Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Χιμένεθ: «Stop στο αρνητικό σερί»


Χιμένεθ: «Stop στο αρνητικό σερί»
Σύνθημα για την κατάκτηση της νίκης απόψε μέσα στην Κροατία επί της Χάιντουκ έστειλε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χίμενεθ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της αποψινής αναμέτρησης για το Europa League.«Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ σημαντικό αγώνα, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που έχει ένα έξτρα κίνητρο αγωνιζόμενη μπροστά στο κοινό της. Τόσο η Χάιντουκ, όσο κι εμείς, πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ματς. Πιστεύω πως έχουμε μία σπουδαία ευκαιρία να τα καταφέρουμε», τόνισε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.Ο προπονητής της ΑΕΚ πάντως, δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του. «Δεν έχει σημασία πώς θα παραταχθούμε, επιθετικά ή αμυντικά. Το σίγουρο είναι πως ήρθαμε για τη νίκη. Το γνωρίζω ότι τελευταία δεν είχαμε καλά αποτελέσματα εκτός Ελλάδας, αλλά δεν θα υπάρξει έκτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα στους ομίλους του Europa League. Θέλουμε να βάλουμε τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».
Στη συνέχεια μίλησε για το ευρωπαϊκό του όραμα στην ΑΕΚ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ΑΕΚ που θα είναι σεβαστή και εκτός συνόρων. Δουλεύουμε καθημερινά για να έχουμε καλά αποτελέσματα και στην Ευρώπη. Δεν θέλουμε μόνο να εκπροσωπήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, τι μπορούμε και τι θέλουμε να πετύχουμε. Δεν θέλω να αλλάξω ριζικά ό,τι έκαναν οι προκάτοχοί μου στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά θέλω να βάλω κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, αφού αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα, αλλά δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Ήρθαμε με στόχο τη νίκη και για να εκπροσωπήσουμε επάξια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, όμως στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να ζεις με το παρελθόν, αλλά να αποδεικνύεις καθημερινά την αξία σου».
Για τη Χάιντουκ είπε: «Έχουμε αναλύσει τις αρετές και τις αδυναμίες της Χάιντουκ. Σεβόμαστε όλους τους παίκτες της και δεν αδιαφορούμε για κανέναν, αλλά ούτε και φοβόμαστε κάποιον. Το ποδόσφαιρο είναι οδικό άθλημα και δεν κρίνεται από ένα άτομ
ο. Δεν είναι τένις. Η Χάιντουκ είναι ένας ιστορικός σύλλογος, στον οποίο έχουν αγωνιστεί σπουδαίοι παίκτες. Είχα τη χαρά να είμαι συμπαίκτης του Νταβόρ Σούκερ και του Ζέλικο Πέτροβιτς».
Τέλος, για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο της Χάιντουκ, συμπλήρωσε: «Συχνά είσαι αναγκασμένος να αγωνίζεσαι σε βαρύ αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση είναι να πιάσουμε το μέγιστο της απόδοσής μας και να πετύχουμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου