Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Επιστρέφει έτοιμος ο Χιμένεθ

Μόνο για ξεκούραση δεν βρίσκεται αυτές της μέρες στην Ισπανία ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο προπονητής της ΑΕΚ έχει πάει στην πατρίδα του για να συναντήσει την οικογένεια του, τις μέρες των εορτών, ωστόσο τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, την περνάει με θέματα που αφορούν την ομάδα και τα όσα θα πρέπει να συμβούν με την επιστροφή του στη χώρα μας, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 του μήνα (μία μέρα μετά επιστρέφουν όλοι στις προπονήσεις). Είναι άλλωστε η πρώτη φορά, από τότε που ήρθε στην Ελλάδα ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, που έχει τόσο χρόνο να συγκεντρώσει τις σκέψεις του και να μπορέσει να δει ξεκάθαρα ποια είναι η πραγματικότητα, αλλά να κάνει και έναν μίνι απολογισμό, με «καθαρό» μυαλό, της μέχρι τώρα πορείας που έχει η ΑΕΚ.

Όπως έχει κάνει γνωστό, με κάθε τρόπο, η Ένωση θα πρέπει να πραγματοποιήσει κατ ελάχιστον 3 μεταγραφές αυτή την περίοδο. Έναν δεξί μπακ, έναν στόπερ (που κατά προτίμηση θα μπορεί να καλύψει και το αριστερό άκρο αν χρειαστεί) και έναν μέσο με δημιουργικές δυνατότητες. Παράλληλα γνωρίζει πολύ καλά, ότι το μπάτζετ που θα έχει στα χέρια του, δεν θα είναι μεγάλο για να φέρει τις πρώτες του επιλογές (όπως για παράδειγμα τον Κάλα) και για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και λεπτομερή ανάλυση, για το ποιες περιπτώσεις θα είναι αυτές που θα προκριθούν. Εκεί έχει πέσει και το μεγαλύτερο βάρος αυτή την περίοδο για τον Ισπανό. Αυτές τις μέρες... ξεσκαρτάρει την ομολογουμένως μεγάλη λίστα με παίκτες που έχει στα χέρια του και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, έχοντας καταλήξει στα ονόματα που θα πρέπει πρωτίστως να απασχολήσουν την ΑΕΚ.
Πριν δηλαδή ανοίξει επίσημα η αυλαία της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, να γνωρίζει ο Σταύρος Αδαμίδης και ο Άρναρ Γκρέταρσον ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της ΑΕΚ. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις και αν τελικά οι μεταγραφές προχωρήσουν, οι παίκτες να ενσωματωθούν στην ομάδα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο για το ποιοι παίκτες θα είναι αυτοί, αλλά και το μπάτζετ που θα έχει στα χέρια του ο Χιμένεθ και η διοίκηση της Ένωσης, σίγουρα ρόλο θα παίξει και ο αριθμός των αποδεσμεύσεων που θα γίνουν. Διότι διαφορετικά θα είναι αν αποχωρήσουν μικρά συμβόλαια και αλλιώς θα είναι αν τελικά επιτευχθεί λύση της συνεργασίας με τον Ρότζερ Γκερέιρο, για παράδειγμα, που έχει ένα βαρύ συμβόλαιο. Η αλήθεια είναι πάντως πως τα φετινά Χριστούγεννα είναι από τα πιο... δύσκολα για τον Ισπανό, που αφιερώνει περισσότερη ώρα στη δουλειά του, παρά στην οικογένειά του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου