Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Κάλα: «Θα ερχόμουν αμέσως στην ΑΕΚ»


Tην αποκάλυψη του Μανόλο Χιμένεθ, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τον πρωταρχικό μεταγραφικό του στόχο, δεν την περίμενε κανείς. Ο Ισπανός άλλωστε δεν έχει συνηθίσει να μιλάει για μεταγραφικά θέματα, παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουν γίνει από τους εκπροσώπους του Τύπου. Ωστόσο, σήμερα ξεκαθάρισε πως θα ήθελε τον Κάλα στην ομάδα του. Έναν παίκτη που θα μπορούσε να τον φέρει στην Ένωση, καθώς ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός, θα πήγαινε οπουδήποτε μαζί με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαίωσε και ο Χουάν Τόρες Ρουίζ ή αλλιώς Κάλα, με δηλώσεις του στο aek365.gr.

Ο Ισπανός άσος, που αγωνίζεται δανεικός στην Καρταχένα, από τη Σεβίλλη, αποθέωσε τον πρώην προπονητή του και ξεκαθάρισε ότι μαζί του θα πήγαινε σε οποιαδήποτε ομάδα, εκφράζοντας την επιθυμία του να συνεργαστεί ξανά μαζί του: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Μανόλο για τα καλά του λόγια. Είναι μεγάλος προπονητής και σπουδαίος άνθρωπος και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Έχω μάθει πολλά από αυτόν και έχω αναπτυχθεί ποδοσφαιρικά», είπε αρχικά ο Κάλα, για να προσθέσει: «Σε όποια ομάδα κι αν είναι ο Μανόλο, εγώ θα πήγαινα. Ξέρω ότι τώρα είναι στην Ελλάδα και έχει φέρει ορισμένα καλά αποτελέσματα και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Eίμαι σίγουρος πως θα πετύχει και πως θα πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Οι φίλοι της ομάδας να τον εμπιστευτούν και να πιστέψουν σε εκείνον».
Ολοκληρώνοντας τα λεγόμενά του, τόνισε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να έρθει αμέσως στην ΑΕΚ, εφόσον όμως η Ένωση έκανε επίσημη κρούση στην ομάδα του και ερχόταν σε συμφωνία μαζί της: Ναι, βεβαίως και θα ερχόμουν στην ΑΕΚ. Δεν θα το σκεφτόμουν καν. Θα ερχόμουν αμέσως στην ΑΕΚ. Ωστόσο, αυτό είναι εντελώς θεωρητικό, αφού ούτε πρόταση έχω δεχτεί και επιπλέον δεσμεύομαι με συμβόλαιο»
Το ιστορικό ρεκόρ του Κάλα
Μπορεί το όνομά του Χουάν Τόρες Ρουίζ, να μην είναι και από τα πιο γνωστά στο ελληνικό κοινό, από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Σεβίλλη (έστω και αν φέτος είναι δανεικός), ωστόσο ήδη στα 21 του, το όνομά του έχει γραφτεί στην ιστορία αυτού του συλλόγου. Εκτός από το ότι οι συμπατριώτες του και άνθρωποι της ομάδας, κατατάσσουν τον Κάλα, ως τον διάδοχο του Ράμος και του Κρέσπο (δύο κεντρικοί αμυντικοί που βγήκαν από τα φυτώρια της ομάδας), έχει καταφέρει να πετύχει έναν... άθλο. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει τρεις διαδοχικές φορές (Μάλαγα, Βαγιαδολίδ, Σπόρτινγκ Χιχόν) σε παιχνίδια πρωταθλήματος, κατά την περσινή περίοδο, κάτι που δεν το έχει πετύχει κανείς
 άλλος μέχρι στιγμής.
Το... όνειρό του στη Σεβίλλη ξεκίνησε το 2008, όταν και ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, εκεί όπου αγωνίστηκε σε παιχνίδια του πρωταθλήματος, Τσάμπιονς Λιγκ (με Ρέιντζερς), ενώ κορυφαία στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα του, θεωρείται η συμμετοχή του στον ημιτελικό με τη Χετάφε, για το Copa del Ray. Προέρχεται από μία οικογένεια που χαρακτηρίζεται... ποδοσφαιρική, αφού και ο πατέρας του έχει αγωνιστεί στην Σεβίλλη αλλά και σε άλλες ομάδες της Ισπανίας, όπως και οι θείοι του. Τα βασικά στοιχεία στο παιχνίδι του είναι η τεχνική, η δύναμη και είναι εξαιρετικός στις στημένες φάσεις. Ο Κάλα, ανανέωσε το συμβόλαιό του τον περασμένο Ιούλιο, μέχρι το 2014.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου