Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Χιμένεθ: Όλοι κρίνονται μέχρι το Δεκέμβρη

Ο Ισπανός σε συνέντευξη που παραχώρησε από τα Σπάτα μίλησε για πρώτη φορά για κορυφή, ρωτήθηκε για μεταγραφές, για τους τραυματίες, για το προπονητικό κέντρο, αλλά και το αγωνιστικό πλάνο που έχει στο μυαλό του

Δεν έχουμε συνηθίσει ως τώρα τον Μανόλο Χιμένεθ να μιλάει για τίτλους και... κορυφές. Σήμερα όμως το έκανε. Παραμονές του αγώνα με την Καβάλα, μία εβδομάδα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ισπανός τεχνικός έκανε αναφορά για την κορυφή, ζητώντας όμως παράλληλα τη βοήθεια του κόσμου της ΑΕΚ ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «η ομάδα δεν πρέπει να παρουσιάσει εικόνα όπως αυτή στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
«Το έχω ξαναπεί ότι το σημαντικό όταν χάνεις ένα παιχνίδι είναι να δίνεις τα πάντα για να κερδίζεις το επόμενο. Δεν μπορούμε να είμαστε ψυχολογικά μόνο όταν κερδίζουμε, πρέπει να διατηρούμε σε κάθε αποτέλεσμα το καλό κλίμα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιωνόμαστε. Να βλέπουμε την ομάδα με καλύτερη διάθεση, να προοδεύουμε σε κάθε στιγμή και να αφήσουμε πίσω τα παιχνίδια του παρελθόντος που δεν πήγαν καλα.
Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να αφήσουμε το στίγμα μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Δεκέμβριος είναι κοντά και είμαστε σε μία περιόδου που διεκδικούμε αυτό που μπορούμε. Έχουμε υψηλές απαιτήσεις και περιμένω μία προσπάθεια στο 100% απ' όλους».

Για Γιάχιτς και Σκόκο

«Ο Γιάχιτς, ο Σκόκο, ο Λυμπερόπουλος, ο Μπερνς και ο Ντιόπ είναι έτοιμοι, αλλά το έχω εξηγήσει και πάλι στο παρελθόν: είναι διαφορετικό να λένε οι γιατροί ότι οι παίκτες είναι 100% έτοιμοι από πλευράς υγείας, όμως είναι αθλητές και για να αποφύγουμε τα προβλήματα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση. Έχουμε πολλά προβλήματα και πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι για να αγωνιστούν, ώστε να αποφύγουμε υποτροπές, νέους τραυματισμούς».

Θα είναι τον Δεκέμβρη έτοιμη η ομάδα;

«Είναι ξεκάθαρο τι θέλω για την ΑΕΚ και πως θέλω να παίζει. Ήξερα λίγα πράγματα γι' αυτήν όταν ήρθα. Τώρα είναι διαφορετικά. Θέλω να πιστεύω ότι τον Δεκέμβρη θα ξέρουμε τι έχουμε να κάνουμε και τι όχι. Θα έχουμε ποδοσφαιριστές που θα δρουν κάτω από την πειθαρχεία της ΑΕΚ. Πρέπει να δίνουμε φιλοδοξίες στον κόσμο. Τα αποτελέσματα έρχονται και φεύγουν... τυχαία, όμως από τον Δεκέμβριο θα γνωρίζουμε και εμείς και οι παίκτες και ο κόσμος, ότι θα έχουμε κάνει προσπάθειες σε κάθε αγώνα. Αυτό που με απασχολεί προσωπικά είναι να μην ξαναδώ ποτέ την εικόνα της ομάδας, όπως στο ματς με τον Πανιώνιο. Μέχρι τον Δεκέμβρη όλοι θα έχουν κριθεί».

Για μεταγραφές

«Δεν είναι το θέμα μας αυτό. Ένας από τους λόγους μας είναι ότι οι παίκτες που έχουμε τώρα παλεύουν μέχρι τέλους. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να ζητάμε από έναν επαγγελματία. Θα πρέπει να δίνουμε περισσότερα αν θέλουμε να είμαστε κοντά στις απαιτήσεις μας».

Για το προπονητικό

«Πάντα έλεγα ότι γίνεται καλή δουλειά από την πλευρά των παικτών, γιατί δούλευαν σε δύσκολες συνθήκες. Η ομάδα είναι 16χρόνια χωρίς τίτλο και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό. Ένας από αυτούς ήταν οι κακές εγκαταστάσεις. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να βελτιώνουμε την ποιότητα της δουλειάς μας. Το έχω ξαναπεί: Πρέπει να δουλεύουμε, να δουλεύουμε, να δουλεύουμε... Οι εγκαταστάσεις είναι καταπληκτικές. Υπάρχει τρομερή πίεση ώστε να τελειώσουν τα έργα. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν και δουλεύουν γι' αυτό το έργο. Δεν φοβάμαι να πω ότι στον κόσμο ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια γι' αυτή την ομάδα.
Χρειαζόμαστε όλοι την βοήθεια που πρέπει να έχουμε τώρα που διεκδικούμε την πρώτη θέση. Δεν ξέρω τι υπήρχε πριν, αλλά τώρα υπάρχει φιλοδοξία. Και με τη βοήθεια του κόσμου όλοι θα καταλάβουν ότι η ομάδα θα παίζει για διασκεδαστικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη οικογένεια και τα μέλη των οικογενειών είναι πάντα δίπλα το ένα στο άλλο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου