Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Το θηρίο… χαμογελά


Πως ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ «μεταμορφώνει» την ΑΕΚ με την παρουσία στο γήπεδο - Η αρχή και το τέλος του 4-3-3 του Χιμένεθ.Στα τέλη του Ιανουαρίου κλείνει του 33 του. «Κουβαλά» εμπειρίες που οι περισσότεροι συμπαίκτες του δεν θα ζήσουν ποτέ στην καριέρα τους. Χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ (Φούλαμ – Πόρτσμουθ), συμμετοχή σε Μουντιάλ με την περήφανη και συμπαθέστατη Σενεγάλη και παρουσία που μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει. Δόθηκε τεράστια «μάχη» το καλοκαίρι από την διοίκηση για να έρθει ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ στην ΑΕΚ. Εν τέλει ήρθε και στην αρχή ταλαιπωρήθηκε πολύ λόγω της ανετοιμότητας του και κάποιων τραυματισμών του εν συνεχεία.

Οποτε όμως είναι στο γήπεδο αλλάζει την ΑΕΚ. Το απέδειξε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου έπαιξε για 20 λεπτά και με μία ενέργεια του έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Το απέδειξε και χθες με μία συγκλονιστική εμφάνιση για 90 λεπτά σε ένα «βαρύ» τερέν στο Σπλιτ και σε ένα παιχνίδι «φωτιά». Η αρχή και το τέλος του 4-3-3 στο κέντρο. «Μεταμορφώνει» την ΑΕΚ με την παρουσία του, δίνει δύναμη σε ένα χώρο που χρόνια χαρακτηριζόταν… soft.
Ο Σενεγαλέζος χθες έκανε τα πάντα. Μα κυρίως στα δύσκολα στο ξεκίνημα του αγώνα κράτησε την ΑΕΚ όρθια. Έκανε τα πάντα και κράτησε την αντίπαλη ομάδα όσο μπορούσε μακριά από την περιοχή της Ενωσης. Παρά το «βαρύ» κορμί του (φτάνει τα δύο μέτρα ύψος, με σπάνια φυσική δύναμη) δίνει και την ψυχή του στα τάκλιν, στα μαρκαρίσματα, σε κάθε είδους «μάχη». Όταν πάρει την μπάλα στα πόδια του, επιδιώκει την πρώτη εύκολη μπαλιά στον συμπαίκτη του δίπλα και όχι κάτι που θα αποτελεί ρίσκο.
Όλα αυτά τον έκαναν χθες τον πολυτιμότερο παίκτη της ΑΕΚ χθες στην Κροατία. Το έλεγαν οι ίδιοι οι συμπαίκτες του μετά το τέλος του αγώνα. «Με αυτόν στην ενδεκάδα, όλα είναι διαφορετικά. Εχουμε καλύτερη και πιο δυνατή λειτουργία αμυντικά» έλεγαν μεταξύ άλλων για τον πάντα χαμογελαστό Ντιόπ.
Συμπλήρωσε χθες 12 συμμετοχές χθες κόντρα στην Χάιντουκ και ο Μανόλο Χιμένεθ τρίβει τα χέρια του για την κατάσταση του «θηρίου». Η ΑΕΚ τον έχει ανάγκη δυνατό και υγιή και την Κυριακή στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος κυκλοφορεί την μπάλα και θα χρειαστούν τα δυνατά του μαρκαρίσματα και οι τοποθετήσεις του στο κέντρο για να κλέψει μπάλες. Πάντως και μετά τον Ατρόμητο υπάρχει πρόγραμμα «φωτιά» με πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου και τρία ματς ανά εβδομάδα. Και το «θηρίο» θα είναι πολύτιμο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου