Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Ο Χιμένεθ που δεν τα παρατά…


Είναι φιλόδοξος προπονητής και πολύ δουλευταράς. Για αυτό έχουν να λένε όλοι. Ξέρει καλά ότι μετά την Σεβίλλη, η ΑΕΚ είναι η επόμενη μεγάλη ευκαιρία να δείξει την αξία του ως προπονητής και μάλιστα σε μία ομάδα που είναι το απόλυτο «αφεντικό». Επίσης ξέρει καλά ότι εδώ και 2,5 μήνες που ζει και αναπνέει καθημερινά στην ΑΕΚ, δεν πάνε καλά τα πράγματα. Και αυτό «φωτογραφίζεται» από τα αποτελέσματα της ομάδας. Σκαμπανεβάσματα, μία καλά μία άσχημα, στα ντέρμπι καλοί, στα μικρά ματς κακοί… Η σταθερότητα μίας ομάδας είναι το «Α και το Ω» για τον Μανόλο Χιμένεθ που ήρθε στην ΑΕΚ για να πετύχει.Ασχέτως των συνθηκών που ήξερε όταν ήρθε, ο Χιμένεθ οφείλει να ζητά πάντα το καλύτερο δυνατό. Από τους μετόχους, την διοίκηση και τους παίκτες του. Αλλωστε σε αυτόν θα πάνε (και ήδη πάνε…) πολλές από τις ευθύνες για την εικόνα της ΑΕΚ. Οσα είπε στην συνέντευξη Τύπου στο Καυταντζόγλειο δεν ήταν τυχαία. «Μήνυμα» σε μετόχους και διοίκηση ήταν από τον Ισπανό.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο κόσμος τον στηρίζει και τον εμπιστεύεται. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι για την διοίκηση και την μετοχική ομάδα είναι ο «εκλεκτός». Θέλει με τον τρόπο του να τους «συμπαρασύρει» για να «χτίσουν» την ΑΕΚ που πιστεύει αυτός ότι θα πετύχει.Για αυτό και για πρώτη φορά χθες, λίγο πριν ξεκινήσουν οι μεταγραφές μίλησε για πρώτη φορά για τους μετόχους. Θέλει να τους… τσιγκλήσει για να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η ΑΕΚ αξίζει «επένδυση», αυτή η ΑΕΚ αξίζει πολλά αν γίνουν προσεχτικές κινήσεις. Δεν θέλει με τίποτα να φύγει από την ΑΕΚ (όποτε γίνει αυτό…) χωρίς να έχει κάνει η ομάδα βήματα προς τα μπρος. Την κριτική την δέχεται (έκανε σοβαρά λάθη χθες), ότι δεν προσπάθησε ο ίδιος δεν το δέχεται και δεν θα το συγχωρήσει στον εαυτό του.
Τους παίκτες του, τους έβγαλε για ακόμη μία φορά στην σέντρα… Παίκτες που στα ντέρμπι στην Ελλάδα έκαναν αυτό που έπρεπε και που στα υπόλοιπα (στην πλειοψηφία) ήταν κατώτεροι των προσδοκιών. Σίγουρα η ΑΕΚ με την 11αδα που είχε χθες και με το ρόστερ που έχει τώρα, κερδίζει και Ηρακλή και Κέρκυρα και Βόλο και Πανιώνιο. Αρα η ευθύνη «βαραίνει» κατά κύριο λόγο τους παίκτες που δεν ήταν αντάξιοι των απαιτήσεων και αυτών που έφτιαξαν ένα «φτωχό» ρόστερ για τρεις διοργανώσεις που η ΑΕΚ πρέπει να έχει υψηλούς στόχους.
Πολλοί «μετέφρασαν» τις χθεσινές «βόμβες» Χιμένεθ ως «μήνυμα» ότι θα φύγει αν δεν γίνουν πραγματικότητα αυτά που θέλει για να κάνει την ΑΕΚ ξανά αντάξια της φανέλας και της ιστορίας, αλλά και των απαιτήσεων των οπαδών. Ο Χιμένεθ ήρθε για να πετύχει και θα το προσπαθήσει με κάθε τρόπο. Χθες επέλεξε το «μήνυμα» σε μετόχους, διοίκηση και παίκτες. Και δεν θα μείνει εκεί αν την Πέμπτη έρθουν τα χειρότερα… Όπως και να έχει αυτή την στιγμή η «κολόνα» της ΑΕΚ και η μεγαλύτερη «επένδυση» της είναι ο Μανόλο. Και πρέπει να στηριχθεί από όλους με κάθε δυνατό τρόπο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου