Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΑΕΚαρα... από τα παλιά!

ΑΕΚάρα… όνειρο!
Με εμφάνιση βγαλμένη… από τα παλιά, η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από τον βούρκο του Σπλιτ, κέρδισε 3-1 την Χάιντουκ και πλέον είναι μια ανάσα από την πρόκριση στους «32» του Europa League.
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3, έχοντας βασικό τον Ντιόπ δίπλα σε Μάκο και Γκέντσογλου. Για την ακρίβεια, ο Σενεγαλέζος άσος ήταν λίγο πιο πίσω και βοηθούσε πάρα πολύ στον ανασταλτικό τομέα. Οι δύο ομάδες ήθελαν να σκοράρουν νωρίς μέσα σε αυτόν τον τραγικό αγωνιστικό χώρο και είχαν τις ευκαιρίες, αλλά καμία εκ των δύο δεν τα κατάφερε. Οι κιτρινόμαυροι βασίζονταν κυρίως στους Σκόκο, Μπερνς και ανασταλτικά στην πολλή δουλειά του Ντιόπ, ενώ το πρόβλημα ήταν το κενό στα δεξιά καθώς ο Γιάχιτς δεν έκοβε κανέναν και με τίποτα...
Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0 παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν μεγάλες ευκαιρίες αλλά στην επανάληψη η ΑΕΚ... φόρτσαρε και καθάρισε! Με τον Μπερνς να κάνει ό,τι θέλει και τον Σκόκο να ανεβάζει ξανά απόδοση, η ομάδα του Χιμένεθ μέσα σε 10 λεπτά (51'-61') βρέθηκε μπροστά με 2-0 από τα γκολ των Σκόκο, Μανωλά και η αλήθεια είναι ότι στη συνέχεια, με τον Χιμένεθ να ξεκουράζει παίκτες με τις αλλαγές του, θα μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Το έκανε στο 84' με το έξυπνο πλασέ του Μπλάνκο από την κάθετη πάσα του Λεονάρντο και η μείωση σε 3-1 στις καθυστερήσεις από τον Μπούλιατ δεν ενόχλησε κανέναν!

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Μπερνς. Ο Αυστραλός άσος, σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ήταν αρκετά κινητικός από το πρώτο ημίχρονο, στις καθυστερήσεις του οποίου έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκέντσογλου. Στην επανάληψη έκανε ό,τι ήθελε τους Κροάτες, του έγινε πέναλτι που δε δόθηκε, πάσαρε στον Σκόκο για να κερδίσει αυτός την εσχάτη των ποινών, έκανε πολλές φάσεις και αποτελούσε μόνιμη απειλή για την Χάιντουκ.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Χάιντουκ στο δεύτερο ημίχρονο... Έκανε δύο πέναλτι -δόθηκε το ένα- και γενικά η ΑΕΚ δε δυσκολεύτηκε να τους εκθέσει σε αρκετές περιπτώσεις. 


Η γκάφα: Ο Γκέντσογλου θα μπορούσε να είχε πετύχει δύο γκολ, καθώς του δόθηκαν ισάριθμες τρομερές ευκαιρίες, αλλά κατάφερε να τις χάσει...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου