Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

«Δυνατοί στα μεγάλα ματς»


«Δυνατοί στα μεγάλα ματς»

Ο Κώστας Μανωλάς μίλησε στο match program για το αποψινό ματς με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Είναι από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας  για δύο λόγους. Πρώτον επειδή έχει όνομα «βαρύ σαν ιστορία», όντας  ανιψιός του σπουδαιότερου αμυντικού  που φόρεσε ποτέ τα κιτρινόμαυρα, του  Στέλιου Μανωλά, και δεύτερον γιατί  παίζει πάντα με πάθος και ψυχή. Εννέα μόλις μήνες μετά το εκπληκτικό ντεμπούτο του κόντρα στην Καβάλα ο Κώστας Μανωλάς θεωρείται ένας από τους καλύτερους νέους στόπερ της Ευρώπης και υπόσχεται στον λαό της ΑΕΚ ότι θα τα δίνει όλα στο γήπεδο, γιατί είναι ΑΕΚτζής και ονειρεύεται γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο νεαρός στόπερ μίλησε στο match program του αγώνα με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολγς και απάντησε σε 10 ερωτήσεις.

1. Η ΑΕΚ χρειάζεται  ένα βαθμό για να προκριθεί  στην επόμενη φάση, ωστόσο αντιμετωπίζει  μια πανίσχυρη ομάδα. Πως βλέπεις  το σημερινό ματς;«Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση».
2. Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η ομάδα στο Europa League.«Αν περάσουμε και έχουμε μια καλή κλήρωση πιστεύω ότι θα πάμε στους "16'. Από εκεί και πέρα είμαστε έτοιμοι για όλα και θα παλέψουμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
3. Συμφωνείς με την άποψη ότι η ΑΕΚ παίζει καλύτερα στα μεγάλα παιχνίδια;«Σίγουρα. Παρουσιαζόμαστε πιο δυνατοί και έχουμε έξτρα κίνητρο. Για αυτό τον λόγο πιστεύω ότι θα τα πάμε πολύ καλά κόντρα στην Ζενίτ και θα προκριθούμε στην επόμενη φάση».
4. Κόντρα στην Χάιντουκ πέτυχες το πρώτο σου ευρωπαϊκό γκολ. Πως αισθάνθηκες;«Ήταν πολύ μεγάλη χαρά για εμένα. Πέτυχα το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ και έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Ωστόσο το σημαντικό είναι να προχωράει η ομάδα, τα προσωπικά επιτεύγματα δεν σημαίνουν κάτι. Ελπίζω πάντως ότι θα σκοράρω και κόντρα στην Ζενίτ».
5. Θεωρείς ότι θα καταφέρεις να περιορίσεις τον Κερζάκοφ, ο οποίος έχει παράδοση με την ΑΕΚ, όπως έκανες με τον Λουκάκου της Άντερλεχτ;«Σαν νέος παίκτης δεν κοιτάω ποτέ το ποιος είναι ο αντίπαλος. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος και παίζω πάντα για το καλό της ομάδας. Οι παίκτες που ανέφερες είναι μεγάλης κλάσης και ο Λουκάκου ο δυσκολότερος επιθετικός που έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Ωστόσο μπορώ να κάνω καλή δουλειά απέναντι στον Κερζάκοφ και εύκολα ή δύσκολα να τον περιορίσω».
6. Πόσο σημαντικό είναι για ένα νέο παίκτη να αγωνίζεται δίπλα σε έμπειρους όπως ο Μαϊστόροβιτς και ο Δέλλας;«Είναι και οι δύο παίκτες με μεγάλη εμπειρία, αλλά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Με έχουν βοηθήσει και οι δύο πολύ, αλλά περισσότερο ο Δέλλας γιατί είναι Έλληνας. Πρόκειται για ένα δάσκαλο μέσα στο γήπεδο για εμένα».
7. Θα ήθελες να αγωνιστείς κάποια στιγμή σε πρωτάθλημα του εξωτερικού και αν ναι, σε ποιο;«Εννοείται πως είναι ένας από τους στόχους μου. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα που μου ταιριάζει περισσότερο είναι το γερμανικό και θα ήθελα να είναι εκεί ο πρώτος μου σταθμός».
8. Θεωρείς ότι με την απόδοσή σου τον τελευταίο χρόνο θα διεκδικήσεις σύντομα θέση στην Εθνική Ελλάδας;«Μια κλήση στην Εθνική από τον κ. Σάντος θα με ικανοποιούσε πολύ. Πιστεύω ότι έχω δείξει κάποια πράγματα για την αξία μου τον τελευταίο χρόνο και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την Εθνική μας αν με χρειαστεί.. «
9. Τον τελευταίο καιρό γίνεται προσπάθεια για κατασκευή γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Θεωρείς σημαντική την επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα;«Είναι κάτι πολύ σημαντικό και μακάρι να γίνει σύντομα. Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι μεγάλη έδρα και είμαι σίγουρος ότι αν η ΑΕΚ επιστρέψει εκεί θα κατακτήσει τίτλους άμεσα».
10. Ο κόσμος της ΑΕΚ σου έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Θα ήθελες να του περάσεις κάποιο μήνυμα;«Είμαι ΑΕΚτζής, αγαπάω πολύ την ομάδα μας και θα δίνω πάντα το 1000% των δυνάμεών μου για αυτήν όταν παίζω. Είμαι φίλαθλος της ΑΕΚ από παιδί και θέλω ο κόσμος μας να αισθάνεται την ίδια χαρά που είχα και εγώ όταν πήγαινα στο γήπεδο να την δω».

1 σχόλια: