Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Νοτιάς: Θα βάλουμε λεφτά για το γήπεδο!


Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ με αποκλειστική συνέντευξη στο aek365.gr ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για όλους και για όλα - Για πρώτη φορά μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ δεσμεύεται πως θα βοηθήσει και οικονομικά για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια


Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Λυμπέρη

Η παρουσία του Νίκου Νοτιά στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη περίοδο, μόνο τυχαία δεν είναι. Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας (ήταν και χθες στο ΟΑΚΑ), σε μία εποχή που υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για την ομάδα και πολλά ανοιχτά ζητήματα. Προπονητικό, γήπεδο, μεταγραφές, ανανεώσεις και πολλά άλλα θέματα που έχουν βαρύνουσα σημασία για το... αύριο της ΑΕΚ. Ο Χιώτης εφοπλιστής λοιπόν, ήρθε στην Ελλάδα για να ενημερωθεί από τον Σταύρο Αδαμίδη για όλα αυτά τα ζητήματα. To τι πρόκειται να ακολουθήσει αποκάλυψε ο ίδιος ο Νοτιάς, στο aek365.gr, στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. 
Συναντήσαμε τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ, κατά την επίσκεψή του στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, παρουσία των Σταύρου Αδαμίδη, Γιώργου Κωνσταντινίδη και στελεχών της «ΜΕΣΟΓΑΙΑ», όπου πραγματοποιούσε την επίσκεψή του, στο έργο που με προσωπική του πρωτοβουλία, προσέφερε απλόχερα στην ΑΕΚ. Ένα έργο ζωής, πνοής, που αλλάζει επίπεδο την Ένωση. Το πρώτο έργο υποδομής για την ομάδα, μετά τους Θρακομακεδόνες. Ο Νίκος Νοτιάς λοιπόν, εκτός από τη δεδομένη ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου, παρουσιάστηκε περήφανος για τις συνθήκες πλέον που δουλεύει η ομάδα. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας και μέσω του aek365.gr "φωτίζει τον κόσμο της ΑΕΚ για την επόμενη μέρα και κυρίως για το "καυτό" θέμα του γηπέδου

-κ. Νοτιά είναι η πρώτη σας επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, από την ημέρα που -ουσιαστικά- ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην ομάδα. Πως αισθάνεστε;

«Είμαι περήφανος. Έχουν προχωρήσει πολύ οι εργασίες, βέβαια υπήρξαν και καθυστερήσεις, αλλά εμείς προχωράμε και εύχομαι να τελειώσει και να πάρει μία άλλη μορφή η ομάδα. Να προπονούνται επιτέλους σε έναν σοβαρό χώρο οι παίκτες και η εικόνα της ομάδας να αλλάξει προς το καλύτερο».

-Το έργο όμως δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει και η δεύτερη φάση. Προχωράει κανονικά το πλάνο;

«Αυτή η φάση είναι στο πρόγραμμα. Προχωράει κανονικά και θα γίνει. Όμως είναι κάποιοι άλλοι παράγοντες που μας έχουν σταματήσει προς το παρόν. Πρέπει να γίνει η πολεοδόμηση και κάποια άλλα πράγματα. Τα πράγματα όμως προχωράνε κανονικά και περιμένουμε όλοι να το δούμε στην τελική του μορφή, που πραγματικά θα είναι πολύ όμορφη».

-Όταν παίρνατε την πρωτοβουλία για ένα τέτοιο έργο, είχατε στο μυαλό σας αυτό που βλέπετε τώρα μπροστά σας;

«Ναι, είναι αυτό που είχα ονειρευτεί. Είναι κάτι που αρμόζει στην ΑΕΚ και θα μπορεί να στεγάσει όλη την οικογένεια της ΑΕΚ. Και σίγουρα όταν ολοκληρωθεί θα είναι αντάξιο της ιστορίας της ΑΕΚ»

«Χρηματοδοτώ μόνο γήπεδο στη Νεά Φιλαδέλφεια»
Το... κεφάλαιο προπονητικό όμως κλείνει με την παράδοσή του (έστω και κατά το ήμισυ αρχικά) στην ομάδα. Αμέσως όμως θα ανοίξει ένα άλλο μεγάλο θέμα. Το γηπεδικό. Ο Σταύρος Αδαμίδης θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον Θάνο Μωραϊτη και θα αποσπάσει το «ναι» της Πολιτείας για τον χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Το ερώτημα που τίθεται μετά, είναι κατά πόσο υπάρχουν τα κεφάλαια (ο πρόεδρος της ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για το μόνο εύκολο της υπόθεσης) για να προχωρήσει το θέμα. 
Μετά τον Πέτρο Παππά, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα του γηπέδου και της χρηματοδότησής του και ο Νίκος Νοτιάς, μας αποκάλυψε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ να επιστρέψει... σπίτι της, ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεισφέρει και οικονομικά, με μοναδικό όρο, να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μία σημαντική αποκάλυψη, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρώτη φορά μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ δεσμεύεται δημόσια πως θα βοηθήσει και οικονομικά γιατην κατασκευη γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μία ακόμα πρωτοβουλία του  μεγαλομετόχου της ΠΑΕ που δείχνει πως θέλει να βγαίνει μπροστά σε θέματα που... μεγαλώνουν την ΑΕΚ και την κάνουν να αλλάζει επίπεδο.

-Ο πρόεδρος έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ώστε η ΑΕΚ να αποκτήσει το δικό της γήπεδο. Ο κ. Παππάς έχει εκφράσει την επιθυμία του να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα. Εσείς από την πλευρά σας;
«Βέβαια. Θέλουμε γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το γήπεδο το θέλουμε και μαζί θα προχωρήσουμε και θα προσπαθήσουμε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Όπως και ο κ. Παππάς, έτσι και εγώ με τη σειρά μου, θα βοηθήσω με όποιον τρόπο και οικονομικά ασφαλώς, για να μπορέσει η ΑΕΚ να φτιάξει το δικό της γήπεδο»

«Ότι χρειαστεί είμαστε εδώ»

Τι γίνεται όμως με τα θέματα που αφορούν τις ανανεώσεις συμβολαίων (του Σκόκο έκλεισε θετικά), αλλά και των μεταγραφών που έχει ζητήσει ο προπονητής. Και εδώ ο Νίκος Νοτιάς ήταν ξεκάθαρος. Η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, έτσι θα γίνει και τώρα, που έμεινε μόνο ο ίδιος και ο Πέτρος Παππάς. Ο Νίκος Νοτιάς ζήτησε όμως και τη βοήθεια των Ενωσιτών, για να μπορέσουν από κοινού να φτιάξουν την ΑΕΚ και πάλι μεγάλη.

-Η ΑΕΚ πλέον αλλάζει επίπεδο. Έχει το δικό της προπονητικό κέντρο. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να φτιάξει το δικό της γήπεδο. Πλέον πατάει σε άλλες βάσεις. Πιο γερές. Όμως χρειάζεται και άλλα πράγματα. Μεταγραφές που θα ενισχύσουν την ομάδα, θα την κάνουν ακόμα πιο ανταγωνιστική και θα δώσουν νέο όραμα στον κόσμο. Θα συνεχίσετε να επενδύετε στην ΑΕΚ;

«Το έχω αποδείξει και στο παρελθόν, όπως και ο κ. Παππάς, όπως και οι προηγούμενοι μέτοχοι που χαθήκανε και κρίμα που έφυγαν, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εδώ για την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, χρειαζόμαστε και τη βοήθεια του κόσμο. Όλοι μας, πρώτα από όλα, είμαστε ΑΕΚτζήδες. Είμαστε φίλαθλοι. Πονάμε όταν χάνει η ομάδα, πανηγυρίζουμε με τις επιτυχίες της. Η ΑΕΚ είναι μία οικογένεια και έτσι τη βλέπουμε και προχωράμε, για αυτό θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. 
Θα μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα, αν ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο. Αυτό για μένα δεν είναι επένδυση (σ.σ. έδειξε τον χώρο του προπονητικού), είναι ένα μικρόβιο για μένα, για όλους μας. Μια ζωή ΑΕΚτζήδες θα είμαστε και το έχουμε αποδείξει. Θέλουμε όμως και τον κόσμο δίπλα μας. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολες εποχές για όλους.
Σίγουρα η ΑΕΚ ανεβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει διοίκηση ικανή, υπάρχει προπονητικό, γίνεται προσπάθεια για το γήπεδο. Υπάρχουν οι βάσεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Και σίγουρα αν θα έρθουν και τα αποτελέσματα, θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Όμως ξαναλέω, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Στη Γενική Συνέλευση θα δώσετε το «παρών»;

«Ακόμα δεν γνωρίζω αν θα είμαι στη Γενική Συνέλευση, αλλά δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Ο κ. Αδαμίδης είναι εδώ και μας εκπροσωπεί όλους μας επάξια. Του έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη»

Αδαμίδης: Ανοιχτοί σε κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά...
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε για την μέχρι τώρα συνεισφορά του Νίκου Νοτιά, αλλά και του Πέτρου Παππά και στην προσπάθεια που κάνουν μέτοχοι και διοίκηση, να αλλάξουν επίπεδο στην ομάδα

«Η ΑΕΚ δεν είναι επένδυση για αυτούς τους ανθρώπους, γιατί η επένδυση έχει σκοπό το κέρδος. Η ΑΕΚ χρηματοδοτείται από αυτούς τους ανθρώπους από την αγάπη τους για αυτή την ομάδα και το έχουν αποδείξει.. Ότι είναι δυνατόν θα το κάνουμε, αλλά όπως είπε και ο κ. Νοτιάς, χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Δεν υπάρχει κανένας άλλος. Οι μέτοχοι είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά δεν υπάρχει κανένας άλλος. Αυτό είναι το πρώτο έργο υποδομής για την ΑΕΚ μετά από 25-30 χρόνια , το προηγούμενο ήταν οι Θρακομακεδόνες και δίνει άλλη πνοή στην ΑΕΚ. Μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι το πιο σύγχρονο σε όλη την Ελλάδα».
Οι παραπάνω τοποθετήσεις του Νίκου Νοτιά σίγουρα αλλάζουν κατά πολύ τα δεδομένα. Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, που θα συνεχίσει να πορεύεται πίσω από τις... κάμερες, σε αντίθεση με άλλους μεγαλομετόχους (βλ. Μαρινάκη, Πατέρα), είναι διατεθειμένος για ακόμα μία φορά να μιλήσει με πράξεις. Άλλωστε οι δημόσιες τοποθετήσεις του και οι δηλώσεις του, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όμως το έργο του είναι ένα προπονητικο κέντρο, ένα γήπεδο αργότερα και η καθημερινή στήριξη που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου