Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αυτόν θέλει ο Χιμένεθ


Αυτόν θέλει ο Χιμένεθ
Ο Μανόλο Χιμένεθ στις δηλώσεις του το Σάββατο το μεσημέρι αποκάλυψε ότι ο Χουάν Τόρες Ρουίζ, εν συντομία Κάλα, είναι ο εκλεκτός του για το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Ένας παίκτης που σύμφωνα με τον προπονητή μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ένωση, αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει στην ουσία μπάτζετ μεταγραφών στην ομάδα του επιτρέπει μόνο να... αναφέρεται στον Ισπανό διεθνή με την U19 της Ισπανίας. Ποιος όμως είναι ο Κάλα που έχει... ερωτευτεί και θέλει, αλλά (για την ώρα τουλάχιστον) δεν μπορεί να φέρει στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ; Ένα παιδί δικό του, από τις Ακαδημίες της Σεβίλλης.
Ο Κάλα είναι 21 ετών (γεννημένος στις 26 Νοεμβρίου του 1989). Έχει ύψος 1.85 και φέτος, αν και ανήκει στο δυναμικό της Σεβίλλης, αγωνίζεται βασικός στην Καρταχένα ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία. Ο Χιμένεθ γνωρίζει τον Κάλα από τη Σεβίλλη. Πιτσιρικάς ξεκίνησε από τη Σεβίλλη ο Κάλα και τη σεζόν 2008/09 μέτρησε 11 συμμετοχές και ένα γκολ (τις 10 ως βασικός) στη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης.
Την επόμενη σεζόν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα έχοντας μάλιστα και 5 συμμετοχές όλες ως βασικός σκοράροντας και 3 γκολ! Οι συγκεκριμένες επιδόσεις του σε συνδυασμό με τον άψογο χαρακτήρα του και την αφοσίωση του στις προπονήσεις έκανε νέο συμβόλαιο ως το 2014. Η Σεβίλλη προκειμένου να δώσει κι άλλα παιχνίδια στον Κάλα το καλοκαίρι τον έδωσε δανεικό στη Καρταχένα με την οποία μετρά ως τώρα 11 συμμετοχές (όλες ως βασικός), ένα γκολ, ενώ έχει δεχθεί και 6 κίτρινες κάρτες.
Όπως είναι λογικό ο Χιμένεθ θέλει τον Κάλα με μεταγραφή στην ΑΕΚ. Ο προπονητής έχει κάνει κάποιες επαφές, ενημερώθηκε ότι με τη σωστή τιμή η πρώην ομάδα του παραχωρεί τον παίκτη, ο ίδιος εμφανίζεται θετικός να έρθει στην Ένωση, όμως το μπάτζετ της ΑΕΚ δείχνει μηδαμινό. Ενδεχομένως μελλοντικά η διοίκηση να κάνει την... υπέρβασή της και να κάνει το χατίρι του προπονητή, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να αποκτηθεί ως δανεικός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου