Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κύπελλο σαν… πρωτάθλημα


Ο μοναδικός εφικτός στόχος για την ΑΕΚ τη φετινή περίοδο, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Όμως για να καταφέρει η Ένωση να φτάσει ως την κορυφή, ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπότελα. Και αυτό διότι η κληρωτίδα έπαιξε... άσχημο παιχνίδι στην Ένωση, αφού καλείται να παίξει δύο «τελικούς» (σε 4 μάλιστα παιχνίδια), πριν εν τέλει φτάσει στο παιχνίδι που χαρίζει το τρόπαιο. Πιο συγκεκριμένα, η κληρωτίδα ανέδειξε ένα μεγάλο ντέρμπι για την φάση των «8». Αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο παιχνίδι θα έχει ως γηπεδούχους τους «πράσινους» και θα γίνει στις 19 του Γενάρη, ενώ ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 2 Φλεβάρη.


Τα δύσκολα όμως δεν τελειώνουν εκεί. Η κλήρωση που έγινε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ, έβγαλε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι. Αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ να βρίσκει στην ημιτελική φάση, τον νικητή αυτών των διπλών αναμετρήσεων. Ντέρμπι και πάλι δηλαδή για την Ένωση, που βλέπει τον δρόμο για τον τελικό του ΟΑΚΑ, να είναι πιο δύσκολος από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια.
Παρόλα αυτά, είναι και μία μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες. Οι αγώνες που θα δώσει η Ένωση, μέχρι να φτάσει στον τελικό της 30ης Απριλίου, θυμίζουν ένα μίνι πρωτάθλημα. Οι καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ βρίσκονται ακόμα στην διοργάνωση και ο δικέφαλος θα πρέπει να τις αποκλείσει, για να φτάσει ως εκεί και εν συνεχεία στην κατάκτηση του τίτλου. Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία  οι ποδοσφαιριστές να... εξιλεωθούν στα μάτια του κόσμου και να κατακτήσουν ένα τρόπαιο, που θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία, από ότι τα προηγούμενα για τον εν λόγω θεσμό.

Αναλυτικά η κλήρωση:

Προημιτελική φάση (19/1 και 2/2)
================================
Ατρόμητος-Διαγόρας Ρόδου ή Εθνικός Αστέρας
Κέρκυρα ή Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Ημιτελική φάση
==============
Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ-Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ

Κέρκυρα ή Ηρακλής-Ολυμπιακός Βόλου/Ατρόμητος-Διαγόρας Ρόδου ή Εθνικός Αστέρας

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός της διοργάνωσης έχει προγραμματισθεί για τις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου