Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Θέλει Μπλάνκο η Μαγιόρκα


Θέλει Μπλάνκο η Μαγιόρκα

Ο Σέρα Φερέρ μίλησε στην «Sportday» και τόνισε πως εξετάζει την περίπτωση του Αργεντινού, αλλά δεν είναι εύκολο για τον Γενάρη-Τι είπε για τον Χιμένεθ, τα Σπάτα και τις Ακαδημίες

Το ενδιαφέρον της Μαγιόρκα για τον Ίσμαελ Μπλάνκο, χρονολογείται από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Λορένσο Σέρα Φερέρ, ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Η σφιχτή ωστόσο οικονομική πολιτική της ομάδας, εμπόδιζε τον πρώην προπον
ητή της ΑΕΚ να κάνει επίσημη κρούση στην Ένωση και να τον αποκτήσει, κάτι που συμβαίνει βεβαίως και τώρα. Ο Ισπανός -πρώην- τεχνικός, μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» και ξεκαθάρισε πως συνεχίζει να παρακολουθεί τον... αγαπημένο του «Ζορό», επανέλαβε πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τον αποκτήσει τον Γενάρη, αλλά με δεδομένο το ότι λήγει το συμβόλαιό του, το προσεχές καλοκαίρι, δεν αποκλείεται η μεταγραφή του να μετατεθεί για τότε. Χωρίς πάντως να κλείνει την πόρτα, κάτι τέτοιο να συμβεί και την προσεχή μεταγραφική περίοδο.
«Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Μπλάνκο. Έχει το εύκολο γκολ και είναι το σημαντικότερο για έναν επιθετικό Το σέβομαι πολύ και ως παίκτη και ως άνθρωπο. Δεν είναι μόνο τα γκολ του, είναι φοβερός επαγγελματίας. Το προηγούμενο καλοκαίρι δεν ήταν εφικτό για μας να τον αποκτήσουμε, τώρα το καλοκαίρι είναι μακριά, αλλά μένει ελεύθερος και τα δεδομένα είναι διαφορετικά», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, γιατί ότι πω στην Ελλάδα θα αναδημοσιευτεί στην Ισπανία. Δεν είναι σωστό για τους επιθετικούς της ομάδας να μιλάω για άλλον φόρ».
Εν συνεχεία επισήμανε: «Έχω την απόλυτη ευθύνη για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Η οικονομική μας πολιτική είναι αυστηρή και δεν μπορούμε να χτυπήσουμε την πόρτα της ΑΕΚ τον Ιανουάριο, αν θέλουμε τον Μπλάνκο. Ψάχνουμε ελεύθερους κυρίως παίκτες Ποτέ μη λες ποτέ βέβαια. Φέτος άλλαξε ένας κανονισμός στην Ισπανία και είναι εύκολο να χάσουμε βασικούς παίκτες μας (σ.σ. μέχρι πέρσι όσοι ξεπερνούσαν τις 5 συμμετοχές, δεν μπορούσαν να μεταγραφούν σε ομάδες της Ισπανίας), αλλά αν δεν πάρουμε χρήματα από μεταγραφές, κοιτάμε μόνο ελεύθερους»
«Δουλευταράς ο Χιμένεθ»
Ο Φερέρ όμως ρωτήθηκε και για τον συμπατριώτη του και νυν προπονητή της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ και μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πολύ καλός προπονητής και κυρίως δουλευταράς, με γνώσεις και άψογος επαγγελματίας Αν και νέος σε ηλικία, έχει σπουδαίες εμπειρίες από τη Σεβίλλη. Έχει πολύ καλό όνομα στην Ισπανία. Θα βοηθήσει σίγουρα την ΑΕΚ», ενώ σε ερώτηση σχετικά με τη... ζούγκλα της Τούμπας, που έζησε ο Χιμένεθ λίγες μέρες πριν, σχολίασε: «Θυμάμαι αυτή την έδρα και φαντάζομαι την έκπληξη του Χιμένεθ. Αν και έχει ζήσει πολλά ντέρμπι Σεβίλλη-Μπέτις, ντέρμπι με πάθος και ένταση, σίγουρα δεν το είχε ξαναδεί».
«Σημαντική εξέλιξη για την ΑΕΚ»
Ωστόσο, ένα ακόμα σημαντικό θέμα συζητήθηκε από τον Σέρα Φερέρ και δεν ήταν άλλο από το νέο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, στα Σπάτα. Ο πρώην προπονητής της Ένωσης, που γνωρίζει πολύ καλά τι εστί Θρακομακεδόνες, είπε: «Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη αυτή για την ΑΕΚ. Δυστυχώς δεν μπορούσαν να το φτιάξουν νωρίτερα. Δεν είναι πως δεν ήθελαν. Η διοίκηση ήθελε να το έχει έτοιμο νωρίτερα», ενώ για τις Ακαδημίες και αν μπορεί να τις εξελίξει ο Χιμένεθ, τόνισε: «Πιστεύω ότι θα κάνει καλή δουλειά με τους μικρούς Βέβαια τα πράγματα στην Ελλάδα είναι διαφορετικά. Δεν είστε έτοιμοι να δεχτείτε έναν μικρό στην ομάδα. Θυμάμαι ότι με είχατε βγάλει τρελό όταν είχα βάλει τον Παπασταθόπουλο ξαφνικά και τώρα παίζει στη Μίλαν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου