Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κώστας Μανωλάς- Ένα μεγάλο ταλέντο για πολλούς, ένας αδιάφορος παίκτης για τις εφημερίδες….

Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώ τα σχόλια και τα άρθρα των εφημερίδων με θέμα τα νέα ταλέντα. Τώρα τελευταία γίνεται μεγάλος θόρυβος γύρω από νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές με μεγάλες δυνατότητες και φιλοδοξίες στους οποίους θα στηριχθεί στα επόμενα χρονιά η Εθνική Ελλάδος. Κάθε μέρα λοιπόν πλήθος νεαρών παικτών(Φετφατζιδης,Μαυριας,Ποτουριδης) περνάν από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και γράφονται για χάρη τους αρκετά άρθρα. Αυτό που με έκανε εντύπωση είναι ότι δεν έχω δει κάποιο αρθρο, πρωτοσέλιδο η σχόλιο για το πολύ συχνά εντυπωσιακό Κώστα Μανωλα. 

Οι εφημεριδες και μιλώ πάντα για τις υποτιθέμενες αντικειμενικές δεν είχαν ποτέ ως θέμα αναφοράς το νεαρό άσσο της Ένωσης. Πραγματικά δεν ξερώ αν για αυτό ευθύνεται ότι η ομάδα για την οποία αγωνίζεται είναι η ΑΕΚ αλλά σίγουρα οι εφημερίδες αυτές δεν κρίνουν τους ποδοσφαιριστές με βάση μονό το ταλέντο τους. Ίσως πίσω από την προώθηση κάποιων παικτών και τον παραγκωνισμό κάποιων άλλων κρύβονται συμφέροντα. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το γεγονός ότι ένας ποδοσφαιριστής σαν τον Μανωλά που ήδη στην ηλικία των 19 ετών αγωνίζεται βασικός και αναντικατάστατος σε μια ομάδα του επιπέδου της ΑΕΚ περνάει απαρατήρητος από τα ΜΜΕ. Άλλωστε δεν υπάρχουν πια τόσοι πολλοί Έλληνες παίκτες με τέτοιο ταλέντο αλλά και τέτοια σταθερότητα και επαγγελματισμό. Γιατί αυτό είναι που πραγματικά ξεχωρίζει τον Μανωλά από τα υπόλοιπα ταλέντα .

Ότι είναι ήδη ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και όχι ένα αιώνιο ταλέντο όπως π.χ. ο Νινης.Δεν έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Δεν είναι ένα πυροτέχνημα. Το πιο περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Μανωλας όχι μόνο δεν γίνεται αποδέκτης θετικών σχολίων από τον τύπο, αλλά συχνά κατηγορείται. Χαρακτηριστικά θυμάμαι μετά τον αγώνα με την Αντερλεχτ στο 1-1 μέσα στην Αθήνα,οι εφημερίδες έγραφαν για τα αμυντικά προβλήματα που έχει γενικά η ΑΕΚ και αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στον Μανωλα χαρακτηρίζοντας τον ασταθή, επιρρεπή στα λάθη και μέτριο αμυντικό. Ναι σωστά! Ένας παίκτης που ΣΒΗΝΕΙ τον Λουκάκου, τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο ο ίδιος ο Κριστιανο Ροναλντο είχε πει ότι είναι φανταστικός, σίγουρα δεν είναι καλός αμυντικός. Είναι μέτριος. Ίσως όλο αυτό στο τέλος να λειτουργήσει θετικά για τον ίδιο και το μέλλον του καθώς έτσι μένει προσγειωμένος αλλά οι παραπάνω χαρακτηρισμοί για ένα τέτοιο ταλέντο είναι σίγουρα πολύ άδικοι και μονό πικρία στον ίδιο μπορεί να προκαλέσουν.
Αν και η αλήθεια είναι κάθε εβδομάδα κλείνει στόματα με τις εμφανίσεις του και απαντά στους επικριτές του.

1 σχόλια: