Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

«Ναι» για Νέα Φιλαδέλφεια!

«Ναι» για Νέα Φιλαδέλφεια!
Το όνειρο των φίλων της ΑΕΚ ετοιμάζεται να γίνει πραγματικότητα, καθώς η Πολιτεία άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα ανακοινώσουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ ότι μπορεί να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Μάλιστα, υπήρξε ομόφωνη απόφαση για το σχέδιο που παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες ο Σταύρος Αδαμίδης. Τόσο ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας, όσο και οι υποψήφιοι της περιφέρειας Αττικής συναίνεσαν σε αυτή τη λύση σχετικά με το νέο «παλάτι» της ΑΕΚ.

Το σημαντικότερο πρόβλημα, πάντως, είναι η δημιουργία νόμου που θα επιτρέψει την έναρξη διαδικασιών αδειοδότησης για την κατασκευή του έργου. Κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις δεν είναι απλή διαδικασία, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι χρονοβόρα. Ουσιαστικά, δηλαδή, τονίζουν ότι είναι θέμα χρόνου από τη στιγμή που η Πολιτεία θα ανάψει το «πράσινο φως».


Ο επενδυτής δίνει όνομα

Την ίδια ώρα η εφημερίδα SCORE αποκαλύπτει ότι ο επενδυτής που θα αναλάβει την ανέγερση του έργου θα δώσει και το όνομα του νέου γηπέδου. Εκτός δηλαδή από το καθαρά οικονομικό κομμάτι, η τράπεζα, η εταιρία ή ο επενδυτής που θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου θα αποφασίσει για το όνομα. Αυτό δεν θα είναι για πάντα, αλλά για όσα χρόνια θα ισχύει η συμφωνία των δύο πλευρών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου