Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Χιμένεθ: Κάποιοι θα δουν τις συνέπειες

Χιμένεθ: Κάποιοι θα δουν τις συνέπειες

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την εμφάνιση κάποιων παικτών του στο πρώτο μέρος ήταν ο Χιμένεθ που τόνισε πως αυτοί θα δουν τις συνέπειες της κακής τους απόδοσης. Ο Ισπανός, ωστόσο, εμφανίστηκε περήφανος για την καλή παρουσία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο.
Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου του αγώνα με τον Ατρόμητο ο Μανόλο Χιμένεθ:

Θεωρώ πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε ματς που δεν κρατάμε για 90 λεπτά. Με ανησυχεί η εικόνα που δείξαμε τα πρώτα 45 λεπτά. Δεν ήθελα να κάνω μόνο μια αλλαγή, αλλά έξι. Έχω πολύ εκνευρισμό για την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Και περήφανος για την εικόνα στο δεύτερο με δέκα παίκτες.

Ανώτερος ήταν ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο και εμείς στο δεύτερο. Ειλικρινά η ΑΕΚ δεν είναι σε θέση να παίζει τρία ματς σε μια εβδομάδα. Είχαμε βαρίδια στα πόδια μας. Δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Αλλά η εικόνα που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, μετά από την ανάλυση που θα κάνουμε, θα έχει σοβαρές συνέπειες για πολλούς.

Όσες φορές ξεκίνησε ο Γκερέιρο βασικός τα πήγε καλά, σήμερα όμως δεν το έκανε. Στις προπονήσεις έδειξε πως ήταν έτοιμος, αλλά στο ματς δεν του έβγαιναν τα πράγματα. Όσο για την αλλαγή του Σκόκο, όταν χάνεις έναν παίκτη από την μεσαία γραμμή, θα πρέπει να κάνεις αλλαγή

Η δικιά μου ανησυχία είναι να διορθώσω κάποια πράγματα. Πρέπει όμως κάποια πράγματα να μένουν στα αποδυτήρια. Για τις συνέπειες που είπα, θα τις ξέρουμε εγώ και οι ποδοσφαιριστές. Οι συνέπειες δεν έχουν να κάνουν με την έξοδο από την ομάδα. Όποιος φοράει την φανέλα της ΑΕΚ, πρέπει να την ιδρώνει μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Και μόλις πήγα να αλλάξω το σύστημα, ήρθε η αποβολή.

Τουλάχιστον διορθώσαμε κάποια πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Και ενώ ξεκινήσαμε άσχημα το ματς, το τελειώσαμε τουλάχιστον καλύτερα. Είμαι πολύ εκνευρισμένος με το πρώτο ημίχρονο και πολύ περήφανος με την δουλειά που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Θα ήθελα να δω και κάποιες άλλες ομάδες, όταν μένουν με δέκα παίκτες, πως θα μπορούσαν να το χειριστούν.

Γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα. Και αν ένα είναι το βασικό, δεν έχει γίνει η σωστή προετοιμασία και η σωστή οργάνωση, ώστε να μπορεί να παίζει σε τρεις διοργανώσεις. Και δεν εννοώ μόνο την προετοιμασία σε αγωνιστικό επίπεδο.
Αν υπάρχει κάποια εξήγηση για το γεγονός πως η ομάδα παίζει διαφορετικά στα μεγάλα ματς, απʼ ότι στα μικρά, δεν πρέπει να το εκφράσω αλλά έχει να κάνει πολύ με τις φιλοδοξίες.

Οποιοσδήποτε φίλαθλος της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι πικραμένος για την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό. Είναι πάντως λίγες οι ομάδες που μετά από ένα τόσο κακό πρώτο ημίχρονο και με παίκτη λιγότερο μπορούν να ανατρέψουν μια κατάσταση. Υπάρχουν και θετικά στοιχεία από το ματς. Και από τα αρνητικά πρέπει να μάθουμε. Και πρέπει ή να μάθουμε ή αλλιώς έχουμε πρόβλημα. Όποιος έχει μάθει καλώς, όποιος δεν έχει μάθει, είναι αργά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου