά κλεισμένος ο Λυμπερόπουλος, χωρίς διαδρόμους και σε μέτρια βραδιά ο Καφές, ενώ ο Σκόκο αν και είχε αρκετές φορές τη μπάλα στα πόδια του λίγες ήταν οι στιγμές που του βγήκαν οι γνωστές διεισδύσεις του. Αν μπορέσει κανείς να βρει κάτι θετικό από την ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου είναι ότι δεν κινδύνευσε ούτε μία φορά. Καλή και σωστή αμυντική λειτουργία με τους Μάκο σαν αμυντικό χαφ και Δέλλα,, Νασούτι, Γεωργέα και Καράμπελα στην τετράδα της άμυνας να δρουν σωστά και σίγουρα σε κάθε μία επιθετική προσπάθεια των παικτών του Μπάντοβιτς. Στα γνωστά... τραγικά του πρώτου ημιχρόνου η διαιτησία του Βοσκάκη. Τις κάρτες προφανώς και τις είχε ξεχάσει στα... αποδυτήρια, ενώ ουκ ολίγες φορές έκλεινε τα μάτια σε φάουλ που γίνονταν εκατέρωθεν.
Τίποτα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Η Κέρκυρα χωρίς να υπάρχει λόγος να αλλάξει τίποτα στην τακτική της, συνέχισε με το 4-1-4-1 τη σωστή και μαζική αμυντική της διάταξη, έχοντας όλους τους παίκτες της κάτω από τη σέντρα. Για να διασπάσεις αυτή την άμυνα χρειαζόταν είτε γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, είτε μία προσωπική ενέργεια κάποιου παίκτη. Η ΑΕΚ δεν είχε ούτε τη μία οδό, ούτε την άλλη. Έχοντας και το πρόβλημα με τα στημένα, αφού η Ένωση κέρδισε 10κόρνερ χωρίς να εκμεταλλευτεί κανένα, το παιχνίδι έφτασε να κρέμεται από μία κλωστή. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Λεονάρντο αντί του Έντερ στο 56', πέρασε τον Γκερέιρο αντί του Μάκου, στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ το τελευταίο του χαρτί ήταν να χρησιμοποιήσει τον Αμπντουραχμάνι στη θέση του Μπλάνκο. Μία κίνηση που μόνο λογική δεν ήταν, αφού η ομάδα χρειαζόταν να γεμίσει περισσότερο την περιοχή της και η αλλαγή επιθετικού (ειδικά του Μπλάνκο που ήταν παρών στις τρεις και μοναδικές ευκαιρίες της ΑΕΚ) με επιθετικό, δεν γίνεται σε ένα ματς που χρειάζεσαι τη νίκη, το ματς έχει φτάσει στο τελευταίο δεκάλεπτο και είναι 0-0. Μέχρι το φινάλε τίποτα δεν άλλαξε και η ΑΕΚ πέταξε ακόμη δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου