Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ο μήνας του μέλιτος


Ο μήνας του μέλιτος
Σήμερα ο Μανόλο Χιμένεθ συμπληρώνει ένα μήνα στην ΑΕΚ που δείχνει τόσο διαφορετική σε όλα πια



Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίστηκε για πρώτη φορά με τους παίκτες της ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο των Θρακομακεδόνων. Μία ημέρα (πολύ) διαφορετική από τις άλλες μια και έμελλε η πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού να αλλάξει τα δεδομένα στην ομάδα προς το καλύτερο. Αλλαγή στην ψυχολογία, αλλαγή στην εικόνα εντός γηπέδου, καλύτερα αποτελέσματα και μια τελείως διαφορετική ΑΕΚ σε σχέση με την ομάδα που είδαμε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Μέχρι τότε η ΑΕΚ έχασε στην Πάτρα από την Κέρκυρα με 5.000 φιλάθλους στο πλάι της, έχασε στον Βόλο με 3.500 Ενωσίτες από τον τοπικό Ολυμπιακό, κέρδισε εκτός έδρας στην Σκοτία την Νταντί «κλειδώνοντας» την πρόκριση στους ομίλους, έφερε ισοπαλία με τους Σκοτσέζους στο άδειο Καραϊσκάκη, κέρδισε στην κατάμεστη και «κιτρινόμαυρη» Ριζούπολη τον Πανσερραϊκό και έφερε ελέω Κουκουλάκη ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, ενώ νίκησε την Χάιντουκ εντός έδρας για το Γιουρόπα Λιγκ. Μία τους ύψους, μια του βάθους… Στο μεταβατικό στάδιο με τον Κόλα στον πάγκο η ΑΕΚ κέρδισε δύσκολα την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και έχασε στην Ρωσία από την Ζενίτ. Όλα τα παραπάνω σε ματς που η ΑΕΚ ήταν από πλήρης έως σχεδόν πλήρης…
Ο Χιμένεθ ήρθε στις 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα και μία ημέρα μετά έπιασε δουλειά… Μία εβδομάδα μετά η ΑΕΚ έπαιζε στο Χαριλάου με τον Αρη. Η Ενωση πέρασε σαν σίφουνας με το 0-4, ενώ για την Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ μάζεψε άλλους έξι βαθμούς. Νίκησε αν και ελλιπής στο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με μόλις 27.000 εισιτήρια και τον Εργοτέλη προχθές με μόλις 6.500 εισιτήρια. Εχασε στην Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο και από την Αντερλεχτ στο Βέλγιο με την οποία ήρθε ισόπαλη 2-2 στο ΟΑΚΑ. Για το Κύπελλο η ΑΕΚ πέρασε άνετα με 1-5 από την Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό. Όλα αυτά με απουσίες που θα λύγιζαν οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός από την ΑΕΚ του Χιμένεθ.
Μία άλλη ΑΕΚ σε όλα. Σε ψυχολογία, σε αγωνιστικότητα, σε πλάνο, σε τακτική, σε κλίμα εντός και εκτός γηπέδου. Μοναδικό μελανό σημείο (μαζί με τους πολλούς τραυματισμούς πρωτοκλασάτων παικτών) η ανταπόκριση του κόσμου της Ενωσης. Μόλις 27.000 εισιτήρια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, μόλις 11.000 εισιτήρια με την Αντερλεχτ, μόλις 6.000 με τον Εργοτέλη. Ολα αυτά για μία ΑΕΚ που «σκίζεται» για 90 λεπτά στο γήπεδο είτε χάνει είτε κερδίζει. Παίκτες που υπερβάλλουν εαυτούς στο γήπεδο, σφίγγουν τα δόντια και παίζουν για να κερδίσει η ομάδα με οποιοδήποτε κόστος. «Τίποτα λιγότερο από την νίκη» είναι το σύνθημα του Χιμένεθ που οι παίκτες φαίνεται να έχουν αφομοιώσει οι παίκτες της ΑΕΚ που τον εμπιστεύονται «τυφλά».
Ετσι σήμερα φτάσαμε στον ένα μήνα Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Από εδώ και πέρα έρχονται ακόμη πιο δύσκολα παιχνίδια. Ντέρμπι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, εκτός έδρας ματς με την δυσκολοκατάβλητη Καβάλα, ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, ματς «όλα τα λεφτά» με την Χάιντουκ στο Σπλιτ μέχρι την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη. Ο Χιμένεθ περιμένει τις επιστροφές για να «γεμίσει» και να δώσει ποιότητα στην ενδεκάδα του και να αποκτήσει λύσεις από τον πάγκο.
Για αυτό και μετά το μήνα του μέλιτος με τον Ισπανό τεχνικό περιμένουμε να δούμε περισσότερα… πράγματα. Τα μεσοβδόμαδα ματς πλέον δεν υπάρχουν και ο Χιμένεθ θα έχει μέχρι τέλος του μήνα προπονήσεις να δουλέψει κάποια πράγματα (δεν προλαβαίνει και πολλά είναι η αλήθεια). Για αυτό και ο ίδιος είχε πει ότι από τον Δεκέμβριο θα δούμε την ΑΕΚ που έχει στο μυαλό του. Πλησιάζει και η μεταγραφική περίοδος και με τις επιστροφές από τους τραυματισμούς, ο Χιμένεθ θα δουλέψει με όλα τα υλικά βάζοντας τις δικές του πινελιές. Πλέον και το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα θα μοιάζει με την καλύτερη… μεταγραφή σε μία εβδομάδα που «μετακομίζει» εκεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου