Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η προσφορά των ξένων

Τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα στην μετά Φιλλίπου εποχή θα δούμε πως πολλοί ξένοι έχουν περάσει απο την ομάδα μας με μέτρια συνεισφορά,με μηδενική συνεισφορά αλλα και με μεγάλη συνεισφορά στην ομάδα.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ανατρέξω στο πρόσφατο παρελθόν και να σχολιάσω τους ξένους παίκτες της τελευταίας πενταετίας.
Ας ξεκηνίσουμε απο την σεζόν 2006-2007 την πρώτη χρονιά που κατά την άποψη μου ο Φιλλίπου έχει παρατήσει και επισήμως την ομάδα.

Στην ΑΕΚ εκείνη την εποχή έχουμε αρκετά μέτριους παίκτες με μοναδική εξαίρεση κατά την άποψη μου τον Γκργκούρεβιτς που ήρθε στα μέσα της χρονιάς αλλα συνέβαλε τα μέγιστα ωστε η χρονιά να κλείσε αξιοπρεπώς.Ο συγκεκριμένος παίκτης ηταν καλός επιθετικά και σχετικά ικανοποιητικός αμυντικά για την ΑΕΚ εκείνης της εποχής ομως φαινόνταν αρκετά καλός και σημαντικός ειδικά με την επιθετική του προσφορά.
Με μέτρια προσφορά στην ομάδα εκείνη την χρονιά ηταν ο βασικός σέντερ μας Μπρέντ Σκότ.Αρκετά μέτριος επιθετικά,πολλά λάθη αλλα πολλές φορές στην μέρα βοηθούσε την ομάδα.Στα αμυντικά του καθήκοντα πάλι μέτριος,πολλά ριμπάουντ αλλα αργός με αποτέλεσμα γρήγορη σέντερ που έκαναν και κινήσεις έξω απο την ρακέτα να μας βάζουν εύκολους πόντους.
Πάμε στον άλλο σέντερ της ομάδας τον Γιασμίν Πέρκοβιτς ο οποίος ηταν κάτι σαν αντίγραφο του παραπάνω με μικρές εξαιρέσεις.Καλύτερο σούτ μην τον φανταστείται και σούπερ σουτέρ απλως καλύτερο απο τον παραπάνω.Ελάχιστα πιο γρήγορος αλλα και αυτός με μέτρια προσφορά.
Πάμε στην καλύτερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας οπού είχαμε αρκετά καλούς ξένους αλλα πάλι μείναμε σχετικά στην μέση καθώς η 7η θέση δεν μας άφησε ικανοποιημένους.
Θα ξεκηνίσω πάλι με τον παίκτη με την μεγαλύτερη προσφορά που κατά την άποψη μου ηταν ο καλύτερος.Ο Κέζελ Ουέσον λοιπόν χάρης τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ αλλα και την πολύ καλή επιθετική του προσφορά κερδίζει για μένα αυτον τον τίτλο.Ο Ουέσον λοιπόν ηταν σχετικά καλός αμυντικά ειδικά μέσα στην ρακέτα ενώ επιθετικά ηταν πραγματικά πολύ καλός.Καθώς ανανέωνε πολλές φορές την επίθεση με τα ριμπάουντ του αλλα σκόραρε και ακρετούς πόντους σε κάθε αγώνα.

Έτσι λοιπόν πάμε στον πιο εντυπωσιακό παίκτη εκείνης της χρονιάς τον Αμάρα Σί.Με ωραία καρφώματα,καλό σουτ αλλα γενικά μαι πολύ καλή παρουσία είχε μεγάλη προσφορά στην ομάδα.Ο Σί λοιπόν ηταν πολύ καλός επιθετικά με αξιοζήλευτο κάρφωμα ενώ είχε και αρκετά καλό σούτ.Στην άμυνα δεν το αποκαλείς και κορυφαίο αλλα ικανοποιητικό και σαφέστατα με μεγαλύτερη προσφορά απο άλλους παίκτες.
Ένας απο τους καλύερους ποιντ γκάρντ των τελευταίων χρόνων ηταν για μένα ο Ουίλιαμ Έιβερι.Πραγματικά πολύ καλός παίκτης κάτι που το απέδειξε και στην συνέχεια που συνέχισε το ελληνικό πρωτάθλημα.Ο Έιβερι με πολύ καλό σουτ βοηθούσε πολύ επιθετικά ενώ στα αμυντικά του καθήκοντα ηταν αρκετά γρήγορος και σχετικά ικανοποιητικός.
Περνάμε στο δεύτερο ποίντ γκάρντ εκείνης της χρονιάς τον Σάσα Βασίλιεβιτς ο οποίος είχε μια αρκετά καλή παρουσία στην ομάδα μας.Με καλό σουτ αλλα κυρίως καλή πάσα βοηθούσε πολύ επιθετικά.Στα αμυντικά του καθήκοντα μέτριος αλλα πολλές φορές πλησίαζε το καλός.Στην κακή του μέρα μπορεί να κατέστρεφε την ομάδα στην καλή του ομως ηταν άπιαστος.

Περνάμε στην πρώτη χρονιά του Μπάμπη Καραμανλή στον προεδρικό θώκο αλλα και την χρονιά του Σπόρτινγκ.

Κατα την προσωπική μου άποψη ο Ίστβαν Νέμεθ ηταν ο καλύτερος ξένος παίκτης της συγκεκριμένης χρονιάς.Απίθανο σουτ,πολύ καλή περιφερειακή άμυνα αλλα κυρίως χαρισματικός σκόρερ.Στα θετικά του εκτός απο την καλή του επιθετική του παρουσία και η σταθερή απόδοση του.Στην άμυνα ηταν επίσης καλός οχι όσο στην επίθεση αλλα σίγουρα αρκετά καλός ειδικά στην περιφέρεια.
Ένας απο τους πιο θετικούς παίκτες εκείνης τη χρονιάς ηταν ο Τρεβόν Μπράιαντ που έδεινε σημαντική ώθηση στην front line.Ο Μπράιαντ ηταν πολύ καλός επιθετικά καθώς είχε και αξιόλογο σουτ απο τα 6.25.Στα αμυντικά του καθήκοντα δεν τον χαρακτηρίζεις τέλειο αλλα ικανοποητικό απο την στιγμή που ηταν και γρήγορος για την θέση που αγωνιζόνταν.
Στην άσο εκείνη την εποχή για την ΑΕΚ υπήρχε ο μικρόσωμος Τι Τζέι Τόμπσον ο οποίος είχε μέτρια παρουσία.Ικανοποιητικός επιθετικά αλλα πολλές φορές θόλωνε με αποτέλεσμα να κατασρέφει την ομάδα.Ασταθής στην απόδοση του καθώς πολλές φορές έκανε πάρτυ με τις αντίπαλες άμυνες[μην φανταστείται κανέναν παικταρά] αλλα καλός ενώ αλλες φορές ηταν και ο αδύναμος μας κρίκος.

Με αρκετά ικανοποιητική παρουσία πέρασε απο την ομάδα μας ο Τάρμο Κίκερπιλ.Ο Κίκερπιλ είχε καλό σούτ,αξιόλογη διείσδυση αλλα και καλή περιφερειακή άμυνα.Επίσης δεν ηταν ασταθής στην απόδοση του με κάποιες εξαιρέσεις οπου ηταν πολύ κακός.
Για το τέλος εκείνης τη χρονιάς έχουμε τον Μίκαελ Άντερσεν τον Δανό σέντερ με δύο θητείες στην ομάδα μας.Αρκετά μέτριος καθώς σε πολλά μάτς είχε κακή απόδοση,ξέμενε στον πάγκο ενώ υπήρχαν και λίγες εκλάμψεις οπού βοηθούσε τουλάχιστον επιθετικά.Στην άμυνα αργός αλλα τουλάχιστον προσπαθούσε σε αντίθεση με αλλους.Μάλιστα βοηθούσε και με την εμπειρία του ομως αυτό δεν άλλαζε την μέτρια εικόνα του.
Περνάμε και στην πιο πρόσφατη χρονιά την χρονιά των πολλώ προβλημάτων,της παραμονής και της ελπίδας.
Εκεί κατά την άποψη μου ο καλύτερος παίκτης μας ηταν ο Τορίν Γκρίν που με το φιλότιμο και την τρέλα του βοηθούσε την ομάδα.Επιθετικά ηταν πολύ καλός,καλό σουτ ενώ πολλές φορές έβγαζε πολύ καλές πάσες.Στην άμυνα δεν τον λές και παικταρά ομως είχε αξιόλογη παρουσία.Στα αρνητικά του οτι οταν θόλωνε γινόνταν ανηπόφορος για την ομάδα και την κατέστρεφε.
Ακουλουθεί ο νεαρός Λαμόντ Μακ με αρκετά μέτρια συνεισφορά πέρυσι αλλα με πολλές φιλοδοξίες.Ο Μάκ βοηθούσε έστω και λίγο την ομάδα καθώς είχε αξιόλογη επιθετική παρουσιά,μάζευε ριμπάουντ ενώ έπαιζε και σε πολλές θέσεις.Στην άμυνα δεν ηταν κάτι το ιδιαίτερο καθώς πολλές φορές έχανε τον προσωπικό του αντίπαλο.
Φτάσαμε και στον πιο υπερεκτιμημένο παίκτη της χρονιάς τον Τόριν Φράνσις που είχε πολύ μέτρια παρουσία ειδικά με τα λεφτά που έπαιρνε.Ο Φράνσις ηταν καλός επιθετικά καθώς μάζευε πολλά ριμπάουντ,σκόραρε πολλούς πόντους.Στην άμυνα αρκετά μέτριος έχανε τον αντίπαλο,ξεχνίονταν και διάφορα τέτοια.Στα αρνητικά οτι πολλές φορές έκανε οτι ήθελε και χάναμε τζάμπα την μπάλα.
Τέλος ο Ρόντρικ Μέλς αρκετά μέτριος παίκτης αλλα πολύ φιλότιμος και πολύ βελτιωμένος.Ο Μέλς έχει κάτι ξεχωριστό το οποίο λέγετε πολύ καλή περιεφερειακή άμυνα και για αυτο βοηθάει πολύ την ομάδα.Πέρυσι δεν ξεχώρισε ομως ηταν ικανοποιητικός παρόλα αυτά η μέτρια επιθετική του παρουσία τον μειώνει σαν παίκτη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Πολλοί παίκτες με μέτρια παρουσία αλλα και πολλοί που η διοίκηση μπορούσε να τους κρατήσει αλλα δεν τους κράτησε.


2 σχόλια:

  1. Φοβερό το άρθρο σου φίλε.
    Πολύ καλή ανάλυση κάθε παίκτη αλλα και πολύ καλή μνήμη που θυμήθηκε ρε τον Σκότ ή τον Πέρκοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστό για τα καλά σου λόγια φίλε.
    Ο Σκότ ηταν πολύ μέτριος παίκτης ενώ ο Πέρκοβιτς ηταν ανταγωνιστής του παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή