Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Μεγαλο παιχνιδι απο τον Blanco και 4-0 (παρα τα πολλα λαθοι του Καλοπουλου)

Ο ΠΑΟΚ για Μπλάνκο
Το φινάλε ήταν μαγικό. Τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ στο αποψινό παιχνίδι: Τους... έφηβους Δέλλα και Λυμπερόπουλο και τον Ίσμαελ Μπλάνκο, που ειχε φροντίσει να σκοράρει και στο 10', βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, στο συνολικό και επιβλητικό 4-0 επί της Λάρισας. Η Ένωση... ξεμπούκωσε μπροστά, ο «Ζορό» φώναξε ξανά «παρών» και οι «κιτρινόμαυροι» πλέον κοιτούν την πρόκριση στο ματς της Πέμπτης με τη Ζενίτ. Συνολικά τέσσερα γκολ κατάφερε να σημειώσει η ΑΕΚ απέναντι στη Λάρισα στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που δεν έδειχνε να παίρνει τέτοια τροπή. Η... καταιγίδα ΑΕΚ ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Καλόπουλος είχε φροντίσει να εκνευρίσει τους πάντες με τις αποφάσεις του, ενώ η Ένωση δεν έδειχνε φρεσκάδα στο παιχνίδι της, εμφανίζοντας δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων.

Υπάρχουν παιχνίδια που το τεράστιο πρόβλημα της ΑΕΚ στο να μεταφέρει τη μπάλα από το κέντρο στην επίθεση είναι κραυγαλέο. Και φαίνεται ακόμη περισσότερο όταν δεν είναι ο Καφές στο γήπεδο. Έτσι και στο πρώτο ημίχρονο. Ο Χιμένεθ επέλεξε το 4-2-3-1 κι αυτή τη φορά με τον Λυμπερόπουλο να δίνεται η εντολή να παίζει συχνά πυκνά δίπλα στον Μπλάνκο. Μία επιθυμία όμως που στην πράξη δεν κράτησε παρά για ελάχιστα λεπτά, διότι στο γήπεδο ο «Λύμπε» αναγκαζόταν να κινείται στη μεσαία γραμμή προκειμένου να δίνει στηρίγματα στους Μάκο και Γκέντσογλου στα χαφ. Η αδυναμία της ΑΕΚ να έχει έναν παίκτη στο κέντρο που με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό να σπάει το παιχνίδι στα άκρα ή να κάνει καταμέτωπο επίθεση ήταν εμφανέστατη. Το γρήγορο 1-0 με τον Μπλάνκο βοήθησε ώστε να δούμε τη Λάρισα να παίζει περισσότερο επιθετικό. Και το οξύμωρο για την ΑΕΚ είναι ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που υπήρχαν. Όταν γινόταν ένα κλέψιμο μεταξύ της άμυνας της Ένωσης και του κέντρου έλειπε η γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, η κίνηση στο χώρο από τους Σκόκο και Λεονάρντο. Απουσίαζε η ταχύτητα και η φαντασία στο παιχνίδι της Ένωσης, προκειμένου να κάνει περισσότερες φάσεις και να καθαρίσει τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο. Στα θετικά του παιχνιδιού της ήταν οι αρκετές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο όπου υπήρχε πίεση στην άμυνα του αντιπάλου. Ο Λυμπερόπουλος πίεζε, ο Μπλάνκο κάλυπτε χώρο, ο Σκόκο με τον Λεοναρντο το ίδιο. Τούτο είναι ένα στοιχείο που θέλει να βάλει στο παιχνίδι της ΑΕΚ ο Χιμένεθ. Ο Ισπανός στο πρώτο μέρος είχε πολλά παράπονα από τον Λεονάρντο κυρίως, καθώς δεν ζητούσε μπάλα. Περίμενε περισσότερα τόσο από τον Βραζιλιάνο όσο και από τον Σκόκο. Η Λάρισα από την άλλη κατά διαστήματα έδειχνε να εκμεταλλεύεται σωστά τους χώρους που άφηνε η ΑΕΚ παίζοντας λάθος την αλληλοκάλυψη. Δύο σουτ του Βενετίδη μακριά και από εκεί και πέρα πολλά φάουλ που σφύριζε ο Καλόπουλος ο οποίος φαίνεται είχε βάλει... στοίχημα με τον εαυτό του να μην αφήσει το παιχνίδι να... τρέξει για περισσότερα από τέσσερα συνεχόμενα λεπτά. Διαιτητής που σφύριζε φάουλ το παραμικρό. Πώς να βοηθήσει στην εξέλιξη του αγώνα αυτή η αλλοπρόσαλλη τακτική του ρέφερι;
Ο Καλόπουλος συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να δείχνει με τις αποφάσεις του ότι δεν κάνει να σφυρίζει ούτε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ανύπαρκτα φάουλ, τραγικός τον πειθαρχικό αγώνα κατάφερε ένα παιχνίδι που δεν είχε δύσκολες φάσεις να το κάνει... ροντέο. Επηρέασε χωρίς καμία αμφιβολία τη ροή του αγώνα, αφού δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο, με την ΑΕΚ να είναι αυτή που έχει τα περισσότερα παράπονα με πιο κραυγαλέα τη μη αποβολή του Γκέρεμι στο 72' που έκανε ένα δολοφονικό τάκλιν με τις τάπες και τα δύο πόδια πάνω στο καλάμι του Καράμπελα. Ό,τι δεν έκανε στο 72' το έκανε πέντε λεπτά αργότερα δίνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κανόμπο. Η ΑΕΚ ως εκείνο το σημείο εμφάνιζε ένα πρόβλημα ξανά στη δημιουργία φάσεων, με το συνδετικό κρίκο σε κέντρο και επίθεση να απουσιάζει. Η είσοδος του Καφέ αντί του Μάκου έδωσε στην ΑΕΚ έναν παίκτη που είχε μεγαλύτερη ικανότητα να παίρνει μέτρα στο κέντρο και να επιτρέπει στον εκ των κορυφαίων του αγώνα, Νίκο Λυμπερόπουλο να παίζει πιο κοντά στον Μπλάνκο. Ακόμη και η είσοδος του Μπερνς αντί του Σκόκο έδωσε στην ΑΕΚ μεγαλύτερη κινητικότητα, μια και ο Αργεντινός δεν είχε για ακόμη ένα παιχνίδι διάρκεια στο παιχνίδι του. Η ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό ήταν... απολαυστική. Τρία γκολ με τους Λυμπερόπουλο στο 83', Δέλλα στο 89' (από ελεγχόμενη θέση) και Μπλάνκο στο 91' να κάνουν ένα αγχωτικό παιχνίδι που είχε ως πρωταγωνιστή δυστυχώς τον Καλόπουλο σε απλό περίπατο.Τωρα η ΑΕΚ καληται να παρει την προκριση στο ΟΑΚΑ με την Ζενιτ και να δωσει φτερα Θριαμβου στον Δικεφαλο!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου